ابراهیم دهقان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ورود محصولات قاچاق، فعالیت واحدهای زیرپله ای و افزایش هزینه های تولید در استان بازار صنعت نساجی، بویژه بخش پوشاك را از دست فعالان واقعی آن گرفته است.
وی بیان كرد: سال گذشته علی رغم تزریق نقدینگی دولت به واحدهای تولیدی، وضعیت واحدهای نساجی خراسان رضوی بهبود نیافت و واحدهای تعطیل یا نیمه فعال موفق به احیای فعالیت خود نشدند.
وی بدون ذكر آمار دقیقی از واحدهای نساجی تعطیل شده خراسان رضوی گفت: به رغم تلاش دولت برای احیای صنعت نساجی در استان، پارسال تحول خاصی در این بخش اتفاق نیفتاد و حتی در سال جدید نیز چند واحد نساجی دیگر تعطیل شدند.
دهقان مدل های مالیات ستانی و رفتار دستگاه هایی چون امور اقتصادی و دارایی، بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانكی، بدهی های بالای واحدها را از مهمترین مشكلات بخش صنعت نساجی خراسان رضوی ذكر كرد.
وی گفت: دستگاه های اجرایی متولی برای رفع مشكلات بخش تولید به صورت هماهنگ و منسجم عمل نمی كنند لذا اگر این نوع رفتارها ادامه یابد در سال جاری با یك بحران مواجه خواهیم شد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی خراسان رضوی ادامه داد: صنعت نساجی سابقه ای دیرینه در این استان دارد و از رشته های اشتغال زا چه در بخش تولید و چه عرضه است و 362 واحد تولیدی در این حوزه دارای مجوز فعالیتند كه فرش، پوشاك، فرآورده های رنگرزی، ریسندگی و بافندگی عرضه می كنند.
دهقان پیشنهاد كرد: در سال اقتصاد مقاومتی دستگاه های اجرایی رفتار بهتری با بخش تولید داشته باشند، مدل های مالیات ستانی تغییر كند و نرخ سود تسهیلات بانكی كاهش یابد و تا زمانی كه همگان برای رونق بخش اقتصادی وارد عمل نشوند نمی توان به احیای این واحدها امید داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: از 100 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش تولید صنعتی استان حدود 10 هزار میلیارد ریال در حوزه صنعت نساجی و بخشی از آن نیز در حوزه پوشاك است.
راضیه علیرضایی افزود: برای تامین نیاز جمعیت شش میلیونی استان به پوشاك و سوغات 27 میلیون زائر كه سالانه به استان می آیند باید در بخش پوشاك به تنهایی نزدیك به 20 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام می گرفت اما سرمایه گذاری در این حوزه در استان رشد نیافته و به رغم وجود واحدهای بزرگ و دارای سابقه درخشان در حوزه پوشاك استان، به شمار این واحدها افزوده نشده است.
وی بیان كرد: قاچاق پوشاك مانع بزرگی برای ایجاد تنوع و گستردگی تولیدات صنعت پوشاك و افزایش مزیت رقابت برای محصولات این بخش در خراسان رضوی شده، زیرا محصولات قاچاق بدون پرداخت مالیات وعوارض وارد بازار می شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: یك سرمایه گذار برای ورود به صنعت پوشاك باید 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده، 20 درصد مالیات عملكرد، هفت درصد باقی عوارض را پرداخت كند اما محصول قاچاق بدون پرداخت این هزینه ها وارد بازار می شود.
علیرضایی افزود: وجود پوشاك قاچاق و افزایش هزینه های تمام شده كالا، خود به خود تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در حوزه پوشاك را كاهش می دهد.
362 واحد تولیدی در زمینه صنعت نساجی، پوشاك و چرم در این استان زمینه اشتغال 17 هزار نفر را فراهم كرده اند و این واحدها با سرمایه گذاری پنج هزار و 185 میلیارد ریالی توسط بخش خصوصی ایجاد شده اند.
صنایع نساجی، پوشاك و چرم خراسان رضوی 6.6 درصد واحدهای تولیدی، 5.8 درصد میزان سرمایه گذاری و 10 درصد اشتغال بخش صنعت استان را دارند.
7489/5132
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۶
مشهد – ایرنا - رئیس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی خراسان رضوی گفت: مزیت رقابت در صنعت نساجی استان بشدت كاهش یافته و تقریبا تولیدات واحدهای نساجی روی دستشان مانده است.