اهواز - ايرنا- دهدز در 240كيلومتري شرق اهواز با طبيعتي بكر و زيبا يكي از مناطق شگفت انگيز و ديدني خوزستان است كه در فصل بهار زيبايش دو چندان مي شود.

به گزارش ايرنا اين شهر كه در شرقي ترين نقطه خوزستان واقع شده به عنوان گلوگاه اصلي و ارتباطي استان با استان هاي چهارمحال و بختياري و اصفهان مطرح بوده و به بخاطر همين موقعيت راهبردي مي تواند يكي از محورهاي گردشگري خوزستان مورد توجه بيش از پيش قرار گيرد.
مواهب طبيعي ، رودخانه ها ، چشمه سارها ، آبشارها ، كوههاي سربه فلك كشيده ، جنگل هاي بلوط ، آب و هوايي پاك با مردماني سخت كوش ، بااصالت ، فرهنگ دوست و ميهمان نواز به اين منطقه سردسيري استان جلوه اي خاص و ممتاز بخشيده است.
بخش دهدز از توابع شهرستان ايذه با 27هزار نفر ، 103روستا بين دو درياچه سد كارون سه و كارون چهار واقع شده و همين موقعيت ويژه مي تواند گردشگران زيادي را به سوي خود فرا بخواند و از زيبايي هاي آن لذت ببرند.
نكته قابل تامل آن است كه بسياري از شهروندان خوزستاني ، هنوز با جاذبه هاي طبيعي و خدادادي استان از جمله دهدز آشنايي چنداني ندارند و چنانچه اين استعدادها و ظرفيت ها بخوبي معرفي و شناسانده شوند مي تواند سبب اشتغال مولد و رونق صنعت گردشگري شود.

* ظرفيت هاي گردشگري دهدز
وجود بقاع متبركه امامزاده عبدالله (ع) و امامزاده شيريزدان(ع) ، كاروانسراي قديمي شهر با قدمت 350سال مربوط به دوره صفويه ، غارهاي باستاني ، كوههاي پوشيده از برف منگشت ، آبشار زيباي شوين ، شاليزارهاي منطقه روستايي سادات حسيني ، باغات حاجي كمال ، روستاي زيباي قلعه سرد بالا ، دشت بزرگ و كوه سفيد ، درياچه سد كارون سه به طول 60كيلومتر و بستر مناسب براي ورزش هاي آبي و كوهنوردي تنها بخشي از ظرفيت هاي گردشگري منطقه دهدز مي باشد.
بخشدار دهدز در اين ارتباط مي گويد: اين منطقه كوهستاني در صورت آماده شدن تكميلزيرساخت ها ، مي تواند به قطب گردشگري استان خوزستان تبديل شود و اقتصاد و معيشت مردم اين منطقه را به طور كامل متحول سازد.
حجت الله خسروي افزود: خوشبختانه در دولت تدبير و اميد بخصوص در مدت هشت ماه اخير كارها و اقدام هاي خوبي براي رفع محروميت ها ، آوردن امكانات و خدمات زيربنايي به روستاهاي منطقه و ايجاد رضايتمندي در مردم ولايتمدار دهدز انجام شده است.
وي حجم كارهاي عمراني انجام شده اخير در زمينه ايجاد امكانات تفريحي ، ورزشي ، راههاي ارتباطي و ايمني روستاهاي منطقه و آبرساني روستايي را حدود 15ميليارد ريال عنوان كرد.

* كشاورزي و دامداري معيشت اصلي مردم دهدز
كشاورزي ، دامداري و باغداري معيشت اصلي مردم دهدز را تشكيل مي دهد . وجود 20هزار راس دام سبك و بيش از پنج هزار هكتار زمين كشاورزي (آبي و ديم) بخشي از ظرفيت هاي اقتصادي منطقه است.
كارشناسان بر اين باورند كه توسعه بخش باغداري با توجه به كوهستاني و شيبدار بودن زمين از مزيت خوبي برخوردار بوده كه لازم است كارهاي ترويجي براي توسعه باغات بخصوص زيتون از سوي سازمان جهاد كشاورزي انجام شود.
مراتع به نسبت خوب ، آب و هواي مناسب ، شرايط مطلوبي براي توسعه دامداري و دامپروري صنعتي در
منطقه دهدز فراهم كرده كه در صورت تخصيص اعتبار ، پرداخت وام ارزان قيمت و تشويق كارآفرينان مي توان در اين بخش نيز تحول خوبي را رقم زد.

* تبديل بخش به شهرستان خواسته اصلي مردم دهدز
دهدز همزمان با دهكرد (شهركرد) و كرج در سال 1311 بر اساس تقسيمات كشوري تبديل به بخش شد و از آن زمان تاكنون به دلايل مختلف از جمله دسترسي نداشتن به راههاي ارتباطي و البته جمعيت كم به صورت بخشداري اداره شده است.
شهروندان دهدزي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، تبديل اين بخش به شهرستان را خواسته و مطالبه اصلي از دولت تدبير و اميد بيان كردند.
اين شهروندان با بيان اينكه تبديل اين منطقه به شهرستان ، راه را براي توسعه و جبران عقب ماندگي ها و بهره گيري از ظرفيت هاي طبيعي منطقه را هموار خواهد كرد از استاندار خوزستان خواستند به اين خواسته آنان جامه عمل بپوشاند و موضوع را از طريق وزارت كشور پيگيري كند.
خسروي بخشدار دهدز با بيان اينكه خواسته مردم منطقه براي تبديل دهدز به شهرستان معقولانه است گفت:اين موضوع به وزارت كشور براي تصويب منعكس شده ولي تبديل يك بخش به شهرستان آيتم هايي نياز دارد كه اين آيتم ها در حال بررسي است.

* شهرداري دهدز بدون درآمد
شهرداري دهدز در سال 1381كار خود را شروع كرد ولي با گذشت 14سال از شروع به فعاليت شهرداري، اين سازمان براي اجراي طرح هاي عمران شهري نيازمند تخصيص اعتبار دولتي است.
به گفته بخشدار دهدز ، درآمد شهر 9هزار نفري دهدز در حد صفر است و به ناچار براي ايجاد زيرساخت هاي شهري بايد اداره كل امور شهري و شوراهاي استانداري خوزستان و اداره كل امور مالياتي استان اعتبار لازم را براي اجراي طرح هاي عمران شهري تخصيص دهد.
خسروي مي گويد: با اين وجود با پيگيري هاي صورت گرفته ، بيشتر خيابان هاي شهر دهدز در چند ماه اخير آسفالت شده و بخش هاي عمومي و خدماتي شهر ساماندهي شده است.
وي با بيان اينكه بيشتر مسئولان شهري دهدز بومي و متعلق به اين منطقه مي باشند گفت: اين يك مزيت است چون مسئولان منطقه با حضور دائمي خود در منطقه و درك همه مشكلات و كاستي ها ، همه توان براي جلب رضايت مردم و عمران و توسعه منطقه و محروميت زدايي به كار گرفته اند.

* اجراي طرح ملي اتوبان خوزستان به اصفهان فرصتي براي ايجاد تحول در دهدز
اجراي طرح ملي جاده اتوبان خوزستان به اصفهان فرصتي براي ايجاد تحول در دهدز و شتاب بخشيدن به روند توسعه ارزيابي مي شود.
اين طرح در چند جبهه كاري در مسير اهواز - باغملك - ايذه از سوي اداره كل راه و شهرسازي خوزستان شروع شده ولي به علت ناكافي بودن اعتبار به كندي پيش مي رود.
كارشناسان پيش بيني مي كنند با گذر اين اتوبان از شهر دهدز و افزايش تردد خودروها و به تبع آن رونق بخشيدن به اقتصاد و معيشت محلي مردم مي توان از ظرفيت هاي گردشگري و طبيعي منطقه استفاده كرد.

* پيگيري براي ساخت مصلاي نماز جمعه
شش ماه پيش با حضور نماينده ولي فقيه در خوزستان و امام جمعه اهواز ، امام جمعه دهدز معرفي و نماز باصلابت جمعه با حضور مردم اين منطقه كه اصالتا' بختياري هستند برگزار شده است.
در اين مدت تلاش هايي از سوي امام جمعه و بخشدار دهدز براي ساخت مصلاي نماز جمعه شروع شده و نخستين گام در اين ارتباط ، پيگيري تخصيص زمين آن بوده است.
البته در اين ميان يك كار فرهنگي با ارزش انجام شده و آن ساخت مكاني آبرومند در محل دفن دو شهيد گمنام هشت سال دفاع مقدس است كه به گفته بخشدار دهدز ، هم اكنون 90درصد كار آن انجام شده است.

* ضرورت استقرار پزشك متخصص براي شهر دهدز
بخش دهدز هنوز از داشتن يك پزشك متخصص كه بتواند بخش از نيازهاي درماني مردم را برآورده كند محروم بوده و اين رنجي است كه همواره مردم منطقه را آزار مي دهد.
البته بخش دهدز يك درمان بستر 20تختخوابي با هشت پزشك عمومي دارد ولي به نظر مي رسد پاسخگوي نياز اين منطقه كه در مسير اصلي ارتباطي خوزستان به اصفهان واقع شده نيست.
بسياري از شهروندان دهدزي ناچار هستند براي امور درماني تخصصي خود به شهرهاي ايذه ، اهواز و بعضا' اصفهان مراجعه كنند كه اين خود فاكتوري مهم در مهاجرت مردم به ساير نقاط برخوردار كشور مي باشد.

*راه اندازي دانشگاه پيام نور و مركز آموزش فني و حرفه اي
بخشدار دهدز ، استقرار و راه اندازي دانشگاه پيام نور واحد دهدز ، مركز آموزش فني و حرفه اي و اداره كار ، تعاون و رفاه اجتماعي را مقدمه اي براي ايجاد اشتغال و جلوگيري از مهاجرت عنوان مي كند و مي گويد: تلاش مي كنيم در سال جاري اداره تامين اجتماعي را از ايذه منتزع و به صورت مستقل در دهدز راه اندازي كنيم كه اين خود در روان كردن كارهاي مردم و پيشگيري از ترددهاي غيرضروري به ايذه موثر خواهد بود.
خسروي افزود: در يك سال اخير اقدام هاي موثري در راستاي رفع مشكلات روستاييان از جمله آبرساني به روستاي 50خانواري 'لنده' كه آب آن پنج سال قطع بود با اعتباري بالغ بر 300ميليون ريال انجام شد و در اين راستا امسال نيز آبرساني به روستاي حاجي كمال با 250خانوار با پيگيري بخشداري و آب و فاضلاب روستايي خوزستان
انجام خواهد شد.
وي راه اندازي پارك كودك و مجموعه ورزشي روستاي موزرم با چمن مصنوعي ، ايجاد درختكاري در ورودي اصفهان و چهارمحال و بختياري به خوزستان ، ساخت ديوار حفاظ روستاي موزرم را از ديگر كارهاي عمراني و دهياري هاي منطقه بيان كرد و گفت: به لطف الهي برنامه هاي مهمي براي خدمت رساني بيشتر به روستاهاي منطقه طراحي شده كه در صورت تخصيص اعتبار مورد نياز گام هاي مهمي در محروميت زدايي از چهره روستاها برداشته خواهد شد.
خسروي افزود: با اين وجود روستاهاي منطقه از گاز ، تلفن ، برق ، آب و جاده دسترسي برخوردار هستند ولي مطالبات و نيازهاي مردم منطبق با كارهاي انجام شده نيست.
6065