به گزارش ایرنا ازخبرگزاری فرانسه، «رانجیت كومار» در جلسه دادگاه عالی این كشور افزود:«مهاراجه رانجیت سینگ» (در دهه 1850 میلادی) این الماس را به صورت داوطلبانه، به پاس كمك های انگلیس در جنگ های سینك، به این كشور اعطا كرده بود و این شی دزدی نیست.
دادگاه امروز باهدف بررسی دادخواست یك سازمان غیردولتی مدافع حقوق بشر هند برای بازگرداندن این الماس به خاك این كشور تشكیل شده بود.
سال گذشته میلادی نیز یك وكیل پاكستانی با طرح دادخواست خود در دادگاه عالی لاهور خواهان بازگشت این الماس به پاكستان شده بود. وی مدعی بود كه الماس كوه نور متعلق به ایالت پنجاب پاكستان بوده است، اما انگلیسیها در اواسط سده 19 میلادی آن را به زور تصرف كرده اند.
الماس «كوه نور» در سال 1656 میلادی از ناحیه قلعه باستانی گلكنده در نزدیكی حیدرآباد در ایالت آندرا پرادش كشور هند به دست آمد.
این سنگ قیمتی پس از فتح هند توسط نادرشاه افشار به همراه برخی جواهرات قیمتی دیگر به ایران آورده شد. با این حال پس از مرگ نادرشاه، ابتدا به افغانستان و سپس به هند بازگردانده شد.
الماس 108قیراطی كوه نوركه قدمت آن بیش ازچهار هزار سال برآورد شده است، در سال 1850 توسط «مهاراجه رانجیت سینگ» ملقب به «شیر پنجاب» از پادشاهان سینك هند، به پاس كمك های انگلیس درجنگ های این كشور به ملكه ویكتوریا اعطا شد و در تاج ملكه انگلیس قرار گرفت و هم اكنون در برج لندن نگه داری می شود.
درسال 2010 «دیوید كامرون» نخست وزیر انگلیس در یك اظهار نظر جنجالی گفته بود كه اگر بخواهد به تمامی ادعاهای مالكیت اشیای موزه انگلیس رسیدگی كند، دیری نمی پاید كه این موزه از اشیای قیمتی خالی خواهد شد.
زوج این الماس به نام «دریای نور» هم اكنون در موزه جواهرات ملی ایران وابسته به بانك مركزی واقع در خیابان فردوسی نگه داری می شود.
آساق ** 9386**1590
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۰
تهران - ایرنا - «رانجیت كومار» معاون دادستان كل هند در جلسه دادگاه عالی این كشور كه برای بررسی امكان بازگشت الماس تاریخی «كوه نور» تشكیل شده بود، گفت كه این الماس داوطلبانه به انگلیس اعطا شده و موضوع دزدی در كار نبوده است.