بیروت – ایرنا - «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان و رئیس اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی گفت: معتقدم گفت وگو بین كشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ِویژه سعودی با كشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی ایران مادر همه راه حل ها در منطقه برای پایان دادن به بحران ها و اختلافات است.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری ملی لبنان، نبیه بری كه روز یكشنبه در بیست و سومین نشست اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی در مقر اتحادیه عرب در قاهره پایتخت مصر سخن می گفت، افزود: بارها گفته ام كه با نزدیك شدن و مصالحه بین كشورهای عرب حوزه خلیج فارس و به ویژه سعودی با جمهوری اسلامی ایران، منافع نه فقط مسلمانان بلكه منافع همه تامین می شود.
رئیس مجلس لبنان اضافه كرد: در چارچوب گفت وگو برای حل مسائل منطقه از جمله سوریه ، یمن ، لیبی با نگاهی مثبت به دیپلماسی بین المللی در ژنو برای حل سیاسی بحران سوریه، و دیپلماسی كویت به ریاست شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح امیر این كشور برای دورهم جمع كردن همه یمنی ها، به نقش عمان برای تقویت راه حل ها و دستیابی به تفاهم ها در منطقه امیدواریم.

** توصیه به كشورهای عربی
وی خاطرنشان كرد: توجه همه برادران عرب را به محیط اسلامی و منظورم ایران ، تركیه و پاكستان جلب می كنم كه گام هائی را برای به ثمر نشستن روابط شان بعداز توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 برداشته اند و حتی آمریكا ، روسیه ، چین واروپا برای چیدن میوه های اقتصادی این توافق از عرب ها پیشی گرفته اند.
رئیس مجلس لبنان تصریح كرد: در خصوص مسئله سوریه ،امیدها و انتظارها را تنها به گفت وگوی آمریكائی - روسی و اروپائی منوط كردن كافی نیست و نباید نیروهای موثر و فعال موجود در منطقه و جهان عرب را نادیده گرفت.

** حمایت از دولت مركزی عراق
نبیه بری با بیان این كه « دموكراسی در میان خاكسترها جوانه نمی زند و باید تروریسم را از معادلات داخلی حذف كرد»، گفت كه بر حمایت خود از دولت مركزی عراق كه در انتظار تحقق اصلاحات سیاسی است ، تاكید می كنیم.
رئیس اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی با بیان این كه « موضوع اصلی اكنون مبارزه با تروریسم است»، افزود: باید با تروریسم دولتی كه اسرائیل نمونه آن است و علیه برادران ما و ملت فلسطین بكار گرفته شده است و روی دیگر این تروریسم یعنی تروریسم تكفیری مقابله كنیم.

** تشكیل اتاق عملیات بین المللی
وی اظهارداشت: تروریسم تكفیری در حال شكست خوردن و كاسته شدن از مناطق جغرافیائی تحت اشغال و سیطره آن است اما فعالیت های خود را در آسیا ، آفریقا و اروپا متمركز كرده است.
رئیس مجلس لبنان تاكید كرد: به نظر ما باید یك اتاق عملیات بین المللی تحت نظارت شورای امنیت برای هماهنگ كردن فعالیت های نظامی و امنیتی و عملیات خشكاندن منابع مالی ، تسلیحاتی و تغذیه نیروئی آن و جلوگیری از عبور عناصر آن از مرزها تشكیل شود.
نبیه بری خاطرنشان كرد كه تروریسم اكنون در حال انتقال امارت های خود از مشرق عربی به مغرب عربی از طریق لیبی و همسایگان لیبی است تا فشارهایی بر مصر در سینا، الجزائر ، تونس و چاد وارد شود.

** امیدواریم لبنان در پایان تونل بحران ها باشد
وی به سفر اخیر دبیركل سازمان ملل ، رئیسان بانك جهانی و بانك توسعه اسلامی ، تحركات بانك سرمایه گذاری اروپائی در لبنان اشاره كرد و با بیان این كه قرار است برخی سران كشورهای آفریقائی وهمچنین« فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه به لبنان سفر كنند، تصریح كرد: امیدواریم كه لبنان به پایان تونل بحران ها رسیده باشد و لبنانی ها بتوانند رئیس جمهور خود را انتخاب و انتخابات شوراهای شهر را در ماه آینده با موفقیت برگزار كنند و انشاء الله این امیدها برای ما تشنگان، سراب نباشد.
رئیس مجلس لبنان با اشاره به حضور یك و نیم میلیون آواره سوری و نیم میلیون آواره فلسطینی در این كشور، خواستار حل مشكل آوارگان و بازگشت آنها به كشورهایشان تا تابستان شد.

** تمسك لبنانی ها به ارتش ، ملت و مقاومت
نبیه بری به هجمه های تروریستی به مرزهای شرقی وشمالی لبنان و تهدیدهای رژیم صهیونیستی در مرزهای جنوبی و نقض مستمر حاكمیت زمینی ، دریائی و هوائی لبنان خواستار كمك ها به ارتش لبنان شد و تاكید كرد كه لبنانی ها باید به ارتش ، ملت و مقاومت خود تمسك كنند.
وی همچنین كه جهان اسلام و عرب باید همواره فلسطین را قضیه مركزی و اصلی خود قرار داده و ضمن حمایت از انتفاضه و مقاومت فلسطین با اقدامات نژادپرستانه رژیم صهیونیستی از جمله عملیات اعدام شهروندان فلسطینی توسط نظامیان صهیونیست مقابله كنند.
رئیس مجلس لبنان همچنین از تصمیم كمیته حقوق بشر وابسته به سازمان ملل در اعلام فهرست سیاه شركت های اسرائیلی و بین المللی فعال در شهرك های صهیونیست نشین ابراز خرسندی كرد.
نبیه بری در ادامه سخنان خود گفت كه این نشست اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی سه توصیه زیر را اعلام می كند.
1- تشكیل كمیته دائمی پارلمانی به ریاست « مرزوق الغانم» رئیس مجلس الامه كویت و عضویت رئیس مجلس ملی فلسطین و دیگر رئیسان پارلمان های كشورهای عربی كه داوطلب هستند و ماموریت آن حمایت از مقاومت و انتفاضه ملت قهرمان فلسطین از طریق تحركات سیاسی و دیپلماتیك در محافل بین المللی است.
2- تشكیل كمیته ویژه پارلمانی برای پیگیری اوضاع لیبی و همسایگان آن به ریاست رئیس مجلس مصر با توجه به این كه لیبی در سال 2016 در اولویت قرار خواهد داشت.
3- احیای كمیته پیگیری بازار مشترك عربی
رئیس اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی همچنین بر فعال شدن كمیته زنان این اتحادیه تاكید كرد تا امت عربی از توان نیمی از جمعیت خود محروم نماند.
نبیه بری خاطرنشان كرد كه خواستار تشكیل كمیته ویژه در این اتحادیه برای ملزم كردن دولت های عربی به رعایت حقوق بشر بر مبنای مصوبه اتحادیه كشورهای عربی و ابتكار پارلمان ها و مجالس مشورتی عربی در تصویب برنامه های ملی حقوق بشر است.
دوره ریاست نبیه بری در اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی از دهم ماه مارس 2016 به طور رسمی آغاز و وی جایگزین « مرزوق علی محمد ثنیان الغانم »رییس مجلس الامه كویت شد.
نبیه بری اواخر مهرماه گذشته در بیست و دومین نشست فوق العاده روسای پارلمان های كشورهای عربی كه در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد، برای بار دوم و با اجماع آرا به عنوان رییس جدید اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی انتخاب شده بود.
رئیس مجلس لبنان از اول ماه مارس سال 2004 تا 26 فوریه سال 2006 هم ریاست اتحادیه پارلمان های كشورهای عربی را برعهده داشته است.
خاورم ** 1324