تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵

تهران- ايرنا- روز جهاني تئاتر هر ساله با هدف ارتقاي هنرهاي نمايشي و گراميداشت هنرمندان اين عرصه 27 مارس برگزار مي شود.

به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي ايرنا، روز جهاني تئاتر از سال 1961 به ابتكار موسسه بين المللي تئاتر (واقع در پاريس) بنيان گذاشته شد. اين روز همه ساله 27 مارس (مطابق با هشتم فروردين) در مراكز اين موسسه و تئاتر دوستان در سراسر جهان جشن گرفته مي شود. رويدادهاي بين المللي و ملي زيادي براي بزرگداشت اين روز هر ساله ترتيب داده شده و يكي از مهم ترين اين رويدادها پيام بين المللي روز جهاني تئاتر است كه به دعوت موسسه بين المللي تئاتر توسط يك چهره شناخته شده اين حوزه نوشته مي شود و وي معمولا نظر خود را در مورد تئاتر و فرهنگ صلح در پيامش منعكس مي كند.
آروي كيويما مدير موسسه بين المللي تئاتر، پيشنهاد نامگذاري روز جهاني تئاتر را براي اولين بار در نهمين كنگره اين موسسه داد. ديگر مراكز وابسته به حوزه تئاتر در كشورهاي اسكانديناوي از اين پيشنهاد استقبال كردند.
اولين پيام روز جهاني تئاتر را ژان كوكتو (1889 تا 1963)، شاعر، طراح و كارگردان فرانسوي در سال 1962 نوشت. ادوارد آلبي، آگوستو بوال، جين كوكتو، آرتور ميلر، پابلو نرودا از شعرا، نويسندگان و بازيگران مطرح تئاتر؛ از جمله افرادي هستند كه تاكنون پيام روز جهاني تئاتر را نوشته‌اند.
پيام امسال روز جهاني تئاتر از آناتولي واسيليو/ Anatoli Vassiliev كارگردان و بازيگر مشهور تئاتر روس است. وي در اين پيام نوشته است؛ آيا ما به تئاتر نياز داريم؟ اين سوالي است كه هزاران بازيگر حرفه اي نااميد از تئاتر و ميليون ها نفر از مردم خسته از آن، از خود مي پرسند؛ براي چه به آن نياز داريم؟ ... وي افزوده است: تئاتر هميشه بوده و خواهد بود؛ و اكنون، در اين پنجاه يا هفتاد سال اخير، به طور مشخص مورد نياز است؛ زيرا از ميان تمام هنرهاي ديگر، تنها تئاتر است كه دهان به دهان، چشم به چشم، دست به دست و بدن به بدن منتقل مي شود؛ نيازي به واسطه ميان انسان ها ندارد. تئاتر روشن ترين وجه روشنايي است، و به شرق يا غرب يا شمال يا جنوب تعلق ندارد. نه، تئاتر خود، منشأ نور است كه از چهارگوشه جهان مي تابد و براي همگان قابل شناسايي است، چه با رويكرد دوستانه و چه خصمانه.
موسسه بين المللي تئاتر بزرگ ترين موسسه مرتبط با هنرهاي نمايشي است كه در سال 1948 توسط كارشناسان تئاتر و رقص و سازمان علمي، فرهنگي و آموزشي سازمان ملل متحد موسوم به يونسكو بنيان نهاده شد.
اين موسسه اهداف يونسكو را در مورد درك مشترك و صلح دنبال و از بروز و ظهور فرهنگ ها فارغ از سن، جنسيت، قوميت يا آيين حمايت كرده و آن را ارتقا مي دهد. اين موسسه براي رسيدن به اهداف يادشده در سطح بين المللي و ملي در حوزه هاي آموزش هنرها، تبادل ها و همكاري هاي بين المللي و آموزش به جوانان تلاش مي كند.
موسسه بين المللي تئاتر شبكه اي از مراكز مختلف در سراسر جهان و شامل 92 مركز است. هر مركزي شامل افراد متخصصي فعال در زمينه تئاتر در آن كشور و نمايندگاني از ديگر شاخه هاي هنرهاي نمايشي است. فعاليت هاي آن در سطوح ملي و بين المللي انجام مي شود.
فراهنگ**9157 ** 1569