اسلام آباد - ایرنا - وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد پیش بینی هایی برای فراهم شدن زمینه تجارت آزاد میان ایران و پاكستان انجام شده است.

'محمدرضا نعمت زاده' در سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاكستان، همراه وی به اسلام آباد سفر كرده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تجارت آزاد قطعا می تواند موجب افزایش حجم مبادلات تجاری میان ایران و پاكستان شود و البته ملاحظاتی در آن دیده خواهد شد تا تولید محصولات صنعتی و كشاورزی لطمه نبیند.
نعمت زاده گفت: تجربه جهانی نشان می دهد كه هر جا كه تجارت آزاد برقرار شده، در مجموع به نفع طرف های این تجارت آزاد تمام شده و اگرچه در برخی زمینه ها موجب آسیب دیدن یكی دو مورد از صنایع یا كاهش صادرات و یا واردات چند قلم كالا می شود، ولی در مجموع، یك روند مفید و به نفع طرفین خواهد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجاری جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: جلسات و دیدارهایی كه مقامات عالی پاكستان در این سفر با روحانی داشتند و استقبال گرم آنها نشان می دهد در توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی و سیاسی با ایران بسیار جدی و بااراده هستند بخصوص اینكه این سفر در دوره پسابرجام اتفاق افتاد و در این سفر توافق های بسیار خوبی میان بانك های مركزی دو كشور برای از سرگیری سریع همكاری های بانكی انجام شد كه این می تواند یك شروع خوب برای برقراری روابط بانكی باشد.
نداشتن روابط بانكی با پاكستان به عنوان یك مانع عمده در مسیر توسعه تجارت دو كشور، برداشته شده و به زودی هم عملیاتی خواهد شد. در جلساتی كه با تجار پاكستانی داشتیم، تاكید داشتند كه با رفع مشكلات بانكی، مانع اصلی در مسیر فعالیت های تجاری میان دو كشور برداشته خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین اعلام كرد كه در جریان سفر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاكستان در راس یك هیات عالی اقتصادی، تصمیم گرفته شد كه برخی اقلام صادراتی پاكستان به ایران در قالب تجارت ترجیجی كه از سال 2006 فعال است، تغییر كند و اقلام جدید جایگزین آن شود.
نعمت زاده با بیان اینكه در اردیبهشت ماه سال گذشته تفاهم هایی در تهران با طرف پاكستانی انجام شد، گفت: در نشست های سال گذشته قرار بر این شد كه یك برنامه راهبردی 5 ساله را در بخش اقتصاد و توسعه تجارت تهیه كنیم كه این سند تهید شد و در جریان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاكستان به امضای طرفین رسید. این سند می تواند نقشه راه توسعه تجارت دو كشور باشد.
وی افزود: این برنامه راهبردی 5 ساله چند هدف مشخص را دنبال می كند. در زمینه كمی، تاكید بر این است كه تا سال 2012 میلادی، سطح كنونی تجاری دو كشور را كه در حال حاضر حدود یك میلیارد دلار است، به پنج میلیارد دلار در سال برسانیم.
وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: لازمه كار این است كه بطور متوسط، حداقل در سال 30 درصد رشد صادرات داشته باشیم كه البته رقم كمی نیست و باید تلاش فراوانی برای تحقق این مهم انجام شود.
نعمت زاده گفت: باید تلاش كنیم تا موانعی را كه در مسیر تحقق این هدف وجود دارد، برداریم. یكی از موانع موجود بحث های مرزی میان دو كشور است. در زمان حاضر فقط یك گذرگاه مرزی رسمی بین ایران و پاكستان وجود دارد كه پیش بینی شده است كه دو گذرگاه جدید مرزی بین دو كشور افتتاح شود كه قطعا به افزایش همكاری های تجاری كمك خواهد كرد.
وی تاكید كرد كه باید مانع از تجارت های غیرقانونی در مرزهای دو كشور شویم و با ایجاد گذرگاه های جدید مرزی، تجارت های غیرقانونی، خود بخود به سمت انجام فعالیت های تجاری قانونی پیش خواهد رفت.
نعمت زاده گفت: قرار است 'خرم دستگیرخان' وزیر بازرگانی پاكستان به همراه هیاتی از تجار و صنعتگران این كشور در خرداد ماه سال جاری به ایران سفر كند و ضمن بازدید از صنایع ایران، قصد داریم در این سفر تصمیم های اجرایی بیشتری برای پیشبرد تجارت دوجانبه اتخاذ كنیم.
وی افزود: همچنین با وزیر بازرگانی توافق كرده ایم كه جلسات مشترك هر شش ماه یك بار، در تهران و اسلام آباد برقرار شود.همچنین قرار شده است كه یك نمایشگاه صنعتی و تجاری ایران در شهر كراچی پاكستان برگزار شود و قطعا صنایع و تولیدكنندگان ایرانی شركت فعال در این نمایشگاه خواهند داشت و همچنین هماهنگی هایی انجام دادم تا طرف پاكستانی هم نمایشگاهی را در پایان امسال در ایران دایر كند.
نعمت زاده: با تاكید بر تقویت خطوط حمل و نقل میان ایران و پاكستان به ویژه خطوط دریایی و هوایی، گفت: با سازمان كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران صحبت خواهیم كرد تا بتوانیم یك خط كشتیرانی منظم بین بندر كراچی و بندرعباس یا یكی از بنادر جنوبی ایران راه اندازی كنیم و این مورد تقاضای طرف پاكستانی هم بود.
وی یادآور شد كه افزایش خطوط پروازی میان ایران و پاكستان هم یكی از ضرورت هایی است كه بین دو كشور باید مورد توجه قرار گیرد.
آساق**1723**1392