به گزارش شامگاه سه شنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، مهدي محبتي در هشتمين نشست تخصصي انجمن آثار و مفاخر ايران با موضوع فلسفه هنر از ديدگاه مولانا، با تعريف هنر و فلسفه آن از ديدگاه انديشمندان مختلف، افزود: معناي هنر امروز در ده شاخه تعريف مي شود كه مولانا در آثار خود به چهار شاخه موسيقي، ادبيات، رقص و نقاشي اشاره كرده است.
محبتي با بيان اينكه مولانا برخلاف نظر عده اي هم به شعر و هم به داستان علاقمند بوده است، گفت: مولانا با شعر سخن گفته و تمام هنر خود را از طريق قصه منتقل مي كند.
عضو هيات علمي دانشگاه زنجان مولانا را بسان معماري متبحر دانست كه بنا را طوري ساخته است كه در عين استحكام به نظر مي آيد كه در حال افتادن است.
وي گفت: هستي شناسي مولانا از وجود آغاز و با گذر از معرفت به درك زيبايي مي رسد.
در اين نشست مهدي محقق رييس انجمن آثار و مفاخر ايران و توفيق سبحاني معاون پژوهشي اين انجمن و جمعي از علاقمندان حضور داشتند و به نقد نظر و سخنان مهدي محبتي پرداختند.
جلالالدين محمد بلخي در سال ۵۸۶ هجري شمسي در بلخ به دنيا آمد. نام او محمد و لقبش در دوران حيات جلالالدين و گاهي خداوندگار و مولانا خداوندگار بوده و لقب مولوي در قرنهاي بعد (ظاهراً از قرن نهم) براي وي به كار رفته است.
پدر او مولانا محمدبن حسين خطيبي است كه به بهاءالدين ولد معروف بود و او را با لقب سلطان العلماء نيز ياد كردهاند.
بهاءولد از اكابر صوفيه بود و خرقۀ او به احمد غزالي ميپيوست.
جلال الدين محمد در سال 652 شمسي در سن 66 سالگي در قونيه فوت كرد و مقبره اين شاعر بزرگ در همان شهر قرار دارد. مثنوي از مهمترين آثار به جاي مانده از وي است.
فراهنگ**1293 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۳
تهران- ايرنا- استاد دانشگاه زنجان گفت: اوج هنر از ديدگاه مولانا، هستي شناسي،معرفت و در نهايت درك زيبايي است.