به گزارش ايرنا، وقوع سيل كوهدشت در آبان ماه گذشته نشان داد لرستان مستعد وقوع اين حادثه طبيعي است و مردم و مسئولان بايد نسبت به اين مهم هوشيار باشند.
سيلي كه آبان ماه 94 در كوهدشت لرستان رخ داد جان يك خانواده سه نفره را گرفت، حادثه تلخي كه تاحدودي براي مردم استان تجربه شد تا در وقوع سيلاب هاي هفته جاري، جوانب احتياط را رعايت كنند.
گرفتار شدن خودروي معلم لرستاني در سيلاب و مرگ وي نيز در سال قبل از آن، خاطره هاي تلخي از بارش هاي تند و سيلاب را در دل مردم لرستان نگه داشته است.
خاطرات و رويدادهايي كه با تمام تلخي، تجربه اي گران بها شده اند براي عبور از بحران سيل و شرايط جوي ناپايدار.
هفته گذشته نيز سامانه ناپايدار جوي وارد لرستان شد و تمام نقاط استان را تحت تاثير قرار داد به گونه اي تك تك شهر و روستا از اثرات مثبت يا منفي آن بي نصيب نمانده اند.
باتوجه به وقوع سيل و تبعات آن در استان، تلاش شده در اين گزارش مروري بر روند اقدام هاي انجام شده پيش از وقوع و در زمان حادثه سيل در استان صورت گيرد.
25 فروردين ماه جاري با افزايش نسبي بارندگي هاي استان و تداوم بارش ها در خصوص احتمال طغيان رودخانه ها در لرستان به ويژه در چهار شهر هشدار داده شد.
مديركل مديريت بحران لرستان گفت: با توجه به افزايش بارش هاي متناوب، احتمال طغيان رودخانه در تمامي شهرهاي استان بسيار زياد است.
رضا آريايي اظهار كرد: در زمان حاضر وقوع بارش در همه شهرهاي استان گزارش شده و آبگرفتگي معابر و مسيل ها در حال افزايش است.
وي وقوع اينگونه بارش هاي بهاري در استان را كم سابقه دانست و گفت: وقوع سيل در سراسر استان به ويژه در شهرهاي خرم آباد، دوره چگني، پلدختر و كوهدشت پيش بيني مي شود.
مدير كل مديريت بحران استان لرستان با اشاره به افزايش حجم بارش ها بيش از حد معمول ادامه داد: در زمان حاضر فرمانداران و دستگاههاي امدادي در حالت آماده باش هستند.
*وقوع سيلاب در لرستان حتمي است
عصر همان روز نشست ستاد بحران استان تشكيل شد و معاون هماهنگي امور عمراني استانداري لرستان در آن نشست گفت: با توجه به شدت بارندگي هاي مستمر در استان و بنا بر پيش بيني هاي انجام شده، وقوع سيلاب در استان حتمي است.
محمد اصلاني افزود: وقوع سيلاب در استان پيش بيني شده اما شدت و زمان آن مشخص نيست بنابراين دستگاههاي اجرايي امدادي بايد براي مقابله با سيل آمادگي كامل داشته باشند.
وي ادامه داد: اراضي كشاورزي و نواحي جنگلي اشباع شده اند و ظرفيت جذب بارش ها توسط خاك و درختان به شدت كاهش يافته است.
وي گفت: دستگاههاي خدماتي و امدادي از جمله راه وشهرسازي، بنياد مسكن و سازمان همياري شهرداري علاوه بر استفاده از تجهيزات خود، از امكانات و ماشين آلات پيمانكاران استفاده كرده و دستورالعمل آماده باش را به شهرستان ها ابلاغ كنند.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري لرستان گفت: در صورت ادامه بارش ها، احتمال حذف پل هاي موقت به ويژه در خرم آباد وجود دارد.
اصلاني همچنين با تاكيد بر آگاهسازي عشاير در اين شرايط افزود: شهرداري ها نسبت به بازگشايي كانال و آبراهه ها به موقع اقدام كنند .
وي تاكيد كرد: مردم از حضور در حواشي رودخانه ها، دره ها و مناطق شيب دار خودداري كنند.
در اين نشست دستگاههاي مختلف از جمله پليس راه، آتش نشاني، راه و شهرسازي و آب و فاضلاب از اقدام هاي انجام شده و تمهيدهاي لازم براي مقابله با سيلاب خبر دادند.
***صاعقه جان چوپان پلدختري را گرفت
متاسفانه در روز 25 فروردين ماه نخستين قرباني سامانه هوايي اخير در پلدختر بود كه بر اين اساس، رئيس شبكه بهداشت و درمان پلدختر از جان باختن يك چوپان در ارتفاعات مله كوه اين شهر بر اثر صاعقه خبر داد.
احمد كرموند اظهار كرد: اين چوپان 23ساله بنام 'روزبه جودكي'، گوسفندان را براي چرا به اين منطقه برده بود كه بر اثر اصابت رعد و برق شديد جان باخت.
وي افزود: اين حادثه ساعت 15 عصر امروز در مله كوه رخ داد و جسد وي به دامنه كوه انتقال داده شده است.
رئيس شبكه بهداشت و درمان پلدختر گفت: جسد اين جوان، جهت سير مراحل قانوني به بيمارستان شهرستان منتقل شد.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسي بارندگي ها، وقوع سيلاب و آبگرفتگي معابر تا پايان هفته براي استان پيش بيني شده و ميانگين بارش ها در 76 ساعت گذشته بيش از 60 ميلي متر بوده است.
*ريزش كوه در دو محور لرستان/محدوديت شديد ديد در جاده ها
روز 25 فروردين حوادث ديگري در پي داشت چراكه رئيس پليس راه لرستان اعلام كرد: با وجود ريزش كوه در دو مسير استان، هم اكنون تمام راههاي ارتباطي اصلي استان باز بوده و تردد در آن جريان دارد.
سرهنگ مرتضي چغلوند افزود: در جاده قديم مسير بروجرد - خرم آباد در محل جاده سرنمك ريزش كوه موجب كندي تردد خودروها شد.
وي اظهار كرد: در زمان حاضر اين مسير باز بوده و تردد در آن جريان دارد.
وي گفت: همچنين با توجه به بارش هاي مستمر در 48 ساعت گذشته، ريزش كوه در مسير آزادراه خرم آباد – پل زال نيز به وقوع پيوست.
سرهنگ چغلوند ادامه داد: اين مسير نيز بازگشايي شده و تردد در آن جريان دارد.
وي ادامه داد: اكنون محدوديت ديد شديد به همراه مه گرفتگي غليظ در راههاي استان گزارش شده است.
***مسير راه آهن سراسري شمال به جنوب در لرستان مسدود شد
عصر همان روز مسير راه آهن سراسري شمال به جنوب نيز به دليل خروج واگن از ريل بسته شد.
فرماندار دورود در اين خصوص به ايرنا گفت: يك سالن قطار مسافربري محلي حدود ساعت 18 به دليل بارندگي بي سابقه و ريزش كوه در محل حد فاصل ايستگاه كشور و تنگ هفت از ريل خارج شده است.
ماشاالله نعمتي افزود: هم اكنون نيروهاي امدادي براي بازگشايي محور، در حال اعزام به محل حادثه هستند.
به گفته وي تاكنون هيچگونه گزارش مبني بر آسيب افراد در اين حادثه اعلام نشده است.
راه آهن لرستان 155 كيلومتر و داراي 11 ايستگاه بوده و تاكنون كار بازسازي حدود 80 درصد آن انجام شده است.
***رود خانه كشكان لرستان طغيان كرد
بارش بهاري در آخرين ساعت بيست و پنجم فروردين ماه به اوج رسيد و همين امر موجب طغيان رودخانه كشكان شد.
رضا آريايي مدير كل مديريت بحران استان، در اين راستا ابراز داشته بود: شدت و تداوم بارندگي طغيان رودخانه كشكان و تعدادي از مسيل ها و آبراهه هاي اصلي و فرعي را بهمراه داشته است.
وي اظهار داشت:بر اساس اطلاعات جمع آوري شده از 14 ايستگاه هواشناسي استان تا ساعت 20 امشب در سپيددشت95 ميلي متر، پلدختر 135، خرم آباد 111، بروجرد 86، رومشكان 107 و ريمله در شمال خرم آباد78 ميلي متر بارش ثبت شده است.
آريايي بيان كرد: ميانگين بارش هاي تا ساعت 20 امشب نورآباد، الشتر، دورود، ازنا، ايمان آباد، كوهدشت، اليگودرز و سيلاخور را نيز به ترتيب 51،40،51،78،58،74،72،81 ميلي متر عنوان كرد.
وي گفت: متوسط ميانگين بارش در استان 81 ميلي متر بوده و بارندگي ها به صورت متناوب تا ظهر فردا با شدت ادامه خواهد داشت.
وي تاكيد كرد: اطلاع رساني به اعضاي شوراي مديريت بحران شهرستان و آماده باش كامل در دستور كار دستگاههاي امدادي اجرايي براي مقابله با سيلاب قرار گيرد.
پيش از ورود سامانه بارشي فعلي به استان، بارندگي ها 61 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته بود.
حوزه آبريز كشكان با مساحت 9775/66 كيلومتر مربع در ناحيه جنوب غربي ايران واقع شده است. اين حوزه بخش مهمي از سرشاخههاي پرآب رودخانه كرخه را تشكيل ميدهد و حدود يك سوم خاك لرستان را در بر ميگيرد و شهرستانهاي خرمآباد، كوهدشت، الشتر و پلدختر در داخل آن قرار دارند.
حوزه آبخيز رودخانه كشكان در تقسيم بندي هيدرولوژي ايران جزئي از حوزه آبريز خليج فارس به حساب ميآيد.
اما 26 فروردين يك روز بهاري برفي براي مردم لرستان بود چراكه علاوه بر سفيدپوش شدن ارتفاعات در برخي شهرها از جمله لرستان، مردم مناطق چون نورآباد، دورود و اليگودرز يك روز كاملا زمستاني و برفي را آغاز كردند.
***جاده پلدختر - خرم آباد براثر طغيان سيل بسته شد
كشكاني كه شب گذشته طغيان كرده بود در روز پنجشنبه موجب بسته شدن جاده ترانزيتي پلدختر – خرم آباد شد .
سرهنگ صفر عبدالوند رئيس پليس راه پلدختر در اين رابطه گفته بود: براثر بارندگي هاي شديد اخير و طغيان رودخانه كشكان و بالا آمدن آب اين رودخانه از پل ارتباطي كلهر معمولان و بسته شدن جاده پلدختر – خرم آباد شد.
وي گفت: اين حادثه ساعت چهار بامداد امروز (پنج شنبه) در ورودي تونل معمولان رخ داد و تا كنون جاده پلدختر - خرم آباد بسته است و وسايل نقليه سبك و سنگين زيادي در اين محور مانده اند .
وي افزود: رانندگان و مسافراني كه قصد سفر به پلدختر را دارند مي توانند از جاده خرم آباد- كوهدشت - پلدختر و يا آزاد راه خرم آباد- پل زال عبور كنند .
رئيس پليس پلدختر گفت: طغيان سيل و بسته شدن جاده پلدختر - خرم آباد خوشبختانه تلفات جاني نداشته است .
***راه ارتباطي 350 خانوار روستايي دوره چگني در لرستان قطع است
فرماندار دوره چگني گفت: راه ارتباطي 350 خانوار در هشت روستاي اين شهرستان كه بر اثر بارش شديد باران از روز گذشته چهارشنبه بسته شده بود تاكنون بازگشايي نشده است.
قدرت الله ترابي نژاد افزود: بارندگي شديد در اين مدت موجب بروز خساراتي در شهرستان به ويژه مناطق روستايي شده كه در زمان حاضر با توجه به شرايط جوي، امكان اعزام كارشناس به اين مكان ها براي برآورد خسارت وجود ندراد.
وي با بيان اينكه اين روستاها در بخش شاهيوند واقع هستند اظهار داشت: همچنين چندين دهنه پل موقت براي ارتباط ميان روستاها كه پس از وقوع سيل گذشته بازسازي شده بود، كه در اين بارش ها نيز تخريب شده است.
فرماندار دوره چگني با بيان اينكه گزارش هايي مبني بر تخريب چند باب منزل مسكوني روستايي در بخش شاهيوند نيز اعلام شده، گفت: حجم آب در مسيل ها بسيار بالا بوده و تاكنون شرايط مناسب براي بازديد اين روستاها فراهم نشده است.
ترابي نژاد ادامه داد:تجهيزات راهداري براي ايجاد پل و مسيرهاي موقت به منطقه اعزام شده اما به دليل بالا بودن سطح آب و شدت بارندگي، امكان انجام عمليات تاكنون فراهم نشده است.
شدت و تداوم بارندگي روز گذشته، طغيان رودخانه كشكان و تعدادي از مسيل ها و آبراهه هاي اصلي و فرعي را بهمراه داشته است.
نخستين ساعات روز 26 فروردين ماه خرم روز خرم آباد نيز طغيان كرد كه اين حادثه موجب آبگرفتگي حدود 200 منزل مسكوني در حاشيه اين رودخانه شد.
*امداد رساني به مناطق حاشيه اي رودخانه خرم آباد
مديرعامل جمعيت هلال احمر لرستان از امداد رساني به مردم مناطق حاشيه اي رودخانه خرم آباد خبرداد.
حسين رضا مرادي گفت: تعدادي از منازل حاشيه رودخانه خرم رود شهرستان خرم آباد دچار آبگرفتگي شده كه امداد گران در حال تخيله آب منازل ومعابر اين مناطق هستند.
وي افزود: از روز گذشته تا كنون امداد گران جمعيت هلال احمر به 200 حادثه ديده سيلاب در استان امداد رساني كرده اند.
مدير عامل جمعيت هلال احمر لرستان با اشاره به اسكان 26حادثه ديده در روز گذشته در مراكز اسكان اضطراري استان اضافه كرد:همچنين به 35 حادثه ديده برف و بوران در محور خرم آباد - بروجرد امداد رساني شده است
وي ياد اور شد: علاوه بر اين نيروهاي امدادي روز گذشته به دو نفر گرفتار در مخملكوه خرم آباد نجات دادند.
مرادي با اشاره به بارش باران وآبگرفتگي روستاها و شهرستانهاي استان اظهار كرد: همچنين به 29 نفر از حادثه ديدگان شهرستانهاي پلدختر و نورآباد با اعزام تيم هاي عملياتي و امكانات و تجهيزات لازم امداد رساني شده است.
*ريزش ساختمان مسكوني بر اثر بارندگي و نجات 2 شهروند خرم آبادي از زير آوار
مديرعامل سازمان آتش نشاني شهرداري خرم آباد گفت: ساعات اوليه بامداد امروز پنجشنبه، يك واحد ساختمان مسكوني واقع در خيابان 17 شهريور بر اثر شدت بارندگي ها تخريب شد.
فضل الله رشيدي در گفت و گو با ايرنا افزود: بر اثر اين ريزش، دو نفر گرفتار شده در زير آوار، توسط نيروهاي آتش نشاني نجات داده شدند.
وي همچنين اضافه كرد: در پي وقوع بارندگي هاي شديد در سه شبانه روز گذشته، 200 مورد عمليات امداد و نجات و تخليه آب از منازل و ادارات شهرستان انجام شده است.
رشيدي گفت: ساعت اوليه بامداد امروز به دليل شدت بارش ها و طغيان رودخانه خرم رود، منازل واقع در منطقه ساحلي 24 متري شهيد كاكاوند دچار آبگرفتگي شدند كه امداد رساني به موقع در اين راستا انجام شد.
به گفته وي به دليل بالا آمدن سطح رودخانه، پل موقت اين منطقه به منظور تسهيل در عبور جريان آب، با بيل مكانيكي تخريب شد.
*راه ارتباطي 80 روستا اليگودرز قطع شد
بخشدار ززوماهرو اليگودرز گفت : براثربارش شديد باران راه ارتباطي 80 روستا دهستان ماهرو قطع شده و 10 واحد مسكوني نيز در منطقه ززو ماهرو تخريب شده است.
محمد قدمي افزود: اكنون نيروهاي امدادي و بسيج همگاني نهادهاي مربوطه و مردم منطقه در حال باز گشايي راه ارتباطي اين روستاهاي هستند.
وي گفت: همچنين جاري شدن سيل خسارت هاي زيادي به شيلات و بخش كشاورزي اين منطقه وارد كرده است.
طبق گزارش اداره هواشناسي اليگودرز بيشترين بارش استان مربوط به ايستگاه شول آباد به ميزان 248 ميلي متر است.
بخش زَز و ماهرو يكي از بخشهاي شهرستان اليگودرز در استان لرستان است.
اين بخش داراي سه دهستان زز شرقي ، زز غربي و ماهرو است و مركز بخش ززو ماهرو شهرشولآباد است.
*خط انتقال اصلي آب آشاميدني شهر پلدختر شكسته شد
مدير شركت آب و فاضلاب شهرستان پلدخترگفت: بر اثر بارش هاي شديد و طغيان رودخانه كشكان، خط اصلي انتقال آب آشاميدني شكسته شده است .
شمس الدين صارمي افزود: بخشي از لوله خط انتقال آب آشاميدني پلدختر در عرض رودخانه كشكان در روستاي گل گل واقع در هشت كيلومتري شمال پلدختر به زير آب رفت.
وي گفت: طغيان رودخانه كشكان به گونه است كه تحت هيچ شرايطي اجازه دسترسي و بازديد از لوله خط انتقال آب آشاميدني را نمي دهد تا بتوان متوجه شكستگي هاي آن شد .
وي با بيان اين كه تاكنون مشخص نشده كه لوله خط انتقال اصلي آب آشاميدني شهر پلدختر از چند قسمت شكسته شده است، افزود: تنها بايد صبر كرد تا آب رودخانه فرو كش كند تا بتوان بررسي ها و اقدامات لازم جهت رسيدگي را انجام داد .
صارمي تصريح كرد :هم اكنون مردم شهراز آب ذخيره شده استفاده مي كنند و اميد مي رود تا 24ساعت آينده خط انتقال آب ترميم شود تا مردم دچار كمبود آب نشوند.
مدير شركت آب و فاضلاب شهرستان پلدختر گفت: موضوع و مشكل موجود با مسئولان استان مطرح و سيستم هاي آبرساني استان در صورت نبود آب براي آبرساني اقدام مي كنند.
شهر پلدختر با 27هزار نفر جمعيت داراي 10 هزار و 700 مشترك آب آشاميدني است.
*نجات جان سه بيمار با عمليات اورژانس هوايي در مناطق سيل زده لرستان
معاون فوريت هاي پزشكي استان لرستان گفت: اورژانس هوايي لرستان امروز با انجام 2 پرواز سه بيمار را در مناطق سيل زده استان از خطر مرگ نجات داد.
محسن محمدي گفت: در پي بارش شديد باران و قطع ارتباط زميني شماري از روستاهاي واقع در غرب استان، اورژانس هوايي مركز فوريت هاي پزشكي لرستان ، جان سه نفر را نجات داد.
وي گفت: در اين عمليات با انجام 2 مورد پرواز به بخش شاهيوند دوره چگني و جم آستان شيرز در شهرستان كوهدشت، 2 مادر بارداد و يك بيماري سكته مغزي را به بيمارستان امام خميني كوهدشت منتقل شد.
*قطع آب شرب 140 روستاي لرستان در اثر وقوع سيل
مديرعامل شركت آب و فاضلاب روستايي استان لرستان گفت: بر اثر وقوع سيل در برخي نواحي استان، آب شرب 140 روستا قطع شد كه با اقدام هاي انجام شده تاكنون سيستم آبرساني 84 روستا وصل شده و تلاش براي تامين آب شرب 56 روستا ادامه دارد.
عليرضا كاكاوند افزود: در زمان حاضر به خاطر شكسته شدن خط انتقال آب مجتمع چشمه كوثر در شهرستان پلدختر آب شرب 40 روستا و در روستاي موراني نيز خط انتقال آب به طور كامل تخريب و آب پنج روستا قطعشده است.
وي با اشاره به اينكه در شهرستان كوهدشت سيلاب سبب تخريب خطوط انتقال آب 25 روستا شد عنوان كرد: در زمان حاضر آب 14روستاي اين شهرستان وصل شده و آب 11 روستا همچنان قطع است.
وي تصريح كرد: در شهرستان خرمآباد نيز آب شرب دو روستاي پيرجد و بهرام جو قطعشده كه هماكنون نيروهاي اين اداره مشغول برطرف كردن مشكل آن هستند.
كاكاوند با اشاره به اينكه تاكنون هيچ موردي از قطعي آب در شهرستان دلفان گزارش نشده گفت: در شهرستان دوره چگني آب آشاميدني يك روستا قطع شد و ممكن است آمار روستاهايي كه در سطح استان با قطعي آب مواجه هستند افزايش پيدا كند.
وي با اشاره به اينكه اكنون آب شرب روستاهاي سيلزده بهوسيله تانكر تامين ميشود اظهار داشت: ميزان خسارت تاسيسات آب شرب روستاها هنوز برآورد نشده اما به طور يقين ميزان خسارتهاي اين سيلاب نسبت به سيل قبلي كه در استان اتفاق افتاد بيشتر است.
در حال حاضر دو هزار و 851 روستا با جمعيت بيش از 670 هزار نفر در لرستان وجود دارد كه بر اساس آمار موجود 40 درصد جمعيت استان را تشكيل مي دهند.
از اين تعداد يك هزار و 561 روستا بالاي 20 خانوار بوده كه با توجه به اقدامات انجام شده تاكنون 94/5 درصد از كل روستاهاي استان از نعمت آب شرب سالم و خدمات شركت آب و فاضلاب روستايي لرستان بهره مند شده اند.
***انتقال هشت هزار و 500 متر مكعب آب براي كمك رساني به سيل زدگان
مديرعامل آب وفاضلاب شهري استان لرستان از كمك رساني به سيل زدگان با انتقال هشت هزار500متر مكعب آب آشاميدني به شهرستان پلدختر خبر داد.
حميدرضا كرم وند گفت: با توجه به شدت بارندگي چند روز اخير، طغيان رودخانه كشكان و قطع شدن خط اصلي انتقال آب پلدختر، انتقال آب ذخيره شده به اين شهرستان در دستور كار قرار گرفته است.
وي با اشاره به آمادگي ستاد حوادث بحران آب و قدام به موقع و كمك رساني به مردم پلدختر گفت: با توجه به عبور سيلاب از شهرستان پلدختر، مقدار هشت هزارو500 متر مكعب آب ذخيره شده در مخازن براي كمك رساني به مردم اين شهرستان انتقال داده شد.
مديرعامل آب وفاضلاب شهري لرستان ادامه داد: ستاد بحران آب استان با اعزام تيم به شهرستان پلدختر و توزيع آب آشاميدني بسته بندي شده به كمك مردم اين شهرستان، توانست نبود آب قطع شده را در اين منطقه جبران كند.
*امداد رساني هلال احمر لرستان به 2 هزار و470 نفر سيل زده
مدير عامل جمعيت هلال احمر لرستان از امداد رساني به 2 هزار و 470 نفر آسيب ديده از سيلاب هاي سه روز گذشته در اين استان خبرداد.
حسين رضا مرادي اظهار كرد: در سه روز اخير به دو هزار و470 نفر در قالب 700 خانوار توسط امداد گران اين جمعيت امداد رساني شده است.
وي افزود: همچنين در طول اين مدت نيز 300 حادثه ديده توسط امداد گران اين جمعيت در مكان هاي تعيين شده اسكان داده شد.
مديرعامل جمعيت هلال احمر لرستان با اشاره به اعلام 17حادثه به مركز عمليات اين جمعيت بيان كرد: براي امداد رساني به افراد حادثه ديده از اين سيلاب ها 150نفر در قالب 46 تيم به محل حادثه ها اعزام شده اند.
وي اظهار كرد: امداد گران اين جمعيت با توزيع بسته هاي مواد غذايي، آب معدني، پتو و موكت در ميان افراد حادثه ديده كار امداد رساني را انجام داده اند.
مرادي اضافه كرد: براي امداد رساني به حادثه ديدگان از چهار دستگاه خودرو كمك دار، 18 دستگاه آمبولانس، 33 دستگاه پمپ لجن كش استفاده مي شود.
وي ياد آور شد: امداد گران اين جمعيت به صورت آماده باش و كار امداد رساني به حادثه ديدگان ادامه مي يابد.
*ارتباط زميني لرستان و خوزستان به طور كامل قطع شد
مدير كل مديريت بحران لرستان گفت: ريزش كوه و طغيان رودخانه هاي بين محور ارتباطي لرستان و خوزستان، راه ارتباط زميني اين دو استان را به طور كامل قطع كرده است.
رضا آريايي افزود: بارش هاي مداوم و كم سابقه، از روز گذشته موجب طغيان رودخانه كشكان واقع در مسير خرم آباد - پلدختر - انديمشك، موجب بسته شدن اين مسير شده است.
وي اظهار كرد: در اين مدت تمامي ترددها به سمت استان خوزستان از طريق مسير آزادراه خرم آباد - پل زال صورت مي گرفت كه با رانش زمين و ريزش كوه در چندين نقطه اين مسير طي يك ساعت گذشته، اين جاده نيز به طور كامل بسته شد.
آريايي گفت: لازم است پليس راه خوزستان از ورود خودروها به سمت لرستان از خودداري كند.
به گفته وي تلاش مديريت آزادراه با همكاري اداره كل راه و شهرسازي براي بازگشايي مسير ادامه دارد.
*خسارت سنگين سيل در استان/آبگرفتگي سه هزار و 500 واحد مسكوني
استاندار لرستان گفت: بارندگي هاي شديد در 60 ساعت گذشته و وقوع سيلاب، موجب بروز خسارت هاي سنگيني در بخش هاي پل، ابنيه، كشاورزي، معابر شهري و زيرساخت هاي استان شده كه ميزان دقيق آن تا 48 ساعت آينده اعلام مي شود.
هوشنگ بازوند افزود: متوسط بارندگي استان در60 ساعت گذشته حدود 130 ميليمتر گزارش شده است.
وي اظهار كرد: بر اثر وقوع سيل راه ارتباطي 80 روستاي چهار شهرستان به دليل تخريب پل و زيربناها بسته شده و اكنون عمليات بازگشايي موقت به صورت جدي در دستور كار قرار دارد.
استاندار لرستان اضافه كرد: همچنين يك هزار و 500 واحد مسكن شهري و 2 هزار واحد روستايي دچار آبگرفتگي و به وسايل آنان خسارت هايي وارد شده است.
بازوند گفت: مسير خرم آباد - پلدختر نيز به دليل طغيان رودخانه كشكان در سه نقطه دچار مشكل شده و اكنون بسته است.
وي اضافه كرد: تيم بازگشايي در حال رفع مشكلات اين مسير بوده و پيش بيني مي شود اين مسير تا ساعاتي ديگر بازگشايي شود.
وي تصريح كرد: خط انتقال آب پلدختر به دليل عبور از عرض رودخانه كشكان نيز دچار خسارت شده و اكنون عمليات ترميم در دست اجرا است.
استاندار لرستان با بيان اينكه مسير راه آهن دورود – انديمشك هم اكنون به علت ريزش كوه در حد فاصل اسيتگاه تنگ هفت و كشور بسته است ياد آور شد: يك نفر نيز در پلدختر در اثر رعد و برق جان باخته است.
به گفته بازوند بنا بر پيش بيني هواشناسي تا فردا جمعه 25 ميليمتر به متوسط بارندگي هاي سامانه بارشي اخير در استان افزوده مي شود.
*افزايش 78 درصدي متوسط بارندگي در لرستان
مديركل مديريت بحران لرستان از افزايش 78 درصدي بارندگي هاي استان در سال زراعي جاري نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.
رضا آريايي بيان داشت: از آغاز مهرماه سال گذشته تاكنون 607 ميليمتر بارندگي در استان ثبت شده كه اين ميزان در مدت مشابه قبل آن 340 ميليمتر بوده است.
وي همچنين متوسط بارش بلندمدت 40 ساله استان را 373 ميليمتر عنوان كرد و اظهار داشت: ميزان بارش ها نسبت به بلند مدت نيز62 درصد افزايش نشان مي دهد.
آريايي با اشاره به بارش هاي بسيار مطلوب سامانه اخير در استان گفت: متوسط بارندگي ناشي از اين سامانه 127 ميليمتر بوده است.
وي ميزان بارش هاي اخير در الشتر را 132 ميليمتر، نورآباد 130، رومشكان 145 ، خرم آباد 177، دورود 120 و پلدختر را 177 ميليمتر اعلام كرد.
به گفته وي همچنين متوسط بارندگي هاي اين مدت در بروجرد 163، ازنا 86، اليگودرز 63 و كوهدشت 99 ميليمتر گزارش شده است.
مي توان گفت دراين گزارش به مهمترين اتفاقافت سيل هفته جاري در لرستان اشاره شده و البته وقايعي همچون خسارت به كشاورزان، دامداران، حوزه شيلات و برآورد دقيق خرابي ها تاكنون در استان اعلام نشده است.
بدون شك سيلاب اخير بسياري از زيرساخت هاي استان از جمله راه، ابنيه، پل، برق و آب را دچار آسيب كرده است.
به طور قطع نزول بارش هاي الهي براي مردم لرستان خوشايند بوده ومردم استان همواره قدردان اين نعمت الهي هستند اما نبود برخي زيرساختها و تاحدودي طغيان خارج از كنترل سيل موجب بروز خسارت هاي سنگين در استان شده است.
لرستاني كه در سال هاي اخير تلاش كرده تا از نظر زيرساخت خود را به ساير استان ها برسد در اثر وقوع 2 سيل در فاصله كمتر از يكسال خسارت هاي زيرساختي بالايي را تحمل كرده كه بدون شك جبران اين مهم با توجه ويژه دولتمردان و تدبير آنها مردم استان را اميدوارتر مي كند.
2077/7269
الهام بابايي
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۸
خرم آباد - ايرنا - بدون شك مردم لرستان يكي از متفاوت ترين بهارهاي خود را در سال 95 تجربه كردند، تجربه اي كه توام با شادي نگراني همراه بود، بارش هاي بي سابقه در اين ماه مردم لرستان را غافلگير كرده و علاوه بر خوشحالي كشاورزان، موجب نگراني هايي براي آنان شد.