تهران - ایرنا - رئیس سازمان تعزیرات حكومتی از پلمب 16 رستوران در جاده چالوس خبر داد و گفت: طی ایام نوروز، 30 هزار و 800 مورد بازرسی از سوی گشت های مشترك تعزیراتی در سراسر كشور انجام شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علیرضا جمشیدی روز شنبه در نشست خبری افزود: گشت های مشترك سازمان تعزیرات حكومتی از 16 اسفند سال 94 تا 14 فروردین سال 95 برگزار و طی این مدت 30 هزار و 800 بازرسی انجام شد كه نسبت به سال قبل كه 12 هزار مورد بود، افزایش 139 درصدی بازرسی ها را داشتیم.
وی ادامه داد: در این بازرسی ها سازمان های مختلفی همكاری داشتند كه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد و كشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و همچنین نیروی انتظامی، سازمان ملی استاندارد و اتاق اصناف همكاری و همیاری لازم را با ما انجام دادند.
جمشیدی افزود: در بازرسی های مشترك به حدود 30 هزار پرونده رسیدگی شد كه عمدتا مربوط به تخلفات در حوزه های كالا، خدمات صنفی و غیرصنفی، قاچاق كالا و ارز و همچنین بهداشت و درمان و دارو بوده است.
رئیس سازمان تعزیرات حكومتی تصریح كرد: در مدت بازرسی ها، بیش از 736 میلیارد ریال جریمه نقدی برای متخلفان به اجرا گذاشته شد.

** پلمب 16 رستوران در جاده چالوس
جمشیدی ادامه داد: از جمله بازرسی های مهم در این مدت می توان به پلمب 16 رستوران در جاده چالوس اشاره كرد و همچنین به دو پرونده مهم شامل هشت تن مرغ فاسد و پرونده میوه قاچاق رسیدگی و اعمال قانون شد.
وی ادامه داد: در بازرسی مشترك گشت های تعزیراتی، شركت های مسافری هوایی، زمینی و دریایی و همچنین هتل ها و امكان تاریخی، تفریحی و فرهنگی و مراكز توزیع مواد غذایی و رستوران ها، قنادی ها و اغذیه فروشی ها، میادین تره بار، فروشگاه های بهاره و فروشگاه های زنجیره ای مورد بازرسی مرتب و دقیقی قرار گرفتند و با تخلفات محرز آنان، برخورد قانونی و شدید انجام پذیرفت.
رئیس سازمان تعزیرات حكومتی افزود: در بازرسی گشت های مشترك كه با تلاش شبانه و روزی همراه بود، نسبت به سال 93 توفیقات بیشتر و بهتری داشتیم و در سطح كشور در رابطه میوه شب عید مردم، با برنامه ریزی دقیق سازمان های مربوطه، آرامش نسبی در سطح كشور حاكم شد.
وی ادامه داد: میزان تخلفات تعزیرات نسبت به سال گذشته كاهش یافته و بنا بر توصیه مقام معظم رهبری و انتخاب عنوان اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل برای سال 95، امسال با برنامه ریزی، برخوردی وسیع در مقابله با قاچاق كالا و ارز خواهیم داشت.
جمشیدی افزود: در كشور حدود 20 میلیارد دلار در سال 93 بر اساس آمار رسمی ستاد كالا و ارز، قاچاق انجام شده است كه می تواند تولید ملی كشور را نابود كند و این حجم كالا خسارات جدی در پی دارد.
وی گفت: در قاچاق كالا سه درصد و همچنین دو درصد پرونده های كه مبلغ آنها از یك میلیارد ریال بالاتر است، كشف و ضبط شده و همچنین فسادهای سازمان یافته قاچاق كالا و ارز به وفور دیده می شود كه باید در حیطه های مختلف، ضروریست برنامه ریزی جامع داشته باشیم.
جمشیدی تصریح كرد: عمده موارد قاچاق كه دارای اهمیت است در بحث های همچون كم اظهاری، بازارچه های مرزی و مناطق آزاد به وفور مشاهده شده كه برای نمونه فقط در استان ایلام سهمیه برنج مرزی نشینی بوده كه سه برابر جمعیت استان، برنج به صورت قاچاق وارد شده است.
رئیس سازمان تعزیرات حكومتی ادامه داد: جریمه های نظام صنفی در سال جاری بنا بر میزان نرخ تورم افزایش خواهد یافت اما باید برای كاهش تخلفات صنفی بتوانیم قوانینی جدیدی برنامه ریزی كرده و همچنین برخوردها و مجازات ها بیشتر شود تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.

** تهران، متخلف ترین شهر در گشت های تعزیرات
وی افزود: در گشت های تعزیرات حكومتی، شهر تهران بیشترین تخلفات را در ایام نوروز دارا بوده زیرا بنا به وسعت و جمعیت ساكن تهران، فاكتورهای تخلف در چهار حوزه از جمله قاچاق كالا و ارز و میوه و همچنین گران فروشی و توزیع اقلام غیر بهداشتی بیشتر بوده است.

** فعالیت یگان انتظامی تعزیرات بزودی آغاز می شود
جمشیدی ادامه داد: یگان انتظامی تعزیرات حكومتی در حال نهایی شدن است و در حال نگارش آیین نامه آن با نیروهای مسلح هستیم كه بزودی شروع به فعالیت خواهد كرد كه حدود 80 میلیارد ریال بودجه تاسیس آن برآورده شده است.
وی گفت: در شهر تهران به میزان حدود 27 تن میوه قاچاق كشف و ضبط شد كه فعلا نمی توان از میوه ها برای مصارف انسانی استفاده كرد چون دارای استانداردهای لازم برای چنین مصارفی نیست و باید امحا شود.
رئیس سازمان تعزیرات حكومتی در مورد برخورد جدی با پرونده های تعزیرات و پلمب واحدهای متخلف افزود: قانون برای دور دوم یا سوم به ما اجازه پلمب داده و سعی بر این است كه در قانون جدید این موضوع حل شود و تخلفات جدی را بتوان در همان اولین بار و بطور موقت پلمب كنیم.
وی ادامه داد: در حیطه بهداشت و درمان و دارو مشكلات و تخلفاتی وجود دارد كه باید هم قانون اصلاح شود و هم همكاری جدی سازمان غذا و دارو را داشته باشیم كه برخی تخلفات اول در كمیسیون های مربوط به وزارت بهداشت بررسی شود و بعد احراز تخلف، به ما اطلاع داده شود، در حالیكه این روند معكوس است.
اجتمام ** 1996 ** 1071