به گزارش خبرنگار ايرنا، قربانعلي سعادت استاندار آذربايجان غربي روز چهارشنبه در ديدار با اين هيات اقتصادي و سياسي استان ارزروم تركيه گفت: آذربايجان غربي تنها استان همسايه مناطق شرقي تركيه بوده و سابقه مراوده تجاري و بازرگاني گسترده اي با استان ارزروم تركيه دارد.
وي با تاكيد بر حفظ و تقويت ارتباط حسنه متقابل بين استان آذربايجان غربي و استان ارزروم تركيه با اشاره به مناسبات و ارتباطات نزديك دو طرف در دوره رونق جاده ابريشم بيان كرد: در دوران دفاع مقدس نيز مسير استان ارزروم تركيه مسير تجارت و حمل و نقل امن براي ما بود و خاطره خوبي از آن دوران در ذهن خود داريم.
وي با اشاره به تصميم جدي مسئولان استان آذربايجان غربي به حفظ، برقراري و گسترش مراودات تجاري، فرهنگي و ورزشي مطلوب بين دو استان اظهار كرد: ايران در نظر دارد كه در برنامه توسعه خط آهن خود، خط ريلي جديدي به سمت ماكو و بازرگان احداث كند و با تكميل اين جاده ابريشم ريلي، روابط دو استان آذربايجان غربي و ارزروم نيز بيش از پيش توسعه مي يابد.
سعادت همچنين با اشاره به وجود مراودات ضعيف دانشگاهي بين دو استان آذربايجان غربي و ارزروم گفت: ما بر توسعه همكاري هاي دانشگاهي در عرصه هاي علمي و مبادله متقابل يافته هاي علمي مصمم هستيم.
وي در تشريح ظرفيت هاي اقتصادي استان آذربايجان غربي نيز با اشاره به قابليت هاي اين استان در توليد انواع محصولات كشاورزي مرغوب، خواستار بهره گيري اين استان از دستارودها ، تجربيات و دانش فعالان بخش كشاورزي استان ارزروم تركيه شد.
وي گفت: ما خواهان توسعه مناسبات و به خصوص سرمايه گذاري طرف تركيه جهت بهره گيري از ظرفيت هاي موجود بخش كشاورزي در استان آذربايجان غربي هستيم.
استاندار آذربايجان غربي همچنين توسعه كشاورزي، بهره گيري از تجارب متخصصان تركيه در فرايند احياي درياچه اروميه، توسعه آبياري قطره اي و توسعه كشت گلخانه اي را از جمله زمينه هاي همكاري و سرمايه گذاري طرف تركيه اي در استان آذربايجان غربي عنوان كرد.
وي همچينين خواستار برپايي نمايشگاه هاي تجاري و بازرگاني بين دو استان آذربايجان غربي و ارزروم تركيه شد و افزود: در كنار اين امر، مراودات ورزشي نيز كه در گذشته پررونق بوده، بايد بين دو طرف گسترس يابد.
سعادت همچنين با اشاره به توليد انبوه انواع محصولات كشاورزي در آذربايجان غربيف خواستار سرمايه گذاري شركت هاي تركيه اي در زمينه صنايع تبديلي، بسته بندي و صادرات محصولات توليدي اين استان شد.
استاندار آذربايجان غربي از آغاز همكاري طرف هاي تركيه اي براي سرمايه گذاري در منطقه آزاد ماكو خبر داد و بيان كرد: در دوره پسابرجام و پس از لغو تحريم ها، شرايط مناسبي براي سرمايه گذاران خارجي در اين استان فراهم شده و ما خواهان همكاري با برادران مسلمان و همسايه خود در كشور تركيه هستيم.
احمد آلتين پارماك استاندار ارزروم تركيه نيز در اين ديدار از آمادگي سرمايه گذاري طرف تركيه اي در زمينه آبياري قطره اي و باراني و نيز ايجاد مجتمع ها و واحدهاي توليد محصولات گلخانه اي خبر داد و گفت: براي گسترش مناسبات نمايشگاه بزرگي كه در ارزروم در حال ساخت است، زمينه را براي برپايي نمايشگاه توانمندي هاي ايران در استان ما فراهم مي كند.
وي بر گسترش مراودات و مسابقات ورزشي دو طرف تاكيد كرد و افزود: ما براي گسترش همكاري متقابل خواهان برقراري خط هوايي و نيز خطوط اتوبوسراني منظم بين اروميه و ارزروم هستيم.
وي همچنين توسعه مناسبات بين اتاق هاي بازرگاني دو طرف و نيز مراكز علمي و دانشگاهي دو طرف را ضروري دانست و بيان كرد: در اين زمينه خود مديران مراكز آموزش عالي و علمي بايد وارد كار شوند.
وي همچنين اظهار كرد: استان ارزروم كه در شرق تركيه واقع شده، منطقه اي واسط براي توسعه مناسبات دو طرف به شمار مي رود و زيرساخت هاي جاده اي و ارتباطي و نيز علمي خوبي در اين استان فراهم شده و ما خواهان همكاري متقابل با طرف ايراني و به خصوص با استان آذربايجان غربي هستيم.
وي توسعه مناسبات تجاري بين ارزروم و آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي را از جمله هدف گذاري هاي استان ارزروم ذكر كرد و ادامه داد: هم اكنون دو هزار دانشجوي ايراني در ارزروم تحصيل مي كنند و ظرفيت هاي گردشگري خوبي در دو طرف وجود دارد كه بايد از اين دو مقوله حضور دانشحويان ايراني و نيز ظرفيت گردشگري دو طرف نهايت استفاده را بكنيم و خواهان انتقال تجربيات متقابل در دو حوزه تجارت و گردشگري هستيم.
به گزارش ايرنا، در اين ديدار كه تعدادي از مديرن سياسي و تجاري و نيز مديران موسسات اقتصادي بخش گردشگري و سرمايه گذاري تركيه حضور داشتند، راههاي همكاري متقابل دو طرف مورد بررسي قرار گرفت.
استان آذربايجان غربي 967 كيلومتر مرز مشترك با سه كشور عراق، تركيه و جمهوري آذربايجان دارد كه حدود 500 كيلومتر آن با كشور تركيه مشترك بوده و اين استان تنها استان هم مرز ايران با تركيه است.
استان ارزروم تركيه نيز از استان هاي شرقي اين كشور محسوب مي شود كه نزدكترين فاصله را به لحاظ فرهنگي و جغرافيايي با آذربايجان غربي دارد.
1905
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۳
اروميه- ايرنا- استانداران ارزروم و آذربايجان غربي در جريان سفر يك هيات اقتصادي و سياسي تركيه به ايران، راههاي گسترش همكاري متقابل در حوزه هاي مختلف تجاري، علمي، گردشگري، حمل و نقل و سرمايه گذاري را بررسي كردند.