به گزارش ایرنا شیرزاد كه روز سه شنبه دهم فروردین در سالن هتل لاله بانه برای بیش از یك هزار نفر از علاقه مندان به ادبیات و داستان سخن می گفت داستان گونه روایت كرد از ایدئولوژی ها بحث كرد و چنان روایتگر هزار و یكشب، اجتماع حاضر را در گیر كرد و آنها را به اهمیت ادبیات و نقش آن در توسعه و تكامل بشر فراخواند.
خالق داستان 'حه سار و سه گه كانی باوكم'،اذعان داشت كه من از راه ادبیات یادگرفته ام چگونه زیستن و انسان بودن را.
او كه بی پروا صحبت می كرد عنوان كرد: ادب امید نمی دهد، با دُگم و خودپرستی مخالف است و در راستای خودسازی بشر بسیار تاثیر گذار است.
نویسنده داستان ' ژنیك به سه ر مناره وه' تصریح كرد: ادب حوزه بی ادبی نیست و مدام پرسش ایجاد می كند.
وی ادب را دنیایی وسیع خواند و گفت: داستان هایی كه امروز در جهان خواننده بسیاری دارند به آن دلیل است كه به ناخودآگاه نفوذ كرده و كودك درون را زنده می كند.
وی عنوان كرد: هر كس ادبیات بخواند عشق را می آموزد، آنكه در راه ادبیات گام بردارد تنفر از وی دور می شود وهمه را چون خود به خویش می پندارد دوست.
او یادآور شد: ادبیات كُردی به تلاش و تكاپوی بیشتر نیاز دارد و باید نویسندگان مدام روایت كنند زیرا آن باعث زنده و پویا شدن ادبیات كُردی می شود.
روایت گر داستان های 'پیده شتی كارمامزه كوژراوه كان، خه ونی جالجالوكه كان و ژنیكی منگن' بر سر این عقیده مصر بود كه ما در زندگی، خود واقعی نیستیم بلكه همه ما نقابی بر رخسار كشیده ایم و خود واقعی را بروز نمی دهیم و این ادبیات است كه خود واقعی و ناخودآگاه را به ما نشان می دهد.
با شیرزاد حسن هم روایت شویم و در آغاز سال نو با رسانه های مكتوب آشتی كنیم، داستانی بخوانیم تا بدانیم كودك درون چه می گوید سخن وی یادم نمی رود كه بیان كرد: آنقدر با ادبیات بوده ام كه عمر 999 ساله نوح را دارم و شرح داد كه در خواندن داستان است كه دنیاها و زندگی متفاوت را تجربه خواهی كرد.
شیرزاد حسن را كه برخی با داستان های 'ته می سه ر خه ره ند، داوشه وی دابه زینی عیسا و دارشه قه كانی نیشتمان و دوا هه مین ورته ورتی من'می شناسند به گمانم اگر رگه های سیاسی جایزه نوبل ادبیات خشك و آثار وی به زبان های زنده دنیا ترجمه شود او، لایق گرفتن جایزه نوبل ادبی است.
7249
یادداشت از ابراهیم محمدحسینی
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۰
سنندج- ایرنا- روایت 'شیرزاد حسن' نویسنده سرشناس كُرد اهل اقلیم كردستان عراق از اهمیت ادبیات مرا به داستان های تودرتوی 'خورخه لوئیس بورخس' برد.