پكن - ایرنا - بار دیگر شماری از نمایندگان پارلمان ژاپن از معبد جنجال برانگیز «یاسوكونی» بازدید كردند كه از دیدگاه چین و كره جنوبی این مكان سمبل نسل كشی و نظامیگری ژاپن در دوران جنگ جهانی دوم است.

به گزارش ایرنا، علاوه بر بازدید نمایندگان احزاب مختلف ژاپن كه تعداد آنها 90 نفر اعلام شده، گفته می شود «شینزو آبه» نخست وزیر این كشور نیز در نشستی كه روز گذشته با مقام های كابینه داشته نسبت به این معبد ادای احترام كرده است.
در این بازدید كه در چارچوب برنامه سالانه جشنواره بهاره این كشور صورت گرفته، علاوه بر نمایندگان حزب حاكم، نمایندگان احزاب مخالف و موافق دولت نیز حضور داشتند.
این اتفاق در حالی رخ می دهد كه چین و كره جنوبی همسایگان ژاپن بارها نسبت به این اقدامات ابراز نگرانی كرده و همواره این تحركات را تهدیدكننده دانسته اند.
وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای بار دیگر از اقدام «آبه» و نمایندگان مجلس ژاپن انتقاد كرد و این كار را ترویج نظامیگری این كشور دانست.
ژاپن و كره جنوبی معبد یاسوكنی را سمبل نظامی گری ژاپن می دانند و می گویند این مكان نماد عدم ندامت این كشور از بابت جنایت‌هایش در زمان جنگ جهانی دوم است.
آنان می گویند در این مكان سربازان ژاپنی، شخصیت های سیاسی و فرماندهان ارشدی دفن شده اند كه به ارتكاب جنایات جنگی متهم هستند.
چین می گوید در این معبد اسناد و لوح هایی نگهداری می شود كه نشان دهنده نسل كشی نظامیان ژاپنی در دوران جنگ جهانی دوم است و حالا مقام های ژاپنی به آنها احترام می كنند.
كره جنوبی نیز كه علاوه بر این موضوع در خصوص مسائل ارضی با ژاپن اختلافات عدیده ای دارد، بی درنگ با انتشار بیانیه ای این كشور را به بی توجهی به نگرانی های همسایگان محكوم و آن را مورد انتقاد قرار داده است.
بیانیه دستگاه دیپلماسی كره جنوبی همچنین این اقدام قانونگذاران ژاپنی را مایه تاسف و ناامیدی توصیف كرده است.
این معبد كه در ژاپن «شینتو» هم نامیده می شود سالهاست نمادی از جنگ طلبی و نظامی گری ژاپن در نزد افكار عمومی كشورهای آسیای جنوب شرقی بخصوص در چین، كره جنوبی و كره شمالی بوده است.
گزارش روزنامه «ژاپن تودی» حاكی است كه برخی از مقام های ارشد كابینه از جمله دو معاون وزیر نیز به همراه نمایندگان به این معبد رفته اند.
سال گذشته میلادی مجموعا در دو نوبت در ژاپن 106 نفر از مسئولان و نمایندگان پارلمان از این معبد بازدید كردند كه این كار خشم چین و كره جنوبی را در پی داشت.
آساق**231**1597