محمد كني در گفت و گو با ايرنا، خاطرنشان كرد: در سال 89 براساس ابلاغيه وزارت ورزش كليه فعاليت هاي رشته ورزشي دراگون بوت به فدراسيون انجمن هاي ورزشي واگذار و براساس توافقات صورت گرفته مقرر شد تمامي فعاليت هاي IDBF , ICF از جمله حضور در مسابقات رسمي و غير رسمي داخلي و بين المللي و همچنين كليه مكاتبات درخصوص اين رشته ورزشي زير نظر فدراسيون انجمن هاي ورزشي انجمن دراگون بوت انجام شود.
وي با بيان اينكه هيچ فدراسيون يا نهادي حق دخالت در امور اين رشته را ندارد و هر گونه اقدام موازي كارانه با هدف كارشكني در فعاليتهاي اين انجمن تلقي خواهد شد، اظهارداشت: متاسفانه مسئولان فدراسيون قايقراني بدون توجه به اينكه دراگون بوت از مديريت آنها خارج و به فدراسيون انجمنهاي ورزشي واگذار شده در طول يك سال گذشته با آغاز رياست جديد اين فدراسيون فعاليت در اين رشته ورزشي را دوباره از سر گرفته و به برگزاري مسابقات متعدد اقدام كرده است.
رئيس انجمن دراگون بوت ايران تصريح كرد: همچنين با ورود برخي افراد به فدراسيون قايقراني و به قصد سودجويي و بهرهمندي از مزاياي اقتصادي اين رشته ورزشي، بدون همكاري با انجمن دراگون بوت و با حمايت فدراسيون قايقراني تيمهايي را به مسابقات خارجي اعزام مي كنند، اين در حالي است كه طبق قوانين وزارت ورزش و جوانان، همه فدراسيونها بايد تابع قوانين داخلي وزارت خانه باشند و در امور ديگر رشتهها دخالت نكنند چرا كه اين امر نا بساماني يك رشته ورزشي را به دنبال خواهد داشت.
كني ادامه داد:چندي پيش فدراسيون قايقراني نسبت به اجاره قايق هاي دراگون بوت به بخش خصوصي اقدام كرده، اين در حالي است كه اين انجمن تنها 4 قايق نو در اختيار داشت و اكنون فدراسيون قايقراني آن را تصاحب كرده است و براساس اسناد موجود تمامي اين قايق ها در اختيار انجمن دراگون بوت است و قايق هاي حاضر در انجمن بسيار قديمي و كهنه بوده و همين امر باعث بروز برخي مشكلات براي ورزشكاران شده است.
رئيس انجمن دراگون بوت ايران يادآور شد: برغم رشد چشمگير اين رشته و برگزاري مسابقات متعدد، با وجود مشكلات پيش رو و نداشتن امكانات كافي ممكن است امسال نتوانيم مسابقات دراگون بوت را برگزار كنيم به دليل اينكه قايق هايي كه در اختيار داريم بسيار قديمي و كهنه هستند و قايق هاي جديد نيز در اختيار فدراسيون قايقراني است.
كني به پيشرفت هاي اين رشته ورزشي طي سالهاي اخير اشاره كرد و افزود: رشته ورزشي دراگون بوت از زمان جداسازي از فدراسيون قايقراني و واگذاري به فدراسيون انجمن هاي ورزشي، تاكنون از پيشرفت هاي چشمگيري برخوردار بوده و ظرف چهارسال گذشته، ظرفيت هاي اين رشته بيشتر از گذشته خود را نشان داده است و عضويت در فدراسيون جهاني (IDBF) را مي توان يكي از مهمترين دستاوردهاي انجمن دراگون بوت در طول 6 سال فعاليت، برشمرد كه قرار است تا پايان امسال به عضويت در كميته جهاني المپيك (IOC) درآيد.
وي گفت: از زماني كه انجمن دراگون بوت از فدراسيون قايقراني جدا شده و به صورت مستقل زير نظر فدراسيون انجمن هاي ورزشي كار مي كند علاوه بر امتيازاتي كه براي اين رشته به همراه داشت، در صرفه جوييهايي دولتي نيز آثار مثبتي داشته است و در اين دوره شش ساله انجمن دراگون بوت توانست با جذب حاميان مالي به سمت خصوصي سازي پيش برود و بدون هزينه هاي دولتي در مسابقات بينالمللي شركت كند.
رئيس انجمن دراگون بوت ايران افزود: آخرين مسابقه اي كه تيم دراگون بوت با هزينههاي دولتي به مسابقات برون مرزي اعزام شد رقابت هاي آسيايي گوانگجو چين سال 2011 بود، كه اعزام يك تيم 70 نفره به مسابقات بالغ بر 700 ميليون هزينه در بر داشت در حالي كه اكنون انجمن با در آمدزاييهايي خودش اين هزينه ها را تامين مي كند.
كني ادامه داد: در اين مدت برخي اظهارات از سوي مجامع بين المللي را شاهد بوديم كه از پيشرفت و فعاليت رشته دراگون بوت در ايران طي سالهاي اخير شگفت زده شده و آن را قابل مقايسه با هيچ كشوري نمي دانند به گونه اي كه چندي پيش رئيس دائمي فدراسيون جهاني دراگون بوت(IDBF)، عنوان كرده بود من تحت تاثير توسعه ورزش دراگون بوت در ايران قرار گرفتم به طوري كه اين رشته با رشد قابل توجهي در ايران در حال توسعه است.
وي خاطرنشان كرد: نمي دانم چرا عده اي تمايل دارند همه چيز دولتي باشد اين در حالي است انجمن دراگون بوت به بودجه دولتي متكي نيست و در طول اين چند سال گذشته با هزينه بخش خصوصي اداره شده و از آنجا كه هزينه اين رشته بسيار بالاست اما تاكنون توانسته ايم تيم هاي استاني را به جذب حامي مالي ترغيب كنيم و اين بار مالي را از دوش هيات ها برداريم و تيم ها با نام حامي مالي خود، در مسابقات قهرماني كشور حاضر شدند و توانستند به موفقيت هاي چشمگيري دست يابند.
رئيس انجمن دراگون بوت ايران خاطرنشان كرد: از زماني كه انجمن به صورت مستقل اداره مي شود حدود 4 ميليارد تومان صرفه جويي در هزينه هاي دولتي شده است كه اين درآمد بيش از هر چيزي علاوه بر كمك به نهادهاي ورزشي كشور به صرفه جويي در هزينه هاي دولتي كمك بسياري كرد.
كني گفت: پيشنهاد مي كنم فدراسيون قايقراني از برخي موازي كاري ها در اين رشته ورزشي خودداري كند چرا كه اين رشته متولي دارد و انجمن دراگون بوت نيز با اتحاد و همدلي نسبت به پيشبرد اين رشته ورزشي اقدام خواهد كرد.
وي افزود: برغم اعتراض و تذكرات مكرر از سوي انجمن دراگون بوت اما متاسفانه تاكنون نتيجه اي در بر نداشته و هيچ گونه اقدامي توسط فدراسيون قايقراني به منظور جلوگيري از اين گونه اقدامات صورت نگرفته است.
رئيس انجمن دراگون بوت ايران با بيان اينكه هدف اين انجمن، مدال آوري و كمك به ورزش كشور براي كسب مدالهاي بيشتر است، اظهارداشت: ورزش همواره با كاركردهاي متنوع خود مي تواند علاوه بر تضمين سلامت جسمي و روحي افراد جامعه در كسب مهارتهاي اجتماعي، شكل گيري هويت فردي، كاهش تضادها و تنش ها، غني تر كردن اوقات فراغت و ... نقش انكار ناپذيري داشته باشد اما به طور حتم چالش ها، تهديدها و موازي كاري ها باعث بروز مشكلاتي بر سر راه اين رشته ورزشي شده و ايجاد تفرقه و دلسردي ورزشكاران را منجر شود.
وي افزود: با ادامه اين وضع موجود و اتفاقات اخير نمي توان به بهره برداري مطلوب آنگونه كه شايسته است؛ دست يافت چرا كه اين امر مي تواند بين سياست گذاران، تصميم گيران و مجريان فاصله ايجاد كند و همين امر باعث مي شود هر كدام از اين مجموعه ها وظيفه خود را به خوبي انجام ندهند و بالطبع وضعيت ناخوشايندي را به وجود خواهد آورد و در نهايت دستاوردي جز كاهش بهره وري، انگيزه، اثربخشي، عدم رشد و شكوفايي و فرصت بروز استعدادها در پي نخواهد داشت.
رئيس انجمن دراگون بوت ايران با تاكيد بر اينكه به طور حتم با مداخله نهادهاي غير مسئول و موازي كاري هاي صورت گرفته، در هدف گذاري هاي صورت گرفته اختلال ايجاد خواهد شد افزود: اين در حالي است كه ايجاد اتحاد و همدلي در تمام اعضاي اين رشته ورزشي و مسوولان مي تواند از افول اين رشته در سطح كشور و عرصه بين المللي جلوگيري كرده و با برگزاري هرچه سريع تر و برنامه ريزي هاي دقيق تر فرايند رشد و توسعه اين رشته ورزشي بيش از پيش فراهم شود.
كني متذكر شد: نبايد اجازه دهيم مسائل حاشيه اي به اين رشته ضربه بزند اين رشته اكنون با علاقه مندي بسياري از سوي ورزشكاران مواجه شده است اما بايد بگويم ورزش جاي اختلاف نيست و اين موضوع در مجموع به نفع ورزش ما نيست.
وي با بيان اينكه اين اختلافات تبعات خوبي براي رشته دراگون بوت ندارد و كسي اين وسط نفعي نميبرد، اظهاراميدواري كرد مسوولان وزارت ورزش و جوانان هرچه زودتر راه حل مناسبي براي اين معضل بيابند و اين اختلافات مرتفع شود زيرا لطمه آن به ورزش و علاقمندان اين رشته خواهد بود.
ورزشي ** 9118** 1701
تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۱
تهران - ايرنا - رئيس انجمن دراگون بوت از آنچه 'موازي كاري' در اين رشته ورزشي از سوي برخي نهادهاي غيرمرتبط خواند، گلايه كرد و گفت: ورزش جاي اختلاف نيست و دخالت فدراسيون قايقراني در رشته دراگون بوت تبعات خوبي براي اين رشته ندارد و به آينده اين رشته لطمه مي زند.