تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۲

بجنورد - ایرنا - رئیس اداره ورزش و جوانان اسفراین از قطعی شدن حضور 30 تیم با 130 كشتی گیر در مسابقات ملی كشتی با چوخه كه چهاردهم فروردین ماه برگزار می شود، خبر داد.

سید احمد پرویزی عصر جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: این كشتی گیران از 10استان كشور در چهار وزن 74كیلوگرم، 84كیلوگرم، 95كیلوگرم و به اضافه 95كیلوگرم در این مسابقات به رقابت می پردازند .
وی افزود : در صورت شرایط نامساعد جوی، پیش بینی های لازم برای مكان جایگزین برگزاری مسابقات انجام شده است.
پرویزی گفت: مسابقات كشتی با چوخه امسال اسفراین را نیز هادی عامل گزارشگر زبده كشتی گزارش می كند و این مسابقات ملی، از شبكه های 3 سیما ، ورزش و شبكه استانی خراسان شمالی (اترك) به صورت زنده پخش خواهد شد .
رئیس اداره ورزش و جوانان اسفراین ادامه داد: به علت حضور وزیر ورزش در خارج از كشور، معاونان فرهنگی و امور شهرستان های وزارت ورزش و جوانان در مسابقات كشتی با چوخه اسفراین حضور می یابند.
وی افزود: معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسئولین ارشد استانی و چند تن از قهرمان المپیك از دیگر میهمانان ویژه مراسم مسابقات كشتی با چوخه اسفراین هستند .
همه ساله در 14 فروردین ماه، شهرستان اسفراین طبق سنتی دیرین و كهن، میزبان بزرگترین مسابقات كشتی با چوخه كشور با حضور نام آوران این عرصه از سراسر ایران است .
بیش از 50 هزار تماشگر مشتاق در گود چشمه زینل خان، این رویداد بزرگ ورزشی را كه از آن به عنوان بزرگترین رویداد گردشگری تك مكانی و تك زمانی ورزش كشور نیز یاد می شود، از نزدیك تماشا می كنند .
كشتی سنتی با چوخه خراسان شمالی از ورزش های پرطرفدار در این خطه است كه به عنوان میراث معنوی در سال 1387 به شماره 30 در فهرست آثار ملی ناملموس كشور ثبت شده است.
چوخه، واژه ای كردی و نام لباسی است كه كشتی گیران این رشته به تن می كنند و از شنل كوتاهی كه كشتی گیران آن را با شال سفیدرنگی محكم می كنند، تشكیل شده و از آنجا كه این كشتی از قدیم الایام بین عشایر كرد شمال خراسان مرسوم بوده، به نام كشتی باچوخه معروف شده است.
مسابقات مزبور با نواخته شدن دهل و سرنا همراه است كه در ذهن بیننده، تداعی كننده رشادت ها و دلاوری های پهلوانان و نام آوران تاریخ ایران است.
كشتی گیران چوخه قبل از آغاز مسابقه، وضو گرفته و با روحیه ای معنوی پا به میدان گذاشته و پس از روبوسی با حریف با دستور داور مسابقه كه به طور معمول، از پیشكسوتان كشتی با چوخه است، كشتی را آغاز می كنند.
كشتی با چوخه سنتی را به نوعی می توان مادر تمام كشتی های آزاد، فرنگی، جودو و كوراش دانست چرا كه اكثر فنون شبیه به هم دارد و بتدریج، به كشتی های دیگر نیز رسوخ پیدا كرده است.
شهرستان 127 هزار نفری اسفراین در 60كیلومتری جنوب شرقی بجنورد مركز استان خراسان شمالی قرار دارد.
7189/ 1744/2007