محسن بهرامي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا به انعقاد تفاهمنامه بكارگيري ماهواره سنجش از راه دور با وزارت جهادكشاورزي در سال گذشته اشاره و خاطرنشان كرد: مذاكره براي اجرايي شدن اين تفاهمنامه با سازمان جهادكشاورزي درحال انجام است و امسال اين فناوري درخدمت كشاورزي و بهبود عملكرد آن قرار خواهد گرفت.
سنجش از راه دور از زمره روش هاي جمع آوري داده محسوب مي شود كه در آن كمترين ميزان تماس مستقيم با اشياء و عوارض مورد اندازه گيري وجود دارد و برخلاف ساير روش ها كه عوامل انساني در گردآوري و تفسير داده هاي زميني نقش دارند، در روش سنجش از راه دور اين وظيفه بر عهده سنجنده ها خواهد بود و جمع آوري امواج الكترومغناطيس جهت اندازه گيري و ثبت، از وظايف آنها محسوب مي شود.
بطور كلي سنجنده ها از لحاظ منبع انرژي به دو دسته سنجنده هاي فعال (Active) و سنجنده هاي غيرفعال(Passive) تقسيم مي شوند. سنجنده هاي غيرفعال از آن دسته سنجنده هايي هستند كه به منبع نور خورشيد و ساير پارامترهاي مرتبط با آن وابستگي شديد دارند.
سنجنده هاي فعال در مقابل سنجنده هاي غيرفعال قرار دارند كه از لحاظ تامين انرژي الكترومغناطيس و ساير عوامل جوي و اتمسفري به طور كامل مستقل عمل مي كنند و سنجنده هاي راداري از اين نوع به شمار مي آيند.
رئيس سازمان فضايي ايران با بيان اينكه درصدد فعاليت بيشتر در زمينه سنجش از راه دور هستيم، عنوان كرد: تلاش مي شود در سال جاري كاربردهاي اين فناوري در توسعه بيشتر مورد توجه قرار گيرد.
بهرامي همكاري با سازمان حفاظت از محيط زيست براي بكارگيري فناوري سنجش از راه دور در فعاليت هاي سازمان مذكور را از ديگر برنامه هاي امسال سازمان فضايي برشمرد و عنوان داشت: چند قرارداد در همين رابطه با سازمان محيط زيست منعقد شده كه پيگير اجرايي شدن آنها خواهيم بود.
وي تقويت ايستگاه دريافت را از برنامه هاي سازمان فضايي برشمرد و گفت:مركز سنجش از راه دور ماهدشت كرج را كه اكنون هم در مخابرات و هم در سنجش از راه دور فعال است، ارتقاي سطح خواهيم داد.
بهرامي افزود: مذاكره براي ارتقاي سطح اين مركز با شركت هاي بين المللي در جريان است و اميد است با نهايي شدن مذاكره ها گام هاي عملي براي اين هدف برداشته شود.
پيش از اين محمود واعظي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات يكي از برنامه هاي مدنظر در زمينه فناوري فضايي را ساخت ماهواره سنجش از دور و توجه به وضعيت جغرافيايي و حادثه خيزي ايران عنوان كرده و گفته بود: براي توسعه كشور در زمينه جنگل، محيط زيست و معدن نيازمند ماهواره سنجش از دور هستيم كه اين موضوع بايد زودتر از ماهواره ملي مخابراتي انجام شود.
اقتصام(4)2078**1561
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۷
تهران- ايرنا- رئيس سازمان فضايي ايران شناسايي مزاياي سنجش از راه دور و كاربرد آن در توسعه متوازن را از مهمترين برنامه هاي سال 1395 اين سازمان اعلام كرد و گفت:سنجش از راه دور براي كشاورزي و حفاظت از محيط زيست بكار گرفته مي شود.