به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومي جهاد كشاورزي شهرستان طارم عليرضا عماري افزود: ملخ يكي از آفات عمومي اين شهرستان است كه هر سال در صورت مبارزه نكردن مي تواند خسارت فراواني را به محصولات كشاورزي اين شهرستان وارد كند.
به گفته وي مبارزه با ملخ مراكشي از اسفند سال گذشته آغاز شده و تا پايان مرداد امسال ادامه خواهد داشت.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: اين مديريت براي مبارزه به موقع و موثر با اين آفت هر سال اقدام به كانون يابي، كانون كوبي، سمپاشي و طعمه پاشي در سطح وسيعي از اراضي كشاورزي اين شهرستان مي كند.
عماري اظهاركرد: امسال نيز همچون سالهاي گذشته به علت مساعد بودن شرايط آب و هوايي پوره هاي آفت اين ملخ به حالت طغياني در آمده است.
وي ادامه داد: جهاد كشاورزي شهرستان طارم نيز از اسفند سال گذشته با تشكيل اكيپهاي كانون يابي و با به كارگيري كارشناسان اين مديريت و بخش خصوصي 52 نفر كار كانون يابي ملخ را در سطح 40 هزار هكتار از مراتع و ارتفاعات شهرستان آغاز كرده اند.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: 400 هكتار از مراتع اين شهرستان با يك دستگاه ULV پاش پشت وانتي و يك دستگاه سمپاش 300 ليتري پشت وانتي كار كانون كوبي را انجام مي دهند.
عماري تاكيد كرد: با توجه به اينكه اكثر كانونهاي ملخ در مراتع، ارتفاعات و مناطق صعب العبور واقع شده اند لذا كار كانون يابي و كانون كوبي در اين مناطق با دشواري بيشتري انجام مي شود و كمبود اعتبارات و امكانات نيز بر اين مشكلات اضافه كرده است.
وي يادآورشد: مبارزه با اين آفت از اسفند سال 93 تا ابتداي مرداد 94 ادامه داشت و در پنج هزار و 762 هكتار از مراتع شهرستان طارم مبارزه عليه ملخ مراكشي انجام شد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم ابراز اميدواري كرد، با همكاري مسئولان استان زنجان و شهرستان طارم با تخصيص اعتبار و امكانات كافي و به موقع براي انجام عمليات مبارزه با ملخ مراكشي، اين عمليات همچون سالهاي گذشته با موفقيت انجام شده و از خسارت به كشاورزان و باغداران جلوگيري شود.
از ليست يازده گانه فهرست ملخهاي موجود در ليست آفات عمومي كشور تعداد 9 گونه آن در شهرستان طارم وجود دارد كه به محصولات كشاورزي خسارت مي زنند، كه از بين اين 9 گونه، ملخ مراكشي بيشترين سطح مبارزه را به خود اختصاص داده است.
در ايران نيز اين ملخ داراي هر دو حالت انفرادي و مهاجر بوده و با سطح انتشار وسيعي در استانهاي آذربايجان شرقي، مازندران، خراسان، كرمانشاه، فارس، خوزستان، سمنان، ايلام، گيلان، قزوين، زنجان و برخي مناطق ديگر يافت مي شود.
اين آفت چند نوع خوار بوده و مي تواند از اكثر گياهان زراعي و باغي تغذيه كند و به علت داشتن هر دو فاز انفرادي و مهاجر از اهميت ويژه اي برخوردار است، چرا كه در صورت عدم مبارزه مي تواند از يك نقطه شهرستان به نقاط ديگر و حتي خارج از شهرستان مهاجرت كرده و ايجاد خسارت كند.
فعاليت در زمينه هاي كشاورزي، زراعت، باغباني و دامپروري در شهرستان طارم رونق چشمگيري دارد و از اين رو نزديك به 95 درصد مردم اين شهرستان در امور مربوط به كشاورزي فعاليت مي كنند.
شهرستان طارم با بيش از 54 هزار نفر جمعيت در منطقه شمالي استان زنجان در همسايگي استان گيلان، قزوين و اردبيل واقع شده و با برخورداري از آب و هواي نيمه گرمسير داراي شرايط اقليمي متفاوت از ساير نقاط اين استان است.
7325/6085
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۳
زنجان - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي شهرستان طارم گفت: بر اساس پيش بينيهاي انجام شده مبارزه و كنترل نكردن مطلوب آفت ملخ مراكشي مي تواند 576 ميليارد ريال خسارت به بخش كشاورزي اين شهرستان وارد كند.