به گزارش ايرنا، علي اكبر سياري روز شنبه در همايش ملي سلامت در يزد افزود: سلامت مردم ايران از سه ناحيه شامل بيماري هاي غيرواگير، واگير و آسيب هاي اجتماعي تهديد مي شود و نظام مراقبت در كشورمان بايد پاسخگوي هر سه عامل يادشده باشد.
وي اظهار كرد: بيماران ديابتي به شرط مديريت بيماري با مصرف غذاي سالم، تحرك و كنترل وزن مي توانند طول عمر مفيدي داشته باشند.
اين مسئول خاطر نشان كرد: مديريت بيماري و سلامت با مصرف غذاي سالم امكانپذير است و به بيماران ديابتي توصيه مي شود به طور حتم صبحانه مصرف كنند و پنج وعده غذايي (سه وعده اصلي و دو ميان وعده) در روز داشته باشند.
وي با بيان اينكه بيماران ديابتي بايد از مصرف قند، چربي پرهيز و ميوه و سبزي بيشتري مصرف كنند بر اهميت تحرك در بيماران ديابتي اشاره و خاطرنشان كرد: آنها بايد حداقل هفته اي پنج روز و هر بار 30 دقيقه پياده روي كنند.
سياري ادامه داد: همه مردم ايران بايد نيم ساعت و كودكان و نوجوانان يك ساعت در روز فعاليت داشته باشند و اين موضوع بايد به يك فرهنگ در جامعه تبديل شود.
وي همچنين با اشاره به اينكه اضافه وزن و چاقي منجر به ديابت مي شود اضافه كرد: 25 ميليون نفر در ايران در سن 15 تا 64سال دچار اضافه وزن و چاقي هستند كه قابل كنترل و مديريت است.
معاون وزير بهداشت اظهار كرد: در اين بين هشت عامل خطر وجود دارد كه چهار مورد آن شامل رژيم غذايي، كم تحركي مصرف دخانيات و الكل مربوط به رفتار خود انسان و بقيه بيولوژيك است.
اين مسئول با اشاره به اهميت رژيم غذايي سالم گفت: در حالي كه نمك مورد نياز بدن بايد به طور معمول روزانه پنج گرم و براي سالمندان سه گرم باشد مردم روزانه 10 تا 12 گرم نمك مصرف مي كنند.
سياري با بيان اينكه مردم بايد روزانه 25 گرم معادل 6 حبه قند يا پنج قاشق مربا خوري مواد قندي از جمله قند، شكر، عسل مصرف كنند افزود: در ايران 10 ميليون نفر به فشارخون مبتلا هستند كه نيمي از آنها اطلاعي از اين موضوع ندارند.
وي ادامه داد: 422 ميليون نفر در دنيا به ديابت مبتلا هستند كه نيمي از آنها از بيماري خود بي خبر هستند؛ در ايران پنج ميليون نفر در ايران مبتلا به ديابت و ميليون ها نفر در معرض ديابت هستند.
همايش ملي سلامت با محوريت 'غلبه ديابت' در پرديس بين الملل دانشگاه علوم پزشكي يزد در حال برگزاري است.
7532/8068 /1484
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۳
يزد - ايرنا - معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه سالانه 38 ميليون نفر در دنيا بدليل بيماري هاي غيرواگير جان خود را از دست مي دهند گفت: 75 درصد بيماري ها در ايران مربوط به بيماري هاي غيرواگير است كه ريشه در رفتار مردم دارد.