تهران- ايرنا- محققان چاپگر سه بعدي ساخته اند كه مي‌تواند با استفاده از نانوذرات و ايجاد ساختاري فلزي، لايه‌هايي به ضخامت 2 ميكرون را با سرعتي بالاتر از نمونه هاي قبلي چاپ كند.

به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، فناوري چاپگر فلزي سه بعدي ساخته شده در شركت ايكس جت (XJet) از چاپگرهاي رايج در بازار، كاملا متفاوت است؛ در چاپگرهاي فلزي رايج براي ايجاد يك ساختار فلزي، ماده اوليه يا از طريق گرم كردن با استفاده از پرتو ليزر يا با جوش خوردن ذرات تبديل به محصول مي‌شوند اما در اين چاپگر، جوهر حاوي نانوذرات روي سطح پاشيده و محصول فلزي موردنظر لايه به لايه ايجاد مي‌شود.
اين چاپگر نسبت به فناوري‌هاي رايج از مزاياي متعددي برخوردار است؛ مهمترين مزيت اين ابزار، قدرت تفكيك بالاي آن است به طوري كه مي‌توان ساختاري با ضخامت 2 ميكرون را با دقت بالا ايجاد كرد. اين در حالي است كه با روش‌هاي رايج براي ايجاد لايه نازك سه بعدي نظير ذوب پرتو الكترون (EBM) ساختارهايي با ضخامت 20 تا 50 ميكرون را مي‌توان ايجاد كرد.
ديگر مزيت اين روش، سرعت بالاي توليد است به طوري كه مي‌توان با سرعتي پنج برابر بيشتر از چاپ سه بعدي با ليزر، محصول موردنظر را ايجاد كرد.
با اين روش مي‌توان ساختارهايي با اشكال متنوع ايجاد كرد و كاربر نياز به آموزش خاصي براي كار با اين ابزار ندارد.
شركت ايكس‌جت در حوزه ساخت چاپگرهاي سه بعدي فعاليت دارد. اين شركت اخيرا سرمايه‌گذاري 25 ميليون دلاري از يك شركت خصوصي چيني دريافت كرده است تا از آن براي توسعه چاپگرهاي جديد مبتني بر نانوذرات استفاده كند.
علمي **1354**1834