بيرجند - ايرنا - رئيس مركز بهداشت بيرجند گفت: در حال حاضر 625 نفر از جمعيت روستايي اين شهرستان مبتلا به بيماري ديابت هستند.

جمشيد مشايخي جم روز چهارشنبه در حاشيه مراسم آغاز هفته سلامت به خبرنگاران افزود: طرح بيمار يابي و شناسايي مبتلايان به ديابت در مناطق روستايي از سال 90 در شهرستان آغاز شد كه از سال گذشته ساختار اجرايي طرح مذكور آغاز شد و مراقبت ها به صورت فعال در حال ارائه شدن است.
وي در ارتباط با جمعيت شهري مبتلايان به ديابت شهرستان گفت: تاكنون مراقبت ها به صورت فعال انجام نشده و آمار دقيقي از مبتلايان در دسترس نيست.
وي بيان كرد: سطح انتظار بهداشت و درمان در زمينه مبتلايان به ديابت در جمعيت روستايي با توجه به شرايط مكاني روستا پنج درصد جمعيت است.
وي مهمترين نوع ديابت را ديابت نوع دو دانست و اظهار كرد: حدود 90 درصد ديابتي ها دچار اين نوع بيماري هستند كه در سنين بالاي 30 سال بروز مي كند.
مشايخي در ارتباط با ديابت نوع يك نيز اضافه كرد: بيشتر مبتلايان به ديابت نوع يك را كودكان و نوجوانان و افراد زير 30 سال تشكيل مي‌ دهند.
وي عنوان كرد: در جهان 422 ميليون نفر مبتلا به ديابت هستند و در چهار دهه اخير تعداد مبتلايان چهار برابر افزايش يافته كه اين موضوع بسيار نگران كننده است.
وي با اشاره به اجراي طرح تحول نظام سلامت در شهرستان گفت: در راستاي اين طرح مراقبت فعال از جمعيت كودكان، نوجوانان، جوانان و سالمندان شناسايي و بيماريابي مي شوند و تا پايان سال جاري آمار دقيق مبتلايان به ديابت در جمعيت شهري بيرجند نيز به دست مي آيد.
رئيس مركز بهداشت بيرجند يادآور شد: با توجه به شيوع بيماريهاي غيرواگير در جامعه، مشاوره تغذيه و مشاوره روانشناسي يكي از اركان طرح تحول است.
به گفته مشايخي جم براي شناسايي و بيماريابي ديابت تعداد هفت پايگاه سلامت در حاشيه هاي شهر بيرجند از سال 93 با حضور 18 نفر مراقب سلامت راه اندازي شد كه كار بيماريابي و شناسايي افراد ديابتي و كساني اختلالات قند خون دارند را انجام مي دهند.
وي ادامه داد: در اين پايگاهها بعد از شناسايي مبتلايان اين افراد به مراكز سلامت فرستاده مي شوند همچنين مشاوره هاي لازم توسط كارشناسان تغذيه مستقر در پايگاه به آنها آموزش داده مي شود.
وي به شعار امسال سازمان جهاني بهداشت در هفته سلامت با عنوان « غلبه بر ديابت با تغذيه سالم و فعاليت بدني كافي » اشاره كرد و يادآور شد: در اين هفته تعداد 40 دستگاه « گلوكومتر» در اختيار دستگاه هاي دولتي عضو شوراي سلامت و امنيت غذايي بيرجند قرار گرفت تا قند خون آنها از طريق رابطان بهداشتي به طور مستمر كنترل شود.
خراسان جمعيت حدود 800 هزار نفر جمعيت دارد كه از اين تعداد حدود 300هزار نفر در شهرستان بيرجند زندگي مي كنند.
2047/7557