به گزارش ايرنا، بيشترين تأثيرعوامل انساني در بروز و شدت تصادفات جاده اي مربوط به بي توجهي به مقررات رانندگي، خستگي و خواب آلودگي، استعمال مواد مخدر و مصرف مشروبات الكلي است.
اين عامل نيازمند راهكارهايي از جمله ايجاد بستر فرهنگي صحيح رانندگي براي نسل بعدي، آموزش صحيح قوانين به نسل حاضر، قدرتمند كردن پليس در رابطه با اجراي دقيق قوانين، آموزش همگاني توسط رسانه ها به صورت مداوم و پيگيري در همه رده هاست.
عامل ديگر بروز تصادفات رانندگي راه هاست كه براي اين مقوله مي توان به نقاط حادثه خيزي كه كماكان در اكثر مسيرهاي جاده اي كشور وجود دارد اشاره كرد.
براي اين منظور نيز راهكارهايي از جمله ايمن كردن راههاي موجود كشور طبق استاندارد هاي جهاني در همه سطوح راهها، ايجاد و افزايش راهها برابر نياز روزافزون كشور به صورت استاندارد، گرفتن غرامت از راهسازان در تصادفات كه راه در آن نقش دارد و بازديد روزانه راه توسط گشتهاي ايمني راه و اصلاح نواقص به صورت روزمره مي توان انديشيد.
عامل سوم در تصادفات جاده اي در رابطه با وسيله نقليه است كه بايد استانداردهاي جهاني براي خودروسازان تعيين و نظارت دقيق بر آن صورت گيرد.
گرفتن غرامت از خودروسازان در تصادفاتي كه خودرو در آن نقش دارد، سامان دادن خودروهاي موجود و ناايمني كشور به سمت ايمني و ايجاد شرايط توسعه و رقابتي با خودروسازان جهاني در كشور براي ارتقاء ايمني خودروها از ديگر راهكارهاي رفع مشكلات مربوط به وسايل نقليه است.
شايد پرداختن به بخشي از اين عوامل سه گانه در جاده هاي كشور منجر به آن شد كه آمار تصادفات جاده اي در نوروز امسال بنا به گفته رييس پليس راهور ناجا، برغم افزايش 10 درصدي تردد در جاده هاي كشور، چهار درصد كاهش يابد.
سردار تقي مهري تعداد كشته شدگان سر صحنه تصادف را در نوروز امسال 389 تن در 294 فقره تصادف فوتي اعلام كرد و گفت: 147 راننده مقصر، عامل مرگ و مير اين افراد در نوروز بودند.
وي واژگوني خودرو را عامل 44 درصد تصادفات فوتي و جرحي در نوروز عنوان كرد و گفت: برابر اعلام قبلي، پليس در نوروز امسال با تخلفات حادثه ساز بدون اغماض برخورد كرد و در اين مدت توقيف خودرو متخلفان در مقايسه با مدت مشابه در سال قبل هفت درصد افزايش داشت.
فرمانده انتظامي استان اصفهان نيز از كاهش 77 درصدي تصادفات فوتي در راه هاي درون شهري استان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد.
سردار عبدالرضا آقاخاني افزود: از آغاز اجراي طرح نوروزي پليس در 25 اسفند پارسال تا 12 فروردين امسال، همچنين ميزان تصادفات فوتي در راه هاي برون شهري استان 42 درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته كاهش يافته است.
رئيس پليس استان با اشاره به اينكه اصفهان در بين چند استان پر تردد كشور در ايام نوروز قرار گرفته است تصريح كرد: كاهش تصادفات فوتي در جاده هاي اين استان با تلاش پليس راه، راهور، همكاري خوب مردم در رعايت قوانين و مقررات و فعاليت رسانه ها براي توسعه فرهنگ ترافيك به دست آمده است.
وي افزود: پليس راه و راهور استان در طرح نوروزي با توان 100 درصدي و همچنين استفاده از نيروهاي كمكي ساير يگان ها نسبت به روانسازي ترافيك و سرويس دهي مطلوب به مسافران نوروزي اقدام كرده است.
سردار آقاخاني تصريح كرد: با توجه به افزايش حجم مسافرت ها نسبت به سال قبل، پليس راه و راهور استان اصفهان توانست ترافيك رواني را در سطح راه هاي شهري و برونشهري اصفهان و شهرهاي گردشگرپذير استان ايجاد كند.
وي به راه اندازي گشت هاي ويژه ثبت تخلفات رانندگي و افزايش دوربين هاي نظارت تصويري در بزرگراه هاي شهر اصفهان اشاره كرد و افزود: در طرح نوروزي پليس بيش از دو هزار پليس افتخاري، 400 هزار هميار پليس و نيروهايي از بسيج همكاري داشتند كه نتيجه اين همكاري ها، بهترين و مطلوبترين امنيت را در استان ما در ايام نوروز بوجود آورد.
از جمله عوامل مهمي كه كاهش 77 درصدي آمار تصادفات فوتي در جاده هاي درونشهري و كاهش 42 درصدي در جاده هاي برونشهري استان اصفهان را موجب شده، استقرار 30 ايستگاه امنيت و سلامت با همكاري ساير ارگان ها در شعاع 30 تا 50 كيلومتري مركز شهرها و پيش از نقاط حادثه خيز استان اصفهان است.
تيم هاي پليس با استقرار در اين ايستگاه ها پس از توقف خودروها و توزيع نرم افزار هشدار دهنده در نقاط پر حادثه (همپا) به منظور ارتقاء سطح ايمني و آگاه سازي رانندگان هنگام نزديك شدن به نقاط پرحادثه استان، علاوه بر ارائه بسته هاي آموزشي به پذيرايي از رانندگان و مسافران مي پرداختند.
اين در حاليست كه در استان اصفهان 109 نقطه حادثه خيز وجود دارد كه بايد در تمام طول سال و نه تنها در ايام تعطيلات نوروز براي آن چاره اي اساسي انديشيده شود.
در عين حال مدير راهداري اداره كل راه و شهرسازي استان اصفهان از آغاز عمليات اصلاح نقاط حادثه خيز استان از امسال خبر داده و گفته است: اطلاعات نقاط پرحادثه استان اصفهان براي بررسي و تامين اعتبار لازم در اختيار وزارت راه و شهرسازي قرار گرفته است.
فرزاد دادخواه اظهاركرد: اصلاح نقاط حادثه خيز ياد شده به ترتيب اولويت ميزان حادثه خيزي در سال آينده اجرايي خواهد شد.
وي، محورهاي آزادراه اصفهان - كاشان، سميرم - ياسوج، گلپايگان - خمين، اصفهان - علويجه و داران - اليگودرز را از مهمترين راه هاي پرحادثه و داراي اولويت اداره كل راه و شهرسازي استان اصفهان برشمرد.
اصفهان داراي 11 هزار و 500 كيلومتر راه است كه به لحاظ موقعيت خاص آنان در مركز و به عنوان چهارراه ترانزيت بار و مسافر كشور، رتبه اول حمل بار و رتبه سوم حمل مسافر را داراست.
بدليل وجود صنايع مختلف، حجم سفرهاي بسياري به اصفهان تحميل مي شود كه اين فشار مضاعف در راه هاي استان، بطور طبيعي از هزينه نگهداري بالايي برخوردار است.
فرماندار اصفهان هم با اولويت برشمردن اصلاح نقاط حادثه خيز شهرستان از اختصاص 13 ميليارد و 500 ميليون ريال از محل اعتبارات تملك دارائي هاي سرمايه اي موضوع ماده 180 سالجاري به اصلاح نقاط حادثه خيز اين شهرستان خبر داد .
فضل الله كفيل افزود: با اختصاص اين اعتبار شاهد رفع تعدادي از نقاط حادثه خيز نظير اصلاح زيرگذرها، اصلاح ورودي تعدادي از روستاها، عريض كردن جاده هاي ارتباطي و اصلاح ميدانها و چهارراه هاي غيراستاندارد در سطح شهرستان خواهيم بود.
وي به بخشداران توصيه كرد تا با شناسايي و احصاء ظرفيت ها و توانمندي هاي هر بخش و همچنين تهديدهاي موجود، آمادگي لازم در مقابل عكس العمل بموقع و مديريت مقابله با حوادث احتمالي را در كميته هاي مديريت بحران بررسي و پيش بيني كنند.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري اصفهان گفت: تمامي دستگاه هاي متولي بايد حداكثر توان و تلاش خود را براي اصلاح نقاط حادثه خيز بمنظور كاهش ميزان و شدت تصادفات به كار گيرد.
محمد علي طرفه افزود: بايد با همت دستگاه هاي متولي تلاش شود تا روند كاهش تلفات جاده اي با سرعت بيشتري تداوم يابد.
وي بر ايمن سازي مسيرها و تغييرات اصلاحي جاده هاي يك خطي به دو خطي تاكيد كرد و خواستار در اولويت قراردادن چند جاده استان اصفهان از جمله مسير اصفهان به حبيب آباد و پليس راه علويجه شد.
گ/6994/ 6022/1772
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
اصفهان - ايرنا - سوانح جاده اي يكي از عوامل مرگ و مير بالا در كشور و يكي از بزرگ ترين مشكلات سلامتي عمومي در جهان است كه در اين مقوله، انسان، راه و وسيله نقليه مقصر اصلي بروز سوانح جاده اي است.