شادگان - ايرنا-رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شادگان گفت: از 25 اسفند تا روز دوشنبه،تالاب بين المللي شادگان روزانه شش تا هفت هزار گردشگر داشته است.

ناظم ثبوتي روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهاركرد: حضور بيش از انتظار گردشگران در تالاب بين المللي شادگان و روستاي صراخيه نتيجه درايت و اهتمام استاندار خوزستان به تامين زير ساخت هاي گردشگري در اين روستا است.
وي افزود: ساخت 30 آلاچيق در تالاب شادگان، ساخت پياده روهاي روستاي صراخيه كه از جاذبه هاي گردشگري اين تالاب است از اقدامات اوليه تامين زير ساخت هاي اوليه گردشگري در شهرستان شادگان و اين تالاب است.
ثبوتي بيان كرد:يك روز مانده به عيد نوروز و روز دوم و چهارم عيد، استاندار خوزستان در روستاي صراخيه حضور داشت و از نزديك از فعاليت ستاد گردشگري شهرستان شادگان را ديدن كرد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شادگان گفت: در گام نخست تامين زير ساخت هاي گردشگري روستاي صراخيه و تالاب شادگان انجام شد ولي انتظار گردشگران بيشتر از آن چيزي است كه انجام شده است.
وي افزود: ايجاد زير ساخت هاي بيشتر و تجهيزات لازم در روستاي گردشگري صراخيه در گام دوم اين طرح انجام مي شود.
ثبوتي گفت: چشم انداز زيباي روستاي صراخيه براي گردشگران از جذابيت خاصي برخوردار است و پوشش گياهي تالاب، نيزار ها، بلم هايي كه در بين خانه ها و روستاي صراخيه مي چرخند و بافت سنتي اين روستا همواره نظر گردشگران را به خود جلب كرده است.
هور الفلاحيه يا تالاب بين المللي شادگان از معدود تالاب هايي است كه در سازمان بين المللي يونسكو به ثبت جهاني رسيده است. اين تالاب به وسعت 500 هكتار، از تالاب هاي بزرگ جهان است. رودخانه جراحي بزرگترين تامين كننده آب اين تالاب است و پس از آن نهر بحره كه از رودخانه كارون منشعب مي شود، تالاب شادگان را تغذيه مي كنند. طغيان كارون و مدهاي خليج فارس و بارش هاي منطقه نيز در تامين آب شادگان نقش دارد. تالاب شادگان باقيمانده از تالاب بسيار بزرگي است كه زماني تا هورالعظيم در مرز عراق ادامه داشته و احتمال مي رود بخش دور افتاده و جدا شده اي از مجموعه تالاب هاي گسترده و به هم پيوسته بين النهرين باشد. مساحت تالاب شادگان كه در كنوانسيون رامسر به ثبت رسيده، 400 هزار هكتار است اما اندازه گيري سال 1383 مساحت تالاب را حدود 54 هزار هكتار نشان مي دهد. اين تالاب، سيستم زيست محيطي وسيع متشكل از تالاب هاي شيرين و شور، به علاوه جزر و مد خور موسي و جزاير آن است.
تالاب شادگان در پائين دست حوضه رودخانه جراحي بين شهرهاي شادگان، آبادان و ماهشهر در خوزستان قرار داشته و در سمت پائين دست، به خليج فارس مي پيوندد. از ويژگي هاي مهم و بي نظير تالاب شادگان مي توان به مقياس بزرگ، طبيعي بودن، تنوع زيستگاهي و نقشي كه در تامين معاش ساكنان محلي ايفا مي كند، اشاره كرد. سه شهر بزرگ شادگان، آبادان و ماهشهر در حاشيه اين تالاب و تعدادي روستا نيز در مجاورت آن قرار دارند، همچنين دو روستا در داخل اين تالاب قرار گرفته و جمعيت شهر شادگان و روستاهاي اطراف از نظر تاريخي براي تامين معاش وابسته به تالاب هستند. در اين تالاب، انواع ماهيان آب شيرين و شور مانند بني، شيريد، حمري، شانك، ماهي هاي پرورشي و پرندگاني چون فلامينگو، حواصيل، لك لك، غاز وحشي، اردك و گراز زيست مي كند. تنها زيستگاه و محل زاد و ولد اردك كركري در جهان اين تالاب است و پرندگاني چون گيلانشاه خالدار و اكراس آفريقايي نيز از نمونه هاي بسيار كميابي است كه در اين منطقه يافت مي شود.
تالاب شادگان با داشتن ظرفيت هاي بي شمار سرمايه گذاري، همچنان در مسير تعالي گام بر مي دارد، اگرچه سرمايه گذاران خارجي نيز براي توسعه آن ابراز علاقه كرده اند. كنار تالاب، گله هاي بزرگ گاوميش، بر زيبايي هاي دو چندان تالاب شادگان افزوده است. در حاشيه تالاب بين المللي شادگان، روستايي قرار دارد كه مردمانش هنوز دستخوش تغييرات شهري نشده اند، هنوز پاك و بي آلايش و با صداقتند و زندگي ساده روستايي را به همان صداقت و سادگي مي گذرانند. كوچه پس كوچه هاي روستاي صراخيه در ميان آب بوده و اين روستا به ونيز ايران شهرت يافته است. مردم روستاي صراخيه از طايفه هاي جنامي، شاوردي، خنافره و كاملي بوده و به شغل صيادي، كشاورزي و دامپروري مشغولند، فضاي صميمي مردمان بي آلايش صراخيه، خانه هايي كوچك با حياطي بزرگ است و منظره روبروي خانه هاي روستايي تالاب شادگان است.
6010/ 6037