اين جشنواره از نهم فروردين در منطقه نمونه گردشگري سيتراي آغاز به كار كرده بود.
در اين جشنواره بيش از 30 غرفه فرهنگي از اقوام كشور و روستاها بخش كجور، كلاردشت و مرزنآباد حضور داشتند كه با اجراي برنامههاي متنوع آئيني و سنتي خود شور و نشاط خاصي به دومين جشنواره ملي فرهنگ بومي محلي اقوام ايراني بخشيدند.
در حاشيه اختتاميه اين جشنواره اجراي انواع موسيقي و رقصهاي آئيني مازندراني، كردي، گيلاني و آذري به همراه مراسم جشن خرمن از سوي روستائيان، پخت و تهيه محصولات غذايي محلي از جمله آش، نان محلي و كره و مراسم تلم زني (گرفتن كره از دوغ)، عروسيهاي نمادين مازندراني و كُردي، نمايش ابزار و آلات زندگي پيشينيان در غرفههاي مختلف برگزار شد.
نماينده مردم شهرستانهاي نوشهر، چالوس و كلاردشت در مجلس شوراي اسلامي در آئين اختتاميه با اشاره به نقش اين جشنواره ها در اشاعه فرهنگ بومي و سنتي به نسل آينده ساز گفت : در حال حاضر زندگي شهرنشيني و صنعتي، فراموشي برخي از فرهنگ و سنن بومي و محلي را به همراه داشته است.
قاسم احمدي افزود : برگزاري اين نوع جشنواره ها بويژه از نوع فرهنگي يكي از بهترين روش ها براي احياي فرهنگ و آداب و سنن بومي و محلي است كه به تبع آن دوستي ها و صفا و صميمت نيز در بين جامعه افزايش خواهد يافت.
وي بر لزوم برنامه ريزي براي هرچه بهتر اجراي شدن اين جشنواره در سال آينده تاكيد كرد و ادامه داد : با توجه به گردشگر پذير بودن منطقه مي توان از اين جشنواره ها بهترين بهره را براي جذب بيشتر گردشگر و اشاعه فرهنگ بومي و محلي از آن برد.
اهداي لوح به مجموعه برگزاركنندگان دومين جشنواره ملي فرهنگ بومي محلي اقوام ايراني و غرفهداران، اجراي موسيقي اصيل مازندراني توسط استاد ابوالحسن خوشرو از جمله برنامههاي مراسم اختتاميه اين جشنواره ملي بود كه با همكاري شوراي اسلامي و شهرداري نوشهر برگزار شد.
1295/1654
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۹
نوشهر - ايرنا - دومين جشنواره ملي فرهنگ بومي - محلي اقوام ايراني پس از سه روز استقبال چشمگير مردم و گردشگران شامگاه چهارشنبه در نوشهر پايان يافت.