تهران - ایرنا - تیم ملی بسكتبال با ویلچر ایران در بازی های پارالمپیك 2016 برزیل پس از چهار سال محرومیت و هشت سال دوری از پارالمپیك بار دیگر به میدان می رود تا شایستگی های خود را نشان دهد.

به گزارش ایرنا، بسكتبال با ویلچر ایران در سال 2016 سومین حضور خود در بازی های پارالمپیك را در حالی تجربه خواهد كرد كه در دو حضور قبلی به دلایلی غیر از مسایل فنی نتوانست به انتظارات پاسخ دهد.
رشته ورزشی بسكتبال با ویلچر از سال 1968 در بازی های پارالمپیك حضور داشته است و امسال سیزدهمین حضور این رشته ورزشی در پارالمپیك خواهد بود. اما این رشته ورزشی ایران در سال 2004 و در شهر آتن برای نخستین بار در بازی های پارالمپیك حضور یافت و با یك برد و چهار شكست در پنج مسابقه با رتبه نهمی به كار خود پایان داد.
بازی های پارالمپیك 2008 پكن، دومین حضور بسكتبال با ویلچر ایران بود كه تیم ملی ایران در مجموع هشت مسابقه برگزار كرد و با سه برد و پنج شكست رتبه هشتمی را به دست آورد و یك پله ارتقاء در رده بندی نسبت به دوره 2004 تجربه كرد. اما در این دوره بسكتبال با ویلچر ایران با مشكلاتی مواجه شد كه محرومیت چهار ساله برای این تیم به همراه داشت.
بسكتبال با ویلچر ایران در بازی های پارالمپیك 2008 پكن به دلیل بازی نكردن با آمریكا به مدت پنج سال از حضور در كلیه رقابت های برون مرزی محروم شد كه این حكم بعد از چهار سال با یك سال تخفیف برداشته شد.
درصورت پیروزی ایران برابر آمریكا، تیم ملی بسكتبال با ویلچر ایران در مرحله پلی اف باید به مصاف رژیم صهیونیستی می رفت. به همین دلیل ایران تصمیم گرفت برابر آمریكا بازی نكند و تغییر زمان مسابقه را برای حضور نیافتن برابر حریف دلیل حضور نیافتن خود اعلام كرد.
در آن زمان كمیسیون موضوعات قانونی فدراسیون جهانی بسكتبال درخصوص این موضوع تشكیل جلسه داد و در نهایت طبق ماده 10/23 بند E 1/34 و P2 فدراسیون جهانی بسكتبال با ویلچر، درخصوص بسكتبال با ویلچر ایران تصمیمات زیر را اتخاذ كرد.
بسكتبال با ویلچر ایران تا روز اول ژانویه سال 2013 از حضور در كلیه میادین بین‌المللی محروم شد. در همین راستا نیز سازمان ملی بسكتبال با ویلچر ایران مبلغ 5 هزار دلار آمریكا جریمه شد.
این محرومیت بدین معنی است كه هیچ عضو رسمی، بازیكن و یا شخص دیگری كه زیرمجموعه بسكتبال با ویلچر ایران است، اجازه نخواهد داشت در رقابت‌های باشگاهی، برون‌مرزی و حتی تورنمنت‌های دوستانه شركت كند.

** تلاش برای بازگشت شایسته بسكتبال با ویلچر
مسئولان ورزش پارالمپیك ایران در مدت هشت سال گذشته، برنامه های متعدد و هزینه های زیادی برای استعدادیابی، حفظ آمادگی تیم و برگزاری لیگ های پویای این رشته ورزشی انجام دادند تا تیم ملی ایران بعد از هشت سال بتواند با آمادگی كامل راهی بازی های پارالمپیك 2016 برزیل شود.
انتخاب دوباره سید عباس آقا كوچكی به عنوان سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر نیز در راستای آماده سازی شایسته این تیم برای حضور در پارالمپیك است.
نخستین اردوی آمادگی تیم ملی بسكتبال با ویلچر از 15 تا 29 فروردین ماه جاری با حضور 16 بازیكن شروع می شود.
به گفته سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر،در این مقطع از 24 بازیكنی كه دارای كارت بین المللی فدراسیون جهانی بسكتبال با ویلچر (iwbf) هستند دعوت بعمل آمده است اما تنها 13 بازیكن در اردوی مرحله اول و دوم حضور دارند.

** آقا كوچكی: فرصت كم و كار دشواری پیش رو داریم
سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر ایران به ایرنا، گفت: كار سخت و دشواری پیش رو داریم و باید در فرصتی كوتاه تیم ایران را برای جدال با بزرگان جهان آماده كنیم.
سید عباس آقا كوچكی افزود: بسكتبال با ویلچر ایران كار خود را برای حضور شایسته در رویدادهای مهم جهان از سال 2002 و زمانی كه منطقه انتخابی خود را از آسیا و اقیانوسیه به منطقه آفریقا - عرب تغییر داد، آغاز كرد تا بتواند در مهمترین رویداد ورزش جهان (بازی های پارالمپیك) حضور یابد. در سال 2004 و در بازی های آتن بسكتبال با ویلچر ایران موفق به كسب نخستین تجربه پارالمپیك خود شد.
وی درباره حریفان تیم ملی بسكتبال با ویلچر ایران در بازی پارالمپیك ریو 2016 گفت: 12 تیم سهمیه حضور در این رقابت ها را به دست آورده اند كه شامل الجزایر، كانادا، برزیل (میزبان)، آمریكا، استرالیا، ایران، ژاپن، آلمان، انگلیس، هلند، اسپانیا و تركیه هستند.
سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر ایران تاكید كرد: در بین 11 حریف ایران تنها دو تیم الجزایر و هلند سابقه درخشانی در این رشته ورزشی ندارند اما احتمالا به دلیل سرمایه گذاری زیاد در این رشته موفق به كسب سهمیه شده اند، اما 9 تیم دیگر از قدرت های جهان هستند كه استرالیا قهرمان بازی های پارالمپیك 2012 لندن است.
وی در ادامه افزود: استرالیا، آمریكا، تركیه و اسپانیا نیز در مسابقه جهانی سال 2014 رتبه های اول تا چهارم را به دست آوردند و كسب سهمیه كردند. آلمان یكی از تیم هایی است كه در سال های اخیر در این رشته خوب ظاهر شده است و از مدعیان قهرمانی در المپیك نیز محسوب می شود.
آقا كوچكی درباره دعوت شدگان به نخستین مرحله اردوی آماده سازی خاطر نشان كرد: سال گذشته ازسوی كمیته ملی پارالمپیك و فدراسیون جهانی لیستی از بازیكنانی كه دارای كارت بین المللیiwbf هستند، به سازمان برگزاركننده مسابقات iwbf و پارالمپیك ریو معرفی شده اند كه از این جمع تنها 13 بازیكنی كه در داخل كشور فعالیت دارند، در اردوی مرحله اول و دوم حضور می یابند.
وی تصریح كرد: از 24 بازیكن دارای كارتiwbf یازده بازیكن در لیگ های خارجی فعالیت می كنند و باید تا پایان اردیبهشت ماه صبر كنیم كه لیگ های آنها به اتمام برسد و به جمع ما اضافه شوند، لذا برای اینكه اردو شكل خوب و مناسبی داشته باشد، با موافقت فدراسیون با توجه به كلاسی های كه نیاز داشتیم سه نفر از بازیكنانی كه در جریان مسابقات لیگ های باشگاهی خوب ظاهر شدند و مورد نظر كادر فنی نیز هستند، به جمع تیم اضافه می شوند تا در فضای اردوهای ملی قرار گیرند و از این امكانات استفاده كنند.
سرمربی تیم ملی بسكتبال با ویلچر افزود: حدود پنج ماه فرصت داریم، باید برای آمادگی تیم ملی در بازیهای پارالمپیك ریو فعالیت بیشتری داشته باشیم و با توجه به اینكه، محدودیت های زمانی به ما اجازه بیشتری نداد كه بتوانیم از بازیكن های مستعد تر استفاده كنیم، تمام تلاش خود را برای تمركز اردوهای آمادگی تیم ملی همراه با كادر فنی انجام خواهیم داد.
وی تاكید كرد: هر ماه و تا قبل از شروع بازی های پارالمپیك 2016، یك اردوی 15 روزه خواهیم داشت و برای دیدارهای تداركاتی نیز در حال رایزنی با كشورها برای مسابقه با حریفان قدرتمند هستیم.
فهرست اسامی بازیكنان دعوت شده به اردوی نخست تیم ملی بسكتبال با ویلچر به قرار زیر است:
ایمان بك زاده، عادل طرفی، ذكریا حسامی زاده، حكیم منصوری، مجید طاهری، موسی غضیبی، سید ابوالفضل موسوی، احمد یوسفی، میلادخردمند، سامان بلاغی، حسن عبدی، اسماعیل حسین پور، محمد صلحی، وحید سعادت فر، محمد محمدنژاد و اسماعیل فاضلی
این تیم را سیدعباس آقا كوچكی به عنوان سرمربی، عباس خاكی(مربی) و كمال عشق به عنوان سرپرست همراهی خواهد كرد.

** بازی های پارالمپیك 2016 ریو در یك نگاه
پانزدهمین دوره بازی های پارالمپیك از 7 تا 18 سپتامبر (16 تا 27 شهریور) به میزبانی كشور برزیل برگزار می شود.
ریودوژانیرو برای كسب میزبانی این دوره از رقابت‌ها، رقبای سرسختی چون مادرید اسپانیا، توكیوی ژاپن و شیكاگوی آمریكا را پیش رو داشت اما موفق شد با كسب حداكثر آرا، میزبانی را از آن خود كند.
برای نخستین بار است كه رقابت‌های پارالمپیك در منطقه آمریكای جنوبی برگزار می شود. این رقابت ها با حضور چهار هزار و 350 ورزشكار از 176 كشور جهان برگزار می شود.
در این مسابقات 11 روزه 528 مدال توزیع می شود كه سهم مردان 264 مدال و سهم بانوان 226 مدال خواهد بود. 38 مدال هم مربوط به رویدادهای مختلط است.
در 15 دوره گذشته سه بار آمریكای شمالی، هفت بار اروپا، چهار بار آسیا و یك بار اقیانوسیه میزبانی این بازی‌ها را بر عهده داشته‌اند.
این دوره از رقابت‌ها با شعار «جان در حركت» برگزار می شود. شهامت، اراده، روحیه و كیفیت به عنوان ارزش‌های نهضت پارالمپیك محسوب می شوند.
رقابت‌های این دوره با حضور 25 هزار داوطلب و 50 هزار كارمند و دست اندركار از داخل و خارج برزیل برگزار خواهد شد.
قیمت بلیت های مسابقات این بازی ها از 10 تا 130 رئال برزیل (حدود 4 تا 50 دلار) خواهد بود.
پانزدهمین دوره بازی های پارالمپیك در 23 رشته ورزشی برگزار خواهد شد. قیمت بلیت رشته های بوچیا، شمشیربازی روی ویلچر، گلبال، ماراتن، تنیس روی میز، تنیس با ویلچر، تیر و كمان، وزنه برداری، دوچرخه سواری جاده و قایقرانی از 10 رئال آغاز می شود.
ورزشی(5)**1379** 1701