احد جاوداني روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: فراخوان اين همايش ارسال شد و از نيماشناسان استان، كشور و خارج از كشور درخواست كرديم تا آثارشان را براي دبيرخانه همايش بفرستند.
وي ادامه داد: همه تاكيد ما، برگزاري برنامه اي در خور شان نيما است؛ چون او بي ترديد يكي از تاثيرگذارترين شاعران معاصر و در سطح جهاني شناخته شده است.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مازندران با بيان اينكه اين همايش 21 آبان ماه يعني در زادروز اين شاعر برجسته برگزار مي شود، گفت: نيماشناسان تا 21 مرداد فرصت دارند آثار خود را به دبيرخانه ارسال كنند.
وي افزود: عصر روز برگزاري همايش، برنامه بازديد و شعرخواني در منزل نيما يوشيج نيز به اجرا در خواهد آمد.
علي اسفندياري معروف به نيما يوشيج، شاعر نوگرا و بلند آوازه ايران زمين، در 21 آبان ماه 1276 برابر با 15 جمادي الثاني 1315 در دهكده يوش مازندران به دنيا آمد.
رسالت بخشيدن به شعر بي هدف و تقليدي اواخر دوره قاجار، ضد استبدادي بودن، برخورداري از روحيه مبارزه، آغاز كننده و پيشاهنگ جماعت هنري بودن، وارسته و اهل قناعت بودن و دل نبستن به دنيا، ايمان به كار و هنر خويش و نيز ايمان مذهبي قوي، از ويژگي هاي برجسته هنري اين هنرمند بزرگ بود.
نيما يوشيج با مجموعه تأثيرگذار افسانه، كه مانيفست شعر نو فارسي بود، در فضاي راكد شعر ايران انقلابي به پا كرد. نيما آگاهانه تمام بنيادها و ساختارهاي شعر كهن فارسي را به چالش كشيد. شعر نو عنواني بود كه خودِ نيما بر هنر خويش نهاده بود.
جلال آل احمد درباره نيما گفته است: «نيما شاعر زمانه ماست، شاعري در تكاپوست، در جست و جوي زيبايي است، در پي بيان تازه اي از حيات دوران ماست. دفتر شعر فارسي، افتخاري را كه نيما به شعر تنگ مايه معاصر داد، به فراموشي نخواهد سپرد».
نيما با وجود تحول بزرگي كه در شعر فارسي ايجاد كرد و به عنوان «پدر شعر نو» مشهور شد، اما هيچ گاه اصالت و زيان مادري خويش «تبري» را فراموش نكرد و دفتر شعري به نام «روجا» به زبان تبري در كنار ديگر آثارش از خود به يادگار گذاشت.
نيما يوشيج در ديماه 1338 در منطقه شميرانات تهران چشم از دنياي فاني فرو بست و در جوار امام زاده عبدالله به خاك سپرده شد؛ اما با درخواست فرزند او، در سال 1372 نبش قبر شد و در حياط خانه مسكوني اش براي هميشه آرام گرفت.
7329/6097
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۶
ساري - ايرنا - مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران از برگزاري نخستين همايش ملي اشعار تبري نيما در شهرستان نور، زادگاه پدر شعر نو خبر داد.