به گزارش ایرنا، رئیسان گروه مینسك با انتشار بیانیه ای مشترك، استفاده از زور در منطقه قره باغ را بشدت محكوم و از كشته شدن انسان ها، از جمله افراد غیرمسلح در این منطقه ابراز تاسف كردند.
'ایگور پاولوف' از روسیه، 'جمیز وارلیك' از آمریكا و 'پیر آندریو' از فرانسه، ریاست مشترك گروه مینسك را برعهده دارند.
در بیانیه مشترك سران گروه مینسك سازمان امنیت و همكاری اروپا شامل روسیه، فرانسه و آمریكا در باره درگیری اخیر جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ آمده است: سران گروه مینسك سازمان امنیت و همكاری اروپا از اخبار مربوط به نقض عمده آتش بس در منطقه قره باغ كه در نقاط حائل رخ داده به شدت نگران شده اند.
در این بیانیه كه در پایگاه اینترنتی ویژه وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده با محكوم كردن نقض آتش بس در قره باغ و بكارگیری زور توسط دو طرف مناقشه نسبت به وقوع زد و خوردهای مسلحانه در این منطقه كه قربانیان انسانی از دو طرف و ساكنان غیرنظامی منطقه گرفته ابراز تاسف شده است.
سران گروه مینسك خواستار توقف زد و خوردها و برقراری مجدد آتش بس و تثبیت اوضاع توسط دو طرف درگیری در قره باغ شده اند.
در بیانیه آمده است: بار دیگر تاكید داریم كه هیچ راهی جز حل و فصل صلح آمیز مناقشه قره باغ از راه مذاكره وجود ندارد.
بیانیه گروه مینسك از سربازان ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواسته است تا شلیك به یكدیگر را متوقف كنند و برای ثبات در منطقه بكوشند.
در بیانیه گروه مینسك تاكید شده است كه هیچ جایگزینی برای گفت و گوی صلح آمیز به منظور حل و فصل درگیری ها وجود ندارد و جنگ یك گزینه كارساز نخواهد بود.
گروه مینسك سال 1992 توسط سازمان امنیت و همكاری اروپا (OSCE) برای حل مشكل قره باغ تاسیس شد.
منطقه قره باغ توسط جمهوری خودخوانده و ارمنی ناگورنو قره باغ اداره می شود. باكو این دولت را به رسمیت نمی شناسند. جمهوری آذربایجان و ارمنستان از سال 1988 تا 1994 بر سر این منطقه درگیری نظامی داشتند. دو كشور با وجود تلاش برای مذاكره بر سر قره باغ، در سال های پس از جنگ نیز درگیر تنش های مرزی بوده اند.
وزارت امورخارجه روسیه نیز ابراز امیدواری كرده است كه وساطت میانجی گران بین المللی مناقشه قره باغ به تثبیت اوضاع این منطقه كمك كند.
مقام های ارمنستان و جمهوری آذربایجان یكدیگر را به آغاز درگیری های مسلحانه متهم و ادعا می كنند كه شماری از نیروهای طرف مقابل را كشته و تسلیحاتی را منهدم كرده اند.
خبرگزاری ارمنستان امروز (شنبه) نوشت، سه تانك و دو پهپاد نظامی ارتش جمهوری آذربایجان نیز در درگیری های امروز منهدم شده است.
جمهوری آذربایجان نیز اعلام كرد، نیروهای ارمنستانی در 24 ساعت گذشته 127بار در طول مرز میان دو طرف آتش گشوده اند.
در بیانیه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان آمده است كه طرف ارمنستانی از سلاح سنگین و خمپاره استفاده كرده است.
«دیمیتری پسكوف» سخنگوی كرملین امروز (شنبه) گفت، رییس جمهوری روسیه از طرف های مناقشه قره باغ دعوت به برقراری فوری آتش بس و خویشتنداری كرده تا از قربانیان جدید در منطقه جلوگیری شود.
وی افزود: رئیس جمهوری روسیه متاسف است كه وضعیت قره باغ دوباره به سوی رویارویی مسلحانه سوق یافته است. به تازگی در چارچوب تلاش های سه جانبه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان و تلاش های بین المللی در چارچوب گروه مینسك سازمان امنیت و همكاری اروپا برای حل مساله قره باغ اقدامات گسترده ای انجام شده است كه می تواند منجر به حل و فصل مناقشه در این منطقه شود.
ارمنستان و جمهوری آذربایجان سال ها است كه بر سر منطقه ارمنی نشین قره باغ كه جزیی از جمهوری آذربایجان بوده و اكنون در تصرف ارمنستان قرارداد، با یكدیگر مناقشه دارند.
در سال 1988 نیروهای ارمنستان جنگ خود را برای تصرف منطقه قره باغ در قلمرو جمهوری آذربایجان آغاز كردند و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، این جنگ تشدید شد. در سال 1994 و پس از آنكه ارتش ارمنستان این منطقه را به همراه بخشی از اراضی جمهوری آذربایجان تصرف كرد، آتش بس اعلام شد.
منطقه قره باغ 11 هزار كیلومتر مربع وسعت دارد.
شبس*اروپام*9163 **1010**391*1613
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۰
مسكو – ایرنا – كارگروه موسوم به گروه مینسك در سازمان امنیت و همكاری اروپا، روز شنبه با ابراز نگرانی از افزایش تنش ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان، خواستار توقف درگیری نظامی دو كشور در منطقه قره باغ شد.