تهران- ايرنا- اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران در گزارشي نسبت به بررسي اوضاع اقتصادي پاكستان پرداخت و اعلام كرد: اقتصاد پاكستان به شكل عمده بر روي كشاورزي تمركز دارد و سهم اين بخش در توليد ناخالص ملي نزديك به ٣٣ درصد ثبت شده است.

به گزارش ايرنا از اتاق ياد شده، يكي از شبكه هاي مهم وسيع آبياري جهان كه از رود «سند» و شعبه هاي پنجگانه آن نشات گرفته و نزديك به 19 ميليون و 400 هزار هكتار از اراضي را آبياري مي كند، در پاكستان واقع شده است.
برپايه اين گزارش، گندم، پنبه، برنج، ذرت و شكر، اقلام عمده صادراتي كشاورزي پاكستان را تشكيل مي دهند.
اقتصاد پاكستان در حوزه صنعت، در دو بخش خصوصي و دولتي متمركز است و دولت كنترل بسياري از صنايع پايه از قبيل ذوب آهن، فولاد سازي، صنايع سنگين، شيميايي، پتروشيمي، تراكتورسازي و نيروگاه ها و تجهيزات برق را در اختيار دارد.
صنايع نساجي به عنوان صنعت عمده پاكستان محسوب مي شود كه صادرات آن نزديك به ١٢ ميليارد دلار براي اين كشور ارزآوري داشته ورقم 12 ميليارد دلار ارز حاصل از فعاليت كارگران پاكستاني مقيم خارج، قسمت اعظم درآمدهاي ارزي اين كشور را دربر مي گيرد.
توليد كالاهاي ورزشي، استيل و محصولات چرمي در كارخانه هاي سيالكوت پنجاب، صنايع دستي و سنتي مانند ورشوكاري، زري دوري، گلابتون دوزي، قلاب دوزي، سوزن كاري و فرشبافي كه بيشتر در پنجاب و پيشاور تمركزدارند، از عمده صنايع سبك پاكستان به شمار مي روند.
برابر اين گزارش ، دولت پاكستان از سال 1978ميلادي( 1357) دو منطقه آزاد تجاري- صنعتي در كراچي و لاهور تاسيس كرده كه نزديك به 40 كشور خارجي به سرمايه گذاري در اين مناطق اقدام كرده اند.
ماشين آلات، ادوات برقي، آهن، فولاد، انواع دارو، كود شيميايي و روغن هاي صنعتي، اقلام وارداتي پاكستان را تشكيل مي دهند.
همچنين انواع پوشاك آماده، پنبه، برنج، بافت هاي نخي، پوست، چرم، الياف مصنوعي و كالاهاي ورزشي، عمده اقلام صادراتي اين كشور محسوب مي شوند.
كشور چين بزرگترين شريك تجاري پاكستان با حجم بيش از پنج ميليارد دلار در سال است، همچنين ايالات متحده آمريكا به عنوان بزرگترين كمك كننده و وام دهنده به پاكستان مطرح است.
صادرات ١٢ ميليارد دلاري منسوجات و پوشاك پاكستان به آمريكا و اتحاديه اروپا نشان دهنده اهميت اين كشورها دراقتصاد پاكستان است.
بررسي ها نشان مي دهد ؛ كمبود انرژي برق و گاز تاثير بسيار نامطلوبي در توسعه صنايع اين كشور ايجاد كرده و در مناسبات اقتصادي با ايران درصدد رفع اين مشكل هستند.
پيشتر هوشنگ فلاحتيان معاون وزير نيرو اعلام كرده بود: ايران حاضر است در صورت تمايل طرف پاكستاني براي عقد قرارداد بلندمدت، تا سه هزار مگاوات براي اين كشور تامين برق داشته باشد، اما تاكنون مسئولان اين كشور واكنشي نشان نداده اند.
به گزارش ايرنا، سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به پاكستان با محوريت توسعه و تقويت روابط اقتصادي و تجاري، گفت و گوهاي دو جانبه و رايزني هاي منطقه اي با عالي ترين مقام هاي اين كشور از روز گذشته (جمعه) آغاز شد.
همزمان با سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به اسلام آباد، هياتي متشكل از حدود 60 نفر از تجار، بازرگانان و فعالان بخش خصوصي با هدف مطالعه زمينه هاي تجارت و همكاري هاي اقتصادي با پاكستان، به اين كشور سفر كرده اند.
اقتصام ** 3065 ** 1559