شیراز - ایرنا - معاون وزیر جهاد كشاورزی و رئیس سازمان آموزش و تحقیقات و ترویج وزارت جهاد كشاورزی بیان كرد: طرح پهنه بندی كشاورزی بخشی از طرح نظام نوین ترویج كشاورزی است كه هم اكنون در حال اجرا است .

به گزارش خبرنگار ایرنا ، مهندس اسكندر زند چهارشنبه در بازدید از سایت الگویی تولیدی ترویجی امید در شهرستان فسا گفت : با استقرار این نظام و انتقال دانش فنی به تولیدكنندگان، شاهد بهبود وضعیت اقتصادی آنها، معرفی كشاورزی به‌عنوان بخش دانش‌بنیان در جامعه، افزایش تقاضا برای گرایش جوانان به این بخش و تولید محصول سالم‌تر خواهیم بود.
زند از اصول مهم نظام ترویج را تجهیز و ساماندهی مراكز جهاد كشاورزی در بخش ها و دهستان ها عنوان كرد و اظهار داشت: از دیگر اهداف ما برای تجهیز مراكز، برگزاری كلاس‌های آموزش مناسب برای تولیدكنندگان و بهره‌برداران بوده است، به‌گونه‌ای كه آنها را از محیط كارشان جدا نكنیم و برای آموزش آنها كارشناسان مكلف به رفتن به مناطق روستایی هستند.
وی ‌گفت: ساماندهی و تجهیز مراكز كشاورزی، ایجاد شبكه مدیریت دانش و پهنه بندی عرصه‌های بخش كشاورزی برای ارائه حداكثر خدمات به بهره برداران و با هدف افزایش ضریب پوشش فعالیت‌های آموزشی و ترویجی اقداماتی است كه در اجرای طرح نظام نوین ترویج كشاورزی باید انجام شود.
معاون وزیر جهاد كشاورزی همچنین گفت: هدف از اجرای طرح پهنه بندی كشاورزی، انسجام در سیاست‌های كلان وزارت از طریق مشاركت فعال و تعامل معاونت‌ها و سازمان‌های تخصصی، بهره گیری از ظرفیت بخش‌های خصوصی و تشكل‌ها و گسترش رویكردهای متنوع ترویج در مراكز استان‌ها است.
زند ادامه داد : امسال از سوی دولت و مجلس بیش از 400 میلیارد ریال به بخش آموزش و تحقیقات برای اجرای طرح پهنه بندی اختصاص داده شده كه هر چند برای اولین سال خوب است ولی اعتبارات این طرح كافی نیست.
معاون وزیر جهاد كشاورزی گفت: در حال حاضر این طرح در 12 استان كشور از شش ماه قبل آغاز شده و با اجرای كامل آن در كل كشور كل عرصه های كشاورزی به 10 هزار پهنه تقسیم خواهد شد كه نظارت بر این پهنه ها توسط 10 هزار مهندس كه سال گذشته استخدام شدند نظارت خواهد شد.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان فسا نیز در این بازدید از عمده مشكلات بخش كشاورزی را كمبود آب و خشكسالی بیان داشت و افزود : با توجه به این كه شهرستان فسا به عنوان یكی ازمهمترین مراكز تولید گندم و سایر محصولات كشاورزی و دامی در سطح استان و كشور است خشكسالی اثر دوچندانی بر كشاورزی این شهرستان گذاشته است .
سامانی بیان داشت: در شهرستان فسا 9 طرح الگویی در زمینه باغی و زراعی اجرا شده است .
وی ادامه داد : در طرح پهنه بندی استان فارس به 600 پهنه تقسیم شده كه شهرستان فسا در شرق شیراز نیز 20 پهنه را شامل می شود.
6113 / 1876