به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي دانشكده طب سنتي دكتر مهديه السادات افتخار افضلي افزود: بهترين رژيم غذايي در فصل بهار براي تقويت سيستم ايمني و قواي جسمي كودكان، خوردن سوپ جو، چلو گشنيز با گوشت جوجه خروس (به جاي گوشت قرمز) و مصرف ميوه و سبزيجات است.
وي اظهار كرد: همزمان با پايان يافتن فصل زمستان و فرا رسيدن بهار، شاهد بروز تغييرات اساسي در طبيعت و بدن هستيم.
وي اضافه كرد: اين تغييرات نه تنها محيط اطراف ما را تحت الشعاع خود قرار مي دهد، بلكه بر چگونگي و عملكرد اندام ها و دستگاه هاي دروني بدن نيز تاثير مي گذارد.
اين دستيار طب سنتي گفت: فصل بهار از نظر گرما و سرما به طور تقريبي مزاج معتدل دارد و براي اكثر افراد به خصوص سالمندان و افراد با مزاج سرد و خشك مناسب است.
وي اظهار كرد: افراد بايد در فصل بهار مقدار غذايشان را نسبت به فصل هاي ديگر كمتر كنند تا مواد زائد و سموم كمتري در بدنشان انباشته شود.
وي افزود: پوشيدن لباس هاي لطيف با جنس كتان يا پنبه اي در فصل بهار بهترين نوع پوشش از ديدگاه طب سنتي است.
افتخار افضلي در زمينه علت كاهش مصرف مواد غذايي در وعده هاي صبحانه، نهار و شام در اين فصل گفت: با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا، مواد زائد و انباشته شده درون بدن از حالت انجماد خارج شده و در بدن به جريان مي افتد كه در اين حالت بدن ما در حال برون ريزي مواد زائد است.
وي عنوان كرد: پرخوري و رعايت نكردن رژيم غذايي موجب ضعيف شدن توان ايمني بدن و زمينه ابتلا به بيماري را در فرد نمايان مي سازد و براي برخي افراد عوارضي همچون حساسيت فصلي، بثورات پوستي، خارش، گلو درد و التهاب گلو، سردرد، انواع تب و خون دماغ را به دنبال خواهد داشت.
افتخار افضلي با بيان اينكه با رعايت برخي نكات ساده مي توان تا حدود زيادي از اين عوارض به ويژه در كساني كه سابقه ابتلا به اين مشكلات را دارند پيشگيري كرد گفت: افراد از خوردن غذاهاي سنگين و پرخوري پرهيز كنند.
وي ادامه داد: بايد از مصرف ادويه جات تند مانند فلفل، دارچين، زنجبيل، مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني، مصرف كيك و شيريني و خامه زياد، مصرف تنقلاتي مانند آجيل هاي شور، تخمه، گردو پرهيز كرد.
وي اضافه كرد: همچنين بايد از مصرف ميوهاي لطيف كه در بدن به سرعت دچار تغييرات نامطلوب مي شوند از جمله خيار، هندوانه، نوشيدن آب با معده خالي و ناشتا و پس از فعاليت شديد خودداري كرد.
وي با بيان اينكه پرهيز از جنبش هاي زياد رواني، مثل خشم و اضطراب از ديگر مواردي است كه بايد در فصل بهار به آن توصيه كرد گفت: در اين فصل از حمام خيلي گرم و طولاني، مصرف نوشيدني هاي گرمي بخش و يا بسيار تري بخش مانند شربت هاي بسيار شيرين كه از انگور يا خرما تهيه شده باشند، مصرف شير، دوغ زياد پرهيز كرد.
وي بر كاهش مصرف گوشت قرمز د ر فصل بهار تاكيد كرد.
اين دستيار طب سنتي در ادامه گفت: غذاهايي مانند، آش، بوراني اسفناج، بوراني شبدر و يونجه، كاهو سكنجبين، سمنو، آش شبدر و قره قروت به عنوان بهترين و سبكترين غذاهاي ايراني كه انرژي و ويتامين زياد دارند مناسب اين فصل است.
وي همچنين اضافه كرد: مصرف حبوباتي مانند، ماش، نخود فرنگي و جو نيز در اين فصل توصيه مي شود و همچنين نوشدن آب، ماست، ماء الشعير طبي، شربت هايي مانند شربت زرشك، غوره، نارنج، ليمو، به، عناب، آلو بخارا، تمبر هندي به خصوص در افراد گرم مزاج نيز در فصل بهار بسيار مناسب است.
وي خاطر نشان كرد: مصرف سبزي ها و گياهان دارويي كه در فصل بهار مي رويند، تاثير بسيار زيادي در پاكسازي خون و پيشگيري از ابتلا به انواع بيماري ها دارد.
افتخار افضلي عنوان كرد: بهترين زمان شروع پاكسازي بهار يعني روزهاي پاياني زمستان و روزهاي نخست فروردين ماه است كه آب و هوا بهاري مي شود و اندام هاي هدف در پاكسازي بهار، كبد، كليه ها و رودها هستند.
وي اضافه كرد: براي پاكسازي بدن مي توان از روش هاي سنتي و مرسوم ايجاد لينت مزاج، مانند خوردن آش هاي ملين بهره برد.
اين دستيار طب سنتي تاكيد كرد: در صورت نياز به انجام دادن روش هاي پاكسازي مثل، حجامت، فصد و غيره بايد زير نظر پزشك متخصص طب سنتي انجام شوند.
3029
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱
كرمان - ايرنا - دستيار طب سنتي دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان تدابير اين طب را در زمينه خوردن و آشاميدن مواد غذايي در فصل بهار تشريح كرد.