آستارا - ايرنا - در ميان غذاهاي محلي آستارا ، لونگي بيش از همه غذاها مورد استقبال مسافران نوروزي آستارا قرار گرفته است.

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار ايرنا تنوع غذاهاي محلي در شهرستان آستارا باعث شده تا مسافران و گردشگران نوروزي متناسب با ذائقه هاي خود به سمت اين غذاهاي سنتي و خوشمزه گرايش پيدا كنند.
لونگي ، چغيرتما ، باستيرما ، بوراني پلو و چندين نوع غذاي محلي ديگر كه هر كدام در سفره شهروندان آستارايي از جايگاه ويژه اي برخوردار است اما در اين ميان، لونگي از شهرت چشمگيري برخوردار بوده چراكه تا مسافري نام غذاي محلي آستارا را مي شنود، به ياد لونگي مي افتد.
مغز گردو ، پياز ، رب آلوچه و يا رب ازگيل مواد اصلي لونگي را تشكيل مي دهد كه پس از آماده شدن اين خوراك خوشمزه آن را داخل شكم مرغ و يا ماهي قرار داده و سپس اقدام به طبخ آن مي كنند.
مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان آستارا در مصاحبه با خبرنگار ايرنا گفت: دو هزار و 500 نوع غذاي محلي و سنتي در سراسر نقاط ايران شناسايي شده كه سهم استان گيلان از اين تعداد ، 170 نوع غذاي محلي است.
پردل اميري نژاد با بيان اينكه گردشگري غذا يكي از انواع گردشگري در سطح جهان شناخته مي شود ، اضافه كرد: بعد از جاذبه هاي گردشگري ، انواع غذاهاي محلي هر منطقه است كه مي تواند در جذب و ماندگار كردن گردشگران نقش آفرين باشد.
وي اظهار كرد: از شمال تا جنوب گيلان به سبب تنوع اقليم و قوميت ها با تنوع غذايي نيز روبه رو هستيم كه در اين ميان، شهرستان آستارا در غرب استان به لحاظ موقعيت گردشگري نقش عمده اي را مي تواند در معرفي خوراكي هاي محلي ايفا كند.
اميري نژاد ادامه داد: شهرستان آستارا با برگزاري نخستين جشنواره غذاهاي محلي در سال گذشته قدم موثري را در راستاي معرفي غذاهاي محلي برداشت.
يكي از رستوران داران بين راهي آستارا نيز در مصاحبه با خبرنگار ايرنا گفت: تنوع غذاهاي محلي در شهرستان آستارا باعث جذب مسافران و گردشگران زيادي به اين شهرستان توريستي شده است.
وي با اشاره به اينكه در ميان غذاهاي محلي آستارا لونگي ماهي سفيد و لونگي جوجه محلي طرفداران زيادي دارد ، افزود: بسياري از گردشگران پس از صرف غذاهاي محلي به دليل خوشمزه بودنشان طرز تهيه آن ها را جويا مي شوند.
وي اضافه كرد: غذاهاي محلي نقش عمده اي در شناساندن فرهنگ بومي هر منطقه ايفا مي كند كه با معرفي بيش از پيش اين غذاها از طريق رسانه هاي مختلف، مي توان باعث كاسته شدن گرايش روزافزون مردم به غذاهاي آماده(فست فود) شد.
170 نوع غذاي محلي توسط اداره كل ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گيلان در اين استان شناسايي شده كه در اين ميان، شهرستان آستارا از تنوغ غذايي چشمگيري برخوردار است.
شهرستان مرزي آستارا در شمال غربي استان گيلان با داشتن جذابيت هاي گردشگري متعدد سالانه بالغ بر شش ميليون گردشگر داخلي و 800 هزار گردشگر خارجي را به خود جذب مي كند.
7105/2007