بندرعباس- ايرنا- مديركل شيلات هرمزگان تقويم زماني ممنوعيت صيد گونه هاي آبزي حساس و در معرض خطر انقراض در آبهاي اين استان در سال جاري را اعلام كرد.

به گزارشدوشنبه خبرنگار ايرنا، سيد پرويز محبي در نشستي در همين رابطه با اشاره به آغاز ممنوعيت صيد ماهي حلوا سفيد از نيمه فروردين ماه، اظهار داشت:در راستاي حفظ و بازسازي طبيعي ذخاير اين گونه، طبق تقويم زماني ارائه شده صيد اين ماهي تا 31 ارديبهشت‌ماه در آبهاي استان ممنوع است.
وي با اشاره به آغاز ممنوعيت صيد دو گونه ماهي حلوا سياه و شوريده از اول ارديبهشت ماه امسال، افزود: اين ممنوعيت تا پايان خردادماه در آبهاي خليج فارس و درياي عمان ادامه خواهد داشت.
محبي زمان ممنوعيت روش صيد مشتا را نيز از 16 فروردين تا 31 ارديبهشت ماه و همچنين زمان ممنوعيت صيد هامور ماهيان را كه از اول فروردين آغاز شده تا 31 ارديبهشت ماه اعلام كرد.
مُشتا نوعي روش صيد سنتي آبزيان در آبهاي ساحلي هرمزگان است كه با استفاده از جزر و مد دريا انجام مي شود.
در اين روش چوب هايي به شكل مربع يا مستطيل در اندازه هاي مختلف كه در اطراف آنها با استفاده از تور حصاري ايجاد شده در ساحل كار گذاشته مي شود كه معبر كوچه مانندي به طول چند متر ( بين 10تا 20متر) آنرا به نزديكي خط ساحلي وصل مي كند.
هنگام بالا آمدن آب تعدادي آبزي وارد معبر و سپس چهار ضلعي (با مساحت هاي مختلف) شده و با پايين رفتن آب، آبزيان داخل آن به وسيله صاحبان مشتاها صيد مي شوند.
مديركل شيلات هرمزگان خاطرنشان كرد:صيد ميش ماهي نيز از 15 مرداد ماه تا پايان شهريور ماه امسال ممنوع است.
محبي با اشاره به همكاري خوب صيادان و تعاوني ها با شيلات هرمزگان از آنها خواست در اين مدت نيز براي حفظ ذخاير و رسيدن به صيد پايدار با شيلات استان بيش از پيش همكاري كنند.
هرمزگان با داشتن 30 هزار صياد داراي 22 بندر صيادي است كه طي چند سال گذشته تاكنون 10 بندر آن به تعاوني هاي صيادي و بخش خصوصي واگذار شده است.
اين استان با صيد سالانه 188 هزار تن انواع آبزيان، رتبه نخست صيد را در بين استان‌هاي ساحلي كشور به خود اختصاص داده است.
7198/ 6048