به گزارش ایرنا، این مهاجران غیرقانونی كه اكثرا تلاش داشتند با قایق از اندونزی وارد استرالیا شوند، اما بازداشت و به بازداشتگاه نائورو منتقل شده اند نسبت به روند طولانی مدت پردازش اطلاعات پناهجویان اعتراض دارند.
برخی از این افراد بیش از یكهزار روز است در بازداشت بسر می برند و تاكنون تكلیف آنها مشخص نشده و پرونده اشان مورد رسیدگی قرار نگرفته است.
دولت كشور كوچك 'نائورو' مهر ماه سال گذشته ادعا كرده بود در عرض یك هفته پردازش پرونده این مهاجران غیرقانونی را به پایان می رساند.
'دیوید آدونگ' وزیر دادگستری نائورو نیز هفته گذشته در یك كنفرانس در بالی اندونزی ادعا كرد كه این كشور یك سیستم پردازش قوی و برنامه ای برای حل و فصل پناهندگان دارد.
مقامات اداره مهاجرت و پیمانكاران امنیتی استرالیا در این بازداشتگاه برای ممانعت از انتقال این اعتراض ها به خارج از بازداشتگاه، حصارهایی در سراسر جاده ها ایجاد كرده اند.
رادیو نیوزیلند روز دوشنبه گفت كه دسترسی به نائورو به شدت محدود شده است و نمایندگان رسانه ها ملزم به پرداخت پنجهزار دلار آمریكا غیرقابل استرداد برای هزینه درخواست روادید شده اند.
شهروندان استرالیایی نیز برای سفر به نائورو نیازمند داشتن یك ضامن محلی شده اند و در این شرایط دریافت اطلاعات از بازداشتگاه نائورو مشكل شده است.
وضعیت نامناسب بازداشتگاه پناهجویان استرالیا در نائورو به وسیله انجمن های حامی و مدافع این مهاجران و نهادهای بین المللی مورد انتقاد قرار گرفته است.
یك كودك 6 ساله ایرانی نیز دی ماه سال گذشته در این بازداشتگاه مورد آزار جنسی قرار گرفت.
شرایط غیراستاندارد بازداشتگاه 600 نفره نائورو، مشكلات ناشی از نگهبانان و آزارهای جنسی زنان و كودكان مهاجر طی چند سال گذشته با انتقادهای شدید روبرو شده است.
حدود 100 كودك در اردوگاه غیراستاندارد جزیره نائورو نگهداری می شوند.
جمهوری نائورو، كشوری جزیره ای و 21 كیلومتر مربعی در اقیانوس آرام با پایتختی 'یارن' و حدود 10 هزار نفر جمعیت است.
انسان های سودجو طی سال های گذشته با سیاه نمایی های غرب، جوانان ایرانی را اغفال كرده و با بهشت نمایی كشورهایی مانند استرالیا آنان را در دام انداخته و تلاش كردند این قشر را به صورت غیرقانونی به این كشورها منتقل كنند كه براساس قانون های سختگیرانه كانبرا با مشكلات زیادی روبرو شده اند.
استرالیا در تلاش است مهاجران غیرقانونی را به اجبار به كشور خود بازگرداند و یا به كشور سوم منتقل كند، اما ایران تاكید دارد این افراد به طور قانونی ایران را ترك كرده اند و بازگشت آن ها نیز باید داوطلبانه و به میل و اراده افراد مهاجر و پناهجو باشد.
آساق**1611
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴
كوالالامپور – ایرنا – اعتراض مهاجران غیرقانونی و پناهجویان استرالیا از كشورهای مختلف از جمله ایران كه در بازداشتگاهی در كشور جزیره ای نائورو نگهداری می شوند، وارد دومین هفته خود شد.