تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰

خمين – ايرنا - خمين در توليد و كيفيت گلهاي شاخه بريده رتبه اول استان مركزي را دارد و محصول اين شهرستان به دليل ماندگاري بيشتر مورد توجه مردم است، اما به دليل نبود بازاري براي عرضه و به ويژه نبود زير ساختهاي صادراتي سود حاصل از توليد نصيب دلالان و واسطه ها مي شود.

احمد عروجي مسئول بهبود توليدات باغي جهاد كشاورزي خمين به سئوالات ايرنا در ارتباط با وضعيت توليد، جايگاه و مهمترين مشكلات توليد گنندگان گل و گياه زينتي پاسخ داد.
س - خمين از نظر ميزان توليد گلهاي شاخه بريده داراي چه جايگاهي است؟
ج- سطح گلخانه هاي شهرستان خمين در فضاي بسته 44 هكتار است و 12 هكتار نيز در فضاي باز گلهاي شاخه بريده توليد مي شود.
در خمين پارسال 30 ميليون انواع گلهاي شاخه بريده از فضاي بسته اين شهرستان توليد و روانه بازار شد كه با اين ميزان توليد در چند سال اخير خمين از نظر توليد، تنوع و كيفيت رتبه اول را در استان مركزي كسب كرده است.
س – چند درصد توليد مازاد بر مصرف و مهمترين گونه هاي گلهاي شاخه بريده خمين را بفرماييد؟
ج – 95 درصد از گلهاي شاخه بريده توليدي خمين مازاد بر مصرف است كه واسطه ها خريداري و در تهران به فروش مي رسانند و مهمترين گونه ها گلايول در رنگهاي مختلف ،رز، زنبق،شب بو، مريم، بنفشه و ليليوم است كه ميانگين توليد گل از هر متر از 25 شاخه تا 90 شاخه است.
س - مهمترين مشكل بهره برداران گل خمين را بفرماييد؟
ج- نبود بازار و زير ساختهاي صادراتي باعث شده گلهاي توليدي اين شهرستان را واسطه ها با قيمت ناچيز خريداري كنند و در تهران يا به فروش داخلي برسانند يا به كشورهاي ديگر صادر كنند و از اين امر سود بسياري را عايد خود مي كنند.
س – در خصوص نبود زير ساختهاي صادراتي بيشتر توضيح دهيد؟
ج- پايانه صادراتي باعث كاهش هزينه­هاي صادراتي، تسهيل در دسترسي صادركنندگان به بازارهاي جهاني و افزايش رقابت پذيري محصولات توليد داخل مي شوند و خدمات صادراتي نظير حمل و نقل، گمرك، بيمه، استاندارد متمركز مي شود كه خمين از اين مزايا محروم است .
س – مشكلات ديگر بهره برداران گل اين شهرستان را توضيح دهيد؟
پايين بودن قيمت فروش نسبت به هزينه تمام شده توليد از مشكلات اصلي بهره برداران گل است به طوري كه قيمت گل از چند سال گذشته تاكنون افزايش نداشته در حالي كه قيمت نهاده‌هاي مورد نياز تا هفت برابر افزايش يافته است.
قيمت ناچيز گلهايي كه واسطه ها خريداري مي كنند، باعث شده برخي گلكاران به دليل به صرفه نبودن اقتصادي از كشت در فضاي باز خودداري كنند.
س- راهكار رفع اين مشكلات و بهبود درآمد گلكاران به نظر شما چيست ؟
ج - ارتقاي مصرف گل در صورتي كه در اين شهرستان هم مصرف گل افزايش يابد ، گلكاران به صورت مستقيم گل را به فروش مي رسانند و دست واسطه ها نيز كوتاه مي شود و سود بيشتري نصيب توليد كننده مي شود.
س- چند بهره بردار در خمين مشغول كاشت و توليد گلهاي شاخه بريده هستند و اين صنعت چقدر اشتغال ايجاد كرده است ؟
ج – در اين شهرستان 184 نفر به توليد گلهاي شاخه بريده به طور مستقيم مشغول هستند و هر گلخانه در چهار هزار مترمربع مي تواند زمينه اشتغال براي 20 نفر را به صورت مستقيم و غير مستقيم فراهم كند.
س- در خصوص توليد گلخانه اي محصولات ديگر بفرماييد ؟
ج - سال گذشته 240 تن خيار گلخانه اي ، 675 تن گوجه فرنگي و 35 تن توت فرنگي از گلخانه هاي اين شهرستان برداشت شد كه 60 درصد آن مازاد بر مصرف و به شهرستانهاي مجاور ارسال شده است.
شهرستان خمين از توابع استان مركزي 110 هزار نفر جمعيت دارد كه 52 درصد آن كشاورز هستند.
7277/6199/6012