تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۵

تهران- ایرنا- وظیفه محافظت از بدن در برابر انواع میكروب، باكتری، ویروس و عوامل بیماری زا به عهده سیستم ایمنی است و به طور كلی سلامت بدن در گرو سیستم ایمنی سالم و قوی است.

به گزارش گروه اخبارعلمی ایرنا، ایدز، سرطان، ام اس و آرتریت روماتویید، مهمترین و شایع ترین بیماریهایی هستند كه به دلیل ضعف سیستم ایمنی بوجود می آیند. ورزش منظم، دوری از تنش و استرس و نوشیدن آب كافی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند و در كنار این عوامل، مواد غذایی وجود دارند كه به بهبود عملكرد این سیستم كمك می كند. در ادامه به برخی از این مواد اشاره شده است.

**سیر
سیربه عنوان یك آنتی اكسیدان قوی، سبب تحریك گلبول های سفید خون شده و سیستم ایمنی را تقویت می كند. این ماده ارزشمند غذایی به دلیل خواص ضد باكتریایی و ضد ویروسی، یكی از مهمترین مواد غذایی تقویت كننده سیستم ایمنی محسوب می شود.

**گریپ فروت
این ماده غذایی سرشار از ویتامین C است و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.

**قارچ
قارچ مملو از سلنیوم و آنتی اكسیدان است كه در تقویت سیستم ایمنی موثرهستند. همچنین ویتامین B و نیاسین موجود در این ماده غذایی سبب بهبود عملكرد سیستم ایمنی می شود. خواص ضد میكروبی و ضد ویروسی این ماده غذایی در مطالعات بی شماری به اثبات رسیده است.

**انواع سبزیجات
كارتنوئیدها یك آنتی اكسیدان بسیار قوی موجود در انواع سبزیجات هستند كه سبب تقویت سیستم ایمنی می شوند.

**گل كلم
خانواده كلم از جمله، كلم بروكلی، گل و برگ كلم، با افزایش باكتری های مفید در تقویت سیستم ایمنی موثرند؛ همچنین گلوتاتیون موجود در كلم، خواص آنتی اكسیدانی بالایی دارد.

**انواع آجیل
آجیل حاوی مقادیر بالای پروتئین، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا 3 است كه از بدن در برابر انواع عفونت ها محافظت می كند.

**ماست
ماست مملو از باكتری های مفیدی است كه از طریق روده جذب می شوند و قاتل انواع بیماری های مرتبط با سیستم ایمنی هستند.

**شیر كم چرب
شیرحاوی باكتری های مفید، چربی مفید، ویتامین A‌، روی و آنزیم های مختلف است كه به تقویت سیستم ایمنی كمك می كنند.

**نارگیل و روغن نارگیل
روغن نارگیل سرشار از اسیدلوریك است كه در بدن به مونولورین تبدیل می شود. مونولورین سبب تقویت سیستم ایمنی می شود

**انواع توت
تمام محصولات خانواده توت سرشار از آنتی اكسیدان بوده كه در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند.
چای سبز، گوجه فرنگی، كدو حلوایی، بلغور گندم و جو، ماهی، هویج، اسفناج، پیاز، غلات و تخم مرغ نیز سبب تقویت سیستم ایمنی می شوند.
علمی (6) ** 9259**1440**1724**