تهران-ایرنا- معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشكی با اعلام آخرین وضعیت بیماری آنفلوانزا و سرماخوردگی در كشور از فعال شدن سیستم ثبت و مراقبت الكترونیك آنفلوانزا خبر داد.

محمود نبوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا، درباره آخرین وضعیت بیماریهای واگیر در كشور گفت: مهمترین بیماریهایی كه در ایام نوروز مورد توجه است، شامل دو بیماری آنفلوانزا و مسمومیتهای گوارشی است.
وی افزود: موج بیماری آنفلوانزا كه در حدود آذر سال 94 در كشور شروع شده بود، به پایان رسید و اكنون در هیچ نقطه‌ای از كشور با اپیدمی آنفلوانزا مواجه نیستیم و فقط با موارد تك گیر این بیماری رو به رو هستیم.
معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه كرد: بر اساس استانداردهای بین‌المللی اگر موارد شیوع آنفلوانزا بیش از دو درصد جامعه باشد، به آن اپیدمی گفته می شود اما اكنون در سراسر كشور موارد ابتلا به این بیماری زیر 1.8 و در اكثر مناطق كشور زیر 1.6 درصد است.
وی گفت: موارد تك گیر بیماری آنفلوانزا جای نگرانی ندارد، فقط به مردم توصیه می‌كنیم، در مناطق سردسیر و مسافرت به مناطق سرد، لباس گرم بپوشند و اگر با بیماری شدید تنفسی مواجه شدند، حتما به پزشك مراجعه كنند.
نبوی افزود: كارشناسان بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در تمام اورژانسهای بیمارستانی به صورت كشیك حضور دارند و نظام ثبت الكترونیك بیماریهای واگیر از جمله آنفلوانزا و بیماریهای گوارشی فعال است، نقشه استان به استان این بیماریها را داریم. گزارش لحظه به لحظه این بیماریها از 400 مركز در سراسر كشور به وزارت بهداشت می‌رسد و سیستم مراقبت الكترونیك این بیماریها فعال است.

**بسیاری از مردم اصول اخلاق تنفسی را رعایت نمی‌كنند
وی ادامه داد: با وجود فروكش كردن موج بیماری آنفلوانزا، مردم باید مراقب باشند و مثلا با بدن عرق كرده در معرض هوای سرد قرار نگیرند و به خصوص اخلاق تنفسی را رعایت كنند.
معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: یكی از مشكلاتی كه هنوز عامل مهم گسترش بیماریهای تنفسی در كشور است، این است كه بسیاری از افراد مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا به راحتی با دیگران دست می‌دهند، روبوسی می‌كنند یا حتی در صورت دیگران عطسه می‌كنند.
نبوی با اشاره به موج آنفلوانزا در زمستان گذشته افزود: موج اول اپیدمی آنفلوانزا كه در كشور رخ داد از حدود آذر 94 تا اوایل اسفند بود كه با نوع آنفلوانزای H1N1 در كشور مشاهده شد، موج دوم نیز از اوایل اسفند با نوع آنفلوانزای B بروز كرد و سال گذشته آنفلوانزای نوع H3N2 چندان در كشور بروزی نداشت.
وی درباره موارد مرگ ناشی از اپیدمی آنفلوانزا در سال گذشته گفت: هنوز آمار دقیقی از موارد مرگ آنفلوانزا را در سال 94 در اختیار نداریم اما در مجموع وضعیت طبیعی بود، در تمام دنبا معمولا یك درصد از موارد آنفلوانزا به صورت شدید و ذات الریه بروز می‌كند كه نیاز به بستری دارد و از این تعداد نیز حدود 7.5 درصد فوت می‌كنند كه در كشور ما موارد بستری زیر یك درصد و موارد مرگ زیر 5.5 درصد بود.
نبوی درباره موارد بیماریهای گوارشی در ایام نوروز نیز توضیح داد: با توجه به مسافرتهای ایام نوروز انتطار مراجعه درصدی از مردم به علت مسمومیت به اورژانسهای بیمارستانی را داریم اما شواهد نشان می‌دهد كه مردم به بهداشت آب و مواد غذایی توجه دارند.
وی گفت: اكثر مردم از آب سالم و مطمئن برای آشامیدن استفاده می‌كنند، ضد عفونی كردن سبزی‌ها قبل از مصرف افزایش یافته است و موارد مسمومیت و بیماریهای گوارشی نسبت به گذشته كاهش یافته است.
اجتمام(4)**3063 **1418