پكن - ایرنا - كره جنوبی با انتشار سند دفاعی پنج ساله خود اعلام كرد، درصدد استقرار یك سامانه توپخانه ای دوربرد زمین به زمین برای مقابله با تهدیدها و پرتاب های موشكی و توپخانه ای كره شمالی است.

به گزارش ایرنا، وزارت دفاع كره جنوبی روز چهارشنبه در تارنمای خود اقدام به انتشار گزارشی كرد كه نشان می دهد این كشور قصد دارد برای مقابله با همسایه شمالی به تدریج تا پنج سال دیگر اقدام به استقرار سامانه هایی نماید كه برای آن بیش از 196 میلیارد دلار هزینه در نظر گرفته است.
در بخشی از سند منتشر شده آمده است كه ارتش كره جنوبی با استقرار این سامانه می تواند بیشترین بخش های كشور را تحت پوشش قرار دهد و مانع حملات توپخانه ای و راكت اندازها و بعضاپرتاب های موشكی كره شمالی شود.
كره جنوبی مدعی است كه همسایه شمالی‌اش دارای 300 گونه از انواع و اقسام تسلیحات توپخانه ای و راكت اندازهای مختلف است كه تهدیدی برای خاك این كشور به حساب می آید.
براساس گزارش یاد شده، برد سامانه جدید توپخانه ای دوربرد كره جنوبی بین 120 تا 200 كیلومتر خواهد بود و می تواند بیش از نیمی از خاك این كشور را تحت پوشش خود قرار دهد.
ارتش كره جنوبی نیز تاكنون چندین بار سامانه جدید توپخانه ای خود را مورد آزمایش قرار داده است كه مراحل تكمیلی آن تا سال 2018 و آرایش نهایی آنها نیز از سال 2019 بتدریج اجرایی می شود.
وزارت دفاع كره جنوبی در تارنمای خود همچنین اعلام كرد كه اگر نبردی آغاز شود این سامانه می تواند واحدهای راكت انداز و توپخانه ای كره شمالی را نابود كند.
رادارهای هشدار دهنده ضد موشك های بالستیك از دیگر سامانه هایی است كه تا پنج سال آینده در خاك كره سازماندهی می شود تا بتواند موشك های بالستیك پرتابی از عرشه زیردریایی های كره شمالی را هدف قرار دهد.
وزارت دفاع كره در سند دفاعی خود از ساخت بمب های «فیبر كربنی» هم خبر داده كه می تواند تاسیسات نیرویی و انرژی در كره شمالی را نابود كند.
كره جنوبی افزوده است كه تهدیدهای موشكی و هسته ای كره شمالی هر روز بیشتر می شود و این كشور نیز قصد دارد تا سال 2020 میلادی سامانه های ردیابی موشكی خود را توسعه دهد.
روابط كره شمالی و جنوبی كه همچنان در حالت نه صلح و نه جنگ قرار دارد، پس از آزمایش بمب هیدورژنی دی ماه سال گذشته توسط پیونگ یانگ بار دیگر رو به تیرگی گذاشت .
دو كشور پس از جنگ خونین سالهای 1950 تا 1953 میلادی و پایان حاكمیت ژاپن بر كره، تاكنون موفق به امضای صلح نشده اند و شرایط آنان به همین دلیل، همچنان در وضعیت سرد و شكننده ای قرار دارد و گاهی تا مرز شروع مجدد جنگ پیش رفته اند.
از آن زمان به بعد برخی كشورها تلاش می كنند برای برطرف كردن تنش ها میان پیونگ یانگ - سئول مذاكرات صلح میان دو طرف از سرگرفته شود، اما كره شمالی به دلیل اعلام پیش شرط هایی از سوی آمریكا، حاضر به شركت در دور جدید این مذاكرات نیست.
آساق**231**1597 **1488 **1579