به گزارش روزشنبه گروه علمي ايرنا ازستاد ويژه توسعه فناوري نانو، دكتر مسعود صلواتي نياسري مجري طرح گفت: ذرات مغناطيسي با كاربردهايي نظير مولكولهاي هوشمند، جوهرهاي مغناطيسي و چيپهاي الكترونيك امروزه در بسياري از صنايع مورد توجه قرار گرفتهاند.
وي بيان كرد: در مقياس نانو تغيير اندازه و مورفولوژي به شدت روي خواص مغناطيسي مواد اثرگذار است و تغيير در هر يك از موارد فوق باعث ايجاد تنوع در رفتار مغناطيسي مي شود، ازاينرو كاهش اندازه ذرات در مقياس نانومتري ميتواند موجب بهبود عملكرد اين ذرات شود.
وي اظهاركرد:روشهاي متعددي بهمنظور توليد ذرات مغناطيسي در اندازههاي نانومتري مورد استفاده قرار ميگيرد، در بسياري از روشها، از مواد شيميايي استفاده ميشود، ازاينرو به سبب مسائل زيستمحيطي استفاده از مواد طبيعي بهعنوان جايگزين تركيبات شيميايي در دهههاي اخير، موضوع بسياري از تحقيقها در اين حوزه بوده است.
صلواتي نياسري با اشاره به اينكه هگزافريت باريم بهعنوان يك ماده مغناطيسي عملكرد خوبي از لحاظ جذب امواج ماكرويو از خود نشان ميدهد؛ هدف از انجام اين طرح را معرفي يك ماده طبيعي جايگزين و يك روش كمهزينه جهت توليد اين ماده مغناطيسي در اندازه ذرات نانومتري عنوان نمود.
به گفته اين محقق اين روش علاوه بر ساده، كمهزينه بودن و سرعت بالاي فرآيند، از كربوهيدرات موجود در قند بهعنوان سوخت پاك مورد نياز فرايند بهره ميبرد، كلوخه شدن نانوذرات در اين روش محدود شده و نياز به تجهيزات گران قيمت مرتفع مي شود، همچنين نانوذرات سنتز شده به اين روش عملكرد مغناطيسي بسيار خوبي از خود نشان داده و از پايداري شيميايي و مقاومت الكتريكي بالايي برخوردارند.
وي درخصوص نحوه عملكرد نانوفريتهاي مغناطيسي در جذب امواج ماكرويو يادآور شد: نانوكريستالهاي مغناطيسي به دليل دارا بودن نسبت سطح به حجم بالا، انرژي سطحي بالايي دارند، ازاينرو سطح انرژي الكترونها بر روي سطح بيشتر از سطح انرژي الكترونهاي درون كريستال است، بنابراين اين الكترونها با جذب انرژي كمتري به سطوح بالاتر انتقال مييابند، با اين تفاسير ذرات با ابعاد نانومتري توانايي بيشتر در جذب امواج ماكرويو را خواهند داشت.
نتايج اين تحقيق در مجله Advanced Powder Technology به چاپ رسيده است.
علمي (1)** 9340**1440
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه كاشان با استفاده از فرآيندي سازگار با محيط زيست و ارزان، اقدام به توليد نانوذرات مغناطيسي با استفاده از قند و درمقياس آزمايشگاهي كردند كه در صنايع الكترونيك و صنايع نظامي كاربرد دارند.