تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۵

تهران - ایرنا - دندان های زیبا، سالم و سفید در جوان جلوه دادن صورت نقش بسزایی دارند. اگر دندان هایتان به اندازه ای كه می خواهید، سفید نیست، راههایی برای سفیدتر كردن آنها با خوردن برخی مواد غذایی وجود دارد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا، به مرور زمان و با افزایش سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می دهند. سیگار كشیدن و مصرف غذاهای رنگی نیز این موضوع را تشدید می كنند. علاوه بر روش های زیبایی و سفیدكردن دندان كه بسیار پرهزینه هستند و زیر پوشش بیمه قرار ندارند، مواد غذایی وجود دارند كه به سفیدی و درخشندگی دندان كمك می كنند. این مواد غذایی عبارتند از:
** روغن كنجد و روغن نارگیل خالص
روغن كنجد و روغن نارگیل خالص را با مسواك یا انگشت روی تمام دندان ها قرار دهید و پس از پانزده دقیقه بشویید. این كار سبب جذب مواد غذایی موجود روی لایه خارجی دندان می شود.
**توت فرنگی
توت فرنگی حاوی تركیبی به نام اسید مالیك است كه خاصیت سفید كنندگی دارد و در بسیاری از خمیرهای دندان استفاده می شود. به علاوه ویتامین C موجود در این میوه پلاك های دندان را از بین برده و سبب درخشندگی می شود.
**سیب
سیب منبع غنی اسید مالیك است كه خاصیت درخشندگی و سفیدكنندگی دارد.
**كرفس
كرفس بزاق دهان را تحریك كرده و به دلیل فیبرهای سلولزی، عملكردی مانند مسواك دارد. كرفس موثرترین ماده غذایی در سفید كردن دندان است.
**هویج
ویتامین A موجود در هویج سبب تقویت مینای دندان می شود و با افزایش بزاق، به تمیز كردن دندان ها كمك می كند.
**كلم بروكلی
آهن موجود در كلم بروكلی از مینای دندان محافظت كرده و یك پوشش نامرئی روی دندان ها قرار می دهد كه از پوسیدگی دندان جلوگیری می كند. این ماده به صورت خام باعث حذف لكه های ناخوشایند روی دندان می شود.
**پنیر
كلسیم و فسفر موجود در پنیر از دندان ها محافظت كرده و دندان را در مقابل اسیدهای مضر عایق بندی می كند.
**آب
آب سبب هیدراته شدن دهان و دندان می شود و از تشكیل لكه روی دندان جلوگیری می كند. به علاوه با كاهش محیط اسیدیته دهان، در سلامت دندان ها موثر است.
**آناناس
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است كه سبب جدا شدن پلاك ها از روی دندان می شود. به علاوه از پوسیدگی دندان جلوگیری می كند.
**ماهی سالمون
ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D است كه به جذب كلسیم و فسفر و مواد معدنی دیگر توسط دندان ها كمك می كند.
**ریحان
ریحان یك آنتی بیوتیك طبیعی است كه باكتری ها را مهار كرده و از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می كند.
**سیر و پیاز
سیر و پیاز به دلیل تركیباتی به نام thiosulfonate و thiosulfinate از تولید پلاك جلوگیری می كنند.
**پرتقال
پرتقال سرشار از ویتامین C است و از تشكیل پلاك جلوگیری می كند.
در كنار مصرف این مواد، باید از مواد غذایی رنگی مانند چای، قهوه و نوشابه اجتناب كرد.
علمی (6) ** 9259**1440