به گزارش خبرنگار معارف ايرنا حجت الاسلام سيدمصطفي ميرلوحي روز سه شنبه در همايش علمي آموزه ها و سيره علوي، معيار زندگي اسلامي گفت: اگر دفاع از مظلوميت اميرمومنان(ع) و حضرت زهرا(س) با دقت و تدبير نباشد، چه بسا به قصد دفاع از حقانيت و مظلوميت اهل بيت(ع) به جاي كمك، ممكن است اسباب كشتار و تفرقه و ضرر بيشتر به شيعيان باشد.
وي كه در دانشگاه امام صادق(ع) سخن مي گفت، با اشاره به سيره اميرمومنان(ع) براي حضور در نماز جماعت خلفاء و مشورت دادن به آنان، تاكيد كرد: همه انديشمندان حوزه و دانشگاه و رسانه ها وظيفه دارند با دقت و توجه و بصيرت، حقايق غدير را بگويند تا مبادا بغض و كينه دشمنان بيشتر شود و از طرف ديگر وظيفه داريم فضايل و مناقب آن حضرت را بيان كنيم.
اين عضو هيات امناي بنياد بين المللي غدير از تاكيد مراجع و رهبر معظم انقلاب براي حفظ وحدت امت اسلام سخن گفت و به تبيين سيره حضرت علي(ع) در اين زمينه پرداخت.
** اميرمومنان(ع) الگوي ما در مظلوميت است
ميرلوحي گفت: حضرت علي(ع) نزديكترين فرد به پيامبر اكرم(ص) بود و در طول عمر شريف خود با فداكاري در جنگ هاي مختلف به حفظ اسلام كمك كرد و فاطمه زهرا(س) در خطبه فدكيه به ويژگي هاي اميرمومنان(ع) پرداختند ولي آن حضرت براي حفظ مذهب و تقريب ميان مسلمانان سيره مظلوميت را در پيش گرفت و ما نيز بايد از اين الگو درس بگيريم.
وي با اشاره به كتاب علي از زبان علي نوشته علامه محمدتقي جعفري افزود: حضرت علي(ع) در راه وحدت مسلمانان حاضر شد تا 25 سال خانه نشين شود و براي حفظ مصالح اسلام سكوت كند و حتي در نماز جماعت خلفاء حاضر شود.
اين كارشناس مذهبي با اشاره به خطبه سوم نهج البلاغه به نام شقشقيه و خطبه 192 به نام قاصعه كه اميرمومنان به گوشه اي از ويژگي هاي خود اشاره مي كند، از دانشجويان و پيروان آن حضرت خواست تا با مطالعه اين خطبه ها با الگوي اميرمومنان(ع) در سياست، زهد، عبادت، تقوا، عدالت و مظلوميت آشنا شوند.
** نسخه هاي عملي اقتصاد مقاومتي در نهج البلاغه است
وي با قرائت بخشي از خطبه قاصعه گفت: نسخه هاي عملي بسياري را مي توان در زمينه هاي مختلف به ويژه اقتصاد مقاومتي از سيره و سخنان حضرت علي(ع) استخراج كرد و مبلغان و دانشمندان از هر فرصتي براي معرفي اميرمومنان(ع) و غدير استفاده كنند.
ميرلوحي از ماه رجب به عنوان ماه اميرمومنان(ع) ياد كرد و گفت: اين ماه متعلق به حضرت علي(ع) و ماه شعبان به نام پيامبر اكرم(ص) است و اين دو ماه مقدمه اي براي ورود به ضيافت الله و فرصتي است تا عطر غدير را به عنوان درمان تمام دردهاي مسلمانان در جامعه بيافشانيم.
وي افزود: امروز نتيجه آزادي و دموكراسي در جهان و به ويژه در منطقه اي كه ادعاي اسلام دارد، با كشتار و خونريزي و تجاوز مشاهده مي شود كه چنين كشتار در دوران عرب جاهلي نيز وجود نداشت.
اين استاد دانشگاه با اشاره به برگزاري كنفرانس كشورهاي اسلامي در تركيه گفت: 57 كشور اسلامي كه براي دفاع از مسجد الاقصي و فلسطين و محكوم كردن اسرائيل تشكيل شده، جمهوري اسلامي ايران و حزب الله لبنان را محكوم مي كند و هپچ ضربه اي به آمريكا و استكبار جهاني نمي زند و لذا در چنين شرايطي معتقديم فقط نسخه غدير نجات بخش انسانهاست.
وي با اشاره به فلسفه وجودي بنياد بين المللي غدير براي زنده نگه داشتن دهه امامت و ولايت گفت: اين بنياد تلاش دارد تا علاوه بر ايام ذيحجه در ساير مناسبت ها مانند ميلاد اميرمومنان(ع) و ماه رجب فعاليت هايي را در راستاي ترويج سيره علوي داشته باشد كه برپايي همايش آموزه ها و سيره علوي و همچنين رونمايي از كتاب روش شناسي تحقيق در اسناد نهج البلاغه در اين راستا صورت گرفته است.
وي با بيان اين كه براي ترويج سيره حضرت علي(ع) و نهج البلاغه بسيار بدهكار هستيم از آيت الله محمدرضا مهدوي كني موسس دانشگاه امام صادق(ع) و آيت الله ابوالقاسم خزعلي موسس بنياد بين المللي غدير و برخي ترويج كنندگان سيره علوي همچون علامه محمدتقي جعفري تجليل كرد و ياد آنان را گرامي داشت.
همايش علمي آموزه ها و سيره علوي معيار زندگي اسلامي با مشاركت دانشگاه امام صادق(ع) و بنياد بين المللي غدير به مناسبت سالروز ميلاد جواد الائمه(ع) و اميرمومنان(ع) با حضور شخصيت هاي فرهنگي، اساتيد، دانشجويان و طلاب در تالار آيت الله مهدوي كني دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد.
در اين مراسم با حضور حجت الاسلام كاظم صديقي دبيركل بنياد بين المللي غدير، آيت الله باقري كني عضو هيات امناي دانشگاه امام صادق(ع)، حسين ظريف منش مديرعامل بنياد بين المللي غدير و حجت الاسلام سعيد مهدوي كني رييس دانشگاه امام صادق (ع) از كتاب روش شناسي تحقيق در اسناد نهج البلاغه تاليف احمد پاكتچي رونمايي شد.
فراهنگ**1003**1569
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
تهران - ايرنا - عضو هيات امناي دانشگاه امام صادق(ع) از ضرورت پرداختن به سيره اميرمومنان(ع) سخن گفت و از انديشمندان حوزه و دانشگاه خواست تا حقايق غدير را با دقت و توجه و تدبير بيان كنند.