به گزارش ایرنا شركت آر زد دی اینترنشنال یكی از شركت های تابعه راه آهن روسیه یك قرارداد 1.2 میلیارد یورویی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران برای برقی كردن یك خط ریلی كه شمال ایران را به منطقه مرزی این كشور با تركمنستان متصل می كند،در سال 94 امضا كرده است.
شركت آر زد دی اینترنشنال طراحی، تامین مواد اولیه و تجهیزات و برقی كردن این خط ریلی كه 203 كیلومتر آن از مناطق كوهستانی می گذرد ، را انجام خواهد داد.
علاوه بر ساخت ایستگاه های برق و خطوط انتقال برق در طول مسیر 495 كیلومتری گرمسار - ساری - گرگان - اینچه برون، این طرح از طریق وام پرداختی دولت روسیه به ایران تامین مالی خواهد شد.
همچنین این طرح شامل ساخت تمام لوكوموتیوهای برقی در ایران و ساخت 32 ایستگاه و 95 تونل است.
محمدرضا قربانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: گروه كارشناسان روسی شركت مزبور را كه از روز گذشته در استان حضور یافته اند 20 نفر از كارشناسان راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شماری از مسئولان گلستان همراهی می كنند.
به گفته وی اكنون 13كارشناس روسی در قالب دو گروه در محورهای اینچه برون – گرگان و بندرتركمن – گرگان در حال بازدید و بررسی طرح برقی كردن راه آهن اینجه برون - گرمسار هستند تا آخرین برداشت های كارشناسی خود را برای اجرایی شدن این طرح در آینده تهیه كنند.
قربانی همچنین افزود كه در این طرح قرار است ضمن آماده كردن زیرساخت ها از جمله پل ها، تونل ها، برق و علائم مسیر، ظرفیت جابجایی كالا نیز از 3.5میلیون تن به 17.8 میلیون تن افزایش یابد.
به گفته وی كاهش عوارض زیست محیطی، افزایش سرعت حركت قطار، كاهش زمان توقف و برقی شدن قطار مسیر مزبور از جمله مزایای این طرح است.
وی افزود: اجرای این طرح با مشاركت شركت روسی سه ساله پیش بینی شده است.
به گزارش ایرنا اكنون راه آهن گرگان از غرب این شهر به ساری و در نهایت به تهران و در ادامه به گرمسار و مشهد متصل می شود.
گمرك اینچه برون از توابع بخش داشلی برون شهرستان گنبدكاووس كه گاهی به آن مرز پُل هم گفته می شود یك نقطه مهم اتصال و آمد و شد مرزی بین ایران و جمهوری تركمنستان بوده كه در سال 1371 فعال و با برقرار شدن ارتباط زمینی با كشورهای آسیای میانه رونق تجاری به خود گرفته است.
اینچه برون هم اینك تنها گمرك زمینی و ریلی گلستان است كه در شرق استان و در فاصله 80 كیلومتری شمال مركز شهرستان 325هزار نفری گنبدكاووس قرار دارد.
راه آهن ترانزیتی و بین المللی ایران - تركمنستان - قزاقستان آذرماه سال 1393 با حضور روسای جمهوری سه كشور در مرز اینچه برون واقع در شرق گلستان به بهره برداری رسید.
این خط آهن به عنوان كریدور ریلی شمال - جنوب از شهر 'اوزن'در قزاقستان تا 'قزل قایا ' در مرز قزاقستان و تركمنستان و از آن نقطه تا شهر 'بركت' در تركمنستان و از 'بركت' تا اترك و اینچه برون در مرز ایران و تركمنستان و از اینچه برون تا شهر گرگان در استان گلستان احداث شده است.
طول این راه آهن افزون بر 920 كیلومتر می باشد كه از این میزان حدود 85 كیلومتر در خاك جمهوری اسلامی ایران، 700 كیلومتر در خاك تركمنستان و 140 كیلومتر نیز در خاك قزاقستان قرار دارد.
استان مرزی گلستان با یك میلیون و 850 هزار نفر در شمال كشور و در همسایگی جمهوری تركمنستان، دریای خزر و استانهای مازندران ، سمنان و خراسان شمالی قرار دارد.
6204/1648
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۷
گرگان - ایرنا - مدیركل راه آهن منطقه شمال شرق 2 كشور از بازدید میدانی گروه 13 نفره كارشناسان شركت «آر زد دی اینترنشنال» روسیه از خطوط راه آهن در گلستان خبر داد و گفت: این هیات طرح برقی كردن راه آهن اینچه برون – گرمسار را بررسی كرد.