به گزارش دریافتی سه شنبه ایرنا از روابط عمومی اداره كل كتابخانه های عمومی فارس، سعیده ابراهیمی بیان داشت: نخستین اقدام برای ترویج مطالعه و كتابخوانی، ایجاد نیاز به خواندن در بین مخاطبان و عموم جامعه است كه نهادكتابخانه های عمومی در این زمینه اقدامات گسترده و موثری را برنامه ریزی كرده است.
وی افزود: ترویج كتابخوانی یكی از اهداف بلند نهاد كتابخانه های عمومی كشور است كه به دلیل اهمیت این موضوع و تأكید بر تحقق آن، امسال را دبیر كل نهاد، سال «خواندن» نام نهاده است.
ابراهیمی اظهاركرد: نهاد كتابخانه های عمومی وظیفه خود می داند علاوه بر ارائه خدمات مطلوب به اعضای كتابخانه ها، زمینه های لازم را برای ترویج فرهنگ كتابخوانی فراهم كند.
وی با بیان اینكه در سال جاری تمام ظرفیت كتابخانه های عمومی و كتابداران استان فارس بر تحقق این شعار متمركز خواهد شد ادامه داد: در سالجاری برگزاری نشست های تخصصی برای اقشار مختلف جامعه در استان با هدف ترویج و تحقق شعار خواندن برنامه ریزی شده كه آنها را با جدیت دنبال می كنیم.
او اضافه كرد: همچنین برای ترویج و فرهنگ سازی خواندن كتاب در جامعه به دنبال ایجاد تعامل جدی تری با دانشگاه های استان هستیم تا عوامل دانشگاهی نیز در نشست های كتابخوان سهم موثری داشته باشند.
این عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز عنوان داشت: كتابخوان كتابخانه ای هم بر اساس معرفی كتاب توسط كتابداران و اعضای فعال كتابخانه از دیگر برنامه های نهاد در سال خواندن در استان خواهد بود.
ابراهیمی با اشاره به مطالبه رهبرمعظم انقلاب برای ترویج كتابخوانی از عموم مردم، كارشناسان و دلسوزان عرصه فرهنگ خواست با ارائه ایده و راهكارهای خود اداره كل كتابخانه های عمومی فارس و كتابداران را در ترویج فرهنگ كتابخوانی در این استان یاری كنند.
وی افزود: طرح 'كتابخوان ماه' یكی از ایده های جدید نهاد برای تحقق كتابخوانی در كشور است كه در این طرح هر ماه بر اساس فضا و موقعیت زمانی، چهار كتاب در موضوعات عمومی كه از سوی نهاد ارائه، به روش های مختلف در تمام كتابخانه های استان فارس معرفی می شود.
ابراهیمی گفت: با توجه به وجود 29 شهرستان در استان فارس و ارائه چهار كتاب در هر ماه، پیش بینی می شود تا پایان سال بیش از 400 جلسه نقد كتاب بر اساس این طرح در استان برگزار شود.
او بیان كرد: همچنین علاوه بر معرفی این كتاب ها در فضای مجازی، پوستر های گرافیكی كتاب ماه در كتابخانه های استان توزیع و این كتاب ها در اولویت ارائه در نشست های كتابخوان قرار می گیرند.
مدیركل كتابخانه های عمومی استان فارس استفاده از ظرفیت شبكه های اجتماعی برای ترویج كتابخوانی به ویژه در طرح كتابخوان را از دیگر برنامه های این اداره كل در سال 95 عنوان كرد.
وی اظهارداشت: 'كتابخوان مجازی' از دیگر ایده ها و برنامه های امسال این اداره كل در فارس است كه با احتساب كتابخوان های مدرسه ای، سال گذشته بیش از 45 برنامه كتابخوان در سطح استان فارس برگزار شد كه بازخوردهای خوبی به ویژه در نسل كودك و نوجوان داشت.
ابراهیمی اضافه كرد: امسال نیز این نشست ها پیگیری می شود اما امسال با ایده پردازی مناسب نهاد كتابخانه های عمومی با هدف گسترش این طرح در میان بدنه جامعه، «كتابخوان مجازی» نیز راه اندازی می شود.
او ادامه داد: عموم مردم می توانند در قالب ویدئوهای كوتاه، به مدت یك تا هفت دقیقه، به معرفی كتاب مورد نظر خود پرداخته و ضمن معرفی خود و بیان اطلاعات كتابشناختی اثر مورد نظر، كتاب مورد علاقه خود را با دیگران به اشتراك بگذارند.
ابراهیمی عنوان داشت: این ویدئوها توسط اداره كل كتابخانه های عمومی فارس در شبكههای مجازی و اجتماعی منتشر و به جریانی عمومی به منظور ترویج كتابخوانی بدل خواهد شد.
وی افزود: با توجه به ظرفیت های غنی ادبی فارس و شهر شیراز در حوزه شعر و وجود بزرگانی همچون سعدی، حافظ، اهلی، بابافغانی، شوریده و شاعران نام آشنای معاصر، نشست های ویژه كتابخوان ویژه شعر و معرفی كتاب های شعر در سالجاری در شیراز برگزار می شود.
3002 /1876
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
شیراز- ایرنا- مدیركل كتابخانه های عمومی استان فارس گفت: واقعیت ملموس جامعه ما این است كه امروز نیاز به خواندن كتاب احساس نمی شود و همین موضوع سبب شده با وجود منابع مطالعاتی خوب و غنی، هنوز مردم رغبتی به كتابخوانی نداشته باشند.