بجنورد- ایرنا- رئیس انجمن تخصصی سرطان خراسان شمالی و شماری از خانواده های بیمار سرطانی با حضور در میزگرد ایرنا مسائل، مشكلات و افزایش بیماران سرطانی را كه از آن به 'سونامی سرطان' در استان تعبیر می شود، بررسی كردند.

رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی خراسان شمالی عطوفت در این میزگرد گفت: كمربند سرطان از شمال ایران از استان هایی همچون استان گلستان تا شمال چین ادامه دارد كه خراسان شمالی نیز متاسفانه در این كمربند قرار دارد و به همین دلیل در برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش نسبت به میانگین كشور بیشتر و روند افزایشی دارد.
سیدحمید حریری با بیان اینكه سرطان در این استان خانواده های زیادی را درگیر و دچار مشكل اساسی كرده است افزود: باید پیشگیری از سرطان را بسیار جدی بگیریم.
وی با بیان اینكه بیش از یك سوم سرطان ها در خراسان شمالی مربوط به دستگاه گوارش است، تصریح كرد: این در حالی است پرهزینه ترین سرطان ها نیز سرطان دستگاه گوارش است.
این متخصص ارایه خدمات سرطانی با اشاره به اینكه هزینه های زیاد بیماران سرطانی متحمل می شود و البته این تنها مشكل بزرگ مبتلایان نیست خاطر نشان كرد: بیماران سرطانی سخت ترین بیماری و بیشترین رنج را تحمل می كنند و متاسفانه بیشتر نیز مورد بی مهری و كم لطفی ما افراد سالم قرار می گیرند.
رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی عطوفت خراسان شمالی با اشاره به كمبود تجهیزات درمان سرطان در خراسان شمالی گفت: نفس های تجهیزات موجود بیماران سرطانی در این استان هم به شماره افتاده است.
حریری از فقر به عنوان یكی از مشكلات اصلی بیماران سرطانی یاد و بر راه اندازی مراكز درمان بیماران در استان تاكید كرد.
وی با اشاره به گرفتار شدن بسیاری از هموطنان به سرطان گفت: سرطان سالانه حدود 90 هزار نفر از مردم ما را بی گناه به سوی خود می كشد كه خراسان شمالی نیز از این امر مستثنی نبوده و با توجه به قرار گرفتن بر روی كمربند سبز سرطان روز به روز به آمار مبتلایان به این بیماری در این استان اضافه می شود.
وی افزود: این امر به گونه ای است كه آمار سرطان های دستگاه گوارش در این استان نسبت به بسیاری از استان های دیگر پیشی گرفته است و شاید بیش از یك سوم بیماران مبتلا به سرطان استان را سرطان های دستگاه گوارش از قبیل مری و معده تشكیل می دهند كه در بین مردان و زنان رتبه اول را به خود اختصاص داده و از پرهزینه ترین سرطان ها نیز است.

***بیشترین بی مهری ها به بیماران سرطانی صورت می گیرد
وی اظهار كرد: بیماران سرطانی متاسفانه سخت ترین بیماری ها را تحمل می كنند و بیشترین رنج و آلام را دارند ولی بیشترین بی مهری ها و كم لطفی ها را از ناحیه افراد سالم متحمل می شوند.
این امر به گونه ای است كه امروزه سرطان نه تنها به بیمار و خانواده اش بلكه هم به جامعه و دولت و اقتصاد ضربه های سنگینی تحمیل می كند و عوارض نامحسوسی از جمله استرس و اضطراب را به خانواده ها تحمیل و پدران و مادران و خانواده های زیادی را نامید و سرگردان كرده است.
حریری با بغضی در گلو و در حالی كه اشك در چشمانش حلقه بسته بود افزود: تنها در سال گذشته حدود هشت هزار میلیارد تومان مخارج ناشی از درمان سرطان در كشور بوده بنابراین اگر ما می خواهیم آمار سرطان و مرگ و میر در كشور و استان كاهش یابد باید به دنبال راهكارهای مناسب باشیم از جمله اینكه روش زندگی مردم و سبك زندگی آنها را تغییر داده و تغذیه مردم را مناسب كنیم، به آب و هوا توجه داشته و آلاینده های شیمایی را كاهش دهیم چرا كه مردم به تنهایی نمی توانند جلوی سرطان را بگیرند و نیاز است دستگاه های مختلف وظایف خود را به نحو احسن انجام داده و درمان های ضروری را در اسرع وقت و به موقع انجام دهیم و نگذاریم دیر شود.
وی اظهار كرد: برای كاهش تلفات و درمان سرطان در استان نیازمند عزم همگانی دستگاه های مربوطه برای خرید تجهیزات مورد نیاز از جمله دستگاه های پرتو درمانی و رادیوتراپی و نیز داروهای شیمی درمانی جدید، تشخیص زودهنگام و غربالگری و پیشگیری زودرس داریم چرا كه اگر دستگاه های مدرن و مجهز در درمانگاه های دولتی داشته باشیم نیاز نیست بیمار سرطانی تا این اندازه برای درمان خود هزینه های كلانی را در بخش خصوص هزینه كند.
این مسوول انجمن حمایت از بیماران سرطانی می گوید: اگر در درمانگاه ها و بیمارستان های دولتی خدمات رایگان به بیماران ارائه شود و خدمات پیشگیرانه و نكات ضروری برای غربالگری انجام شود نباید تا این اندازه سرطان در خراسان شمالی رو به افزایش باشد ولی با وجود اینكه همیشه اعلام می كنند كه پیشگیری و غربالگری بهتر از درمان است این امر تنها در حد شعار باقی مانده چرا كه غربالگری نیازمند هزینه و تجهیزات مدرن است تا در اختیار مردم قرار گیرد و بیمه ها نیز باید از این امر حمایت كنند.

***دستگاه سی تی اسكن بیمارستان امام علی (ع) نفس های آخر را می كشد
وی با بیان اینكه در حال حاضر تنها یك دستگاه سی تی اسكن در بیمارستان دولتی امام علی (ع) وجود دارد كه آن هم نفس های آخر را می كشد گفت: بیمار سرطانی كه به صورت اورژانسی به این خدمات و تجهیزات نیاز دارد وقتی به بیمارستان مراجعه می كند متاسفانه به وی اعلام می شود كه حداقل 20 روز دیگر مراجعه كند و بنابراین مجبور می شود با وجود هزینه های بالا به بخش خصوصی مراجعه كرده و چندین برابر هزینه كند كه همین امر باعث چند برابر شدن هزینه ها برای بیماران و در نتیجه افزایش سختی های فراوان می شود.

***بیشتر بیماران سرطانی زیر خط فقر قرار دارند
حریری بیشتر مبتلایان به این بیماری سخت علاج را از كسانی دانست كه زیر خط فقر هستند گفت: این افراد نیازمند حمایت درمانی، دارویی و مالی هستند در غیر اینصورت بسیاری از آنها به دلیل عدم تمكن مالی درمان را رها می كنند.
وی افزود: اگر ما می خواهیم آمار سرطان را كاهش دهیم علاوه بر اینكه مردم بهداشت انفرادی خود را رعایت می كنند باید به دستورات انجمن سرطان نیز به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری توجه كرده و نهادهای حمایتی وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند چرا كه آلودگی هوا و بهبود وضع آب شرب مردم دست آنان نیست و از بین بردن آلاینده های شیمایی نیز باید جدی گرفته شود و اداره نظارت بر مواد غذایی و علوم پزشكی نظارت درستی بر تغذیه مردم داشته تا تغذیه سرسفره مردم سالم باشد.
حریری با بیان اینكه اداره حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزی در این میان نقش بسزایی در مبارزه با آفات دارد می افزاید: به مردم توصیه می شود از سبزیجات ومیوه های فراوان برای پیشگیری از سرطان استفاده كنند كه جلوی رشد سلول های سرطانی را تا حد زیادی می گیرد ولی آیا ما اطمینان داریم این سبزیجات عاری از سموم و مواد مضر كود های شیمیایی هستند.
وی اظهار كرد: نیترات ها و نیتریت ها عامل مهم در ایجاد سرطان هستند و اگر نظارت نشود و مبارزه بیولوژیك نباشد مردم سبزیجاتی را استفاده می كنند كه به آن مشكوك بوده و نه تنها فایده ای ندارد بلكه باعث افزایش سرطان شده است.
وی با اشاره به افزایش آمار سرطان در بین كودكان، به وجود بیش از 80 كودك سرطانی زیر 17 سال در این انجمن اشاره كرد كه بیشتر آنها مبتلا به سرطان خون، لنفوم و تومور مغزی هستند و گفت: به كدامین گناه این كودكان به این بیماری سرطان مبتلا شده اند، این پذیرفتنی نیست كه كودكان بی گناه ما به این بیماری مبتلا شده و شب ها از درد تا صبح سرشان را به دیوار بكوبند بنابراین همه ما مسئوول هستیم و فردا باید پاسخگو باشیم.

***درمان سرطان باید آخرین مرحله باشد
حریری با بیان اینكه شاید درمان سرطان باید آخرین مرحله باشد می افزاید: در بسیاری از سرطان ها كه پرهزینه هم هستند متاسفانه بیماران وقتی مراجعه می كنند كه دیگر كاری از دستمان بر نمی آید.
وی افزود: برخی فكر می كنند سرطان تنها مختص دیگران است در حالی كه سرطان هرلحظه احتمال دارد در هر خانه ای را بكوبد و خانواده ای را نگران و مضطرب كند قطعا یك پدر و مادری كه فرزند دلبندش به این بیماری گرفتارشده نمی تواند آسایش و آرامش و كیفیت لازم را در محیط كارش داشته باشد.
وی به قیمت بالای داروهای سرطان نیز اشاره كرد و گفت: یك آمپول سرطان كه بیش از پنج میلیون و 700 هزار تومان در داروخانه به فروش می رسد حتی با تعرفه 90 درصد پوشش بیمه ای نیز، یك بیمار سرطانی باید بیش از یك و نیم میلیون تومان در هر دو هفته هزینه كند كه از عهده كسی بر نمی آید.

***در طرح تحول نظام سلامت بسته حمایتی خوبی برای بیماران سرطانی تعریف نشده است
وی به این نكته كه در طرح تحول نظام سلامت بسته حمایتی خوبی برای بیماران سرطانی تعریف نشده است اشاره كرد و گفت: این بیماران و بویژه سرپرستان خانواده ها متاسفانه به محض مبتلا به این بیماری شغل خود و در نتیجه معیشت زندگی را از دست داده اند و باید فكری اساسی برای خانواده آنها شود.
وی به اعزام بیش از 450 بیمار خراسان شمالی به سایر شهرها برای ادامه درمان اشاره كرد و گفت: این بیماران دست كم باید تا 40 روز و بعضا تا چند ماه در ان شهرها بمانند كه هزینه ای سرسام آور را باید برای رفت و آمد، اقامت و معیشت صرف كنند كه با وجود هزینه های بالای خود درمان سرطان و دارو ها از عهده هر كسی خارج است.

***بسیاری از بیماران به دلیل نبود تمكن مالی دست از ادامه درمان برداشته اند
وی گفت: بسیاری از بیماران به دلیل نبود تمكن مالی و بضاعت ضعیف دست از ادامه درمان برداشته اند كه هرگز خود را نمی بخشیم زیرا كه اگر درمانی وجود دارد باید برای همه مردم باشد نه تنها قشر مرفه جامعه از آن بهره مند شوند بلكه كودكان یتیم، مستضعفان، بی سرپرستان و نیازمندان نیز باید درمان شوند و نباید بین فقیر و غنی تفاوتی باشد هرچند سرطان فقیر و غنی و رئیس و مرئوس نمی شناسد.
وی به مشكلات عدیده سرطان درخراسان شمالی اشاره كرد كه از مهم ترین آنها نبود وجود بخش مستقل آنكولوژی تشخیص و درمان سرطان است و گفت: هم اكنون هزار و 380 بیمار سرطانی در این انجمن ثبت نام كرده اند كه از این تعداد تا قبل از عید 999 بیمار در حال شیمی درمانی هستند.
وی افزود: تا قبل از سال جدید 243 بیمار مبتلا به سرطان دستگاه گوارش بوده اند كه این میزان امروز به 326 بیمار افزایش یافته كه بیانگر این است كه متاسفانه سرطان در این استان در حال افزایش است.
حریری نبود پزشك فوق تخصص آنكولوژی كودك را از دیگر مشكلات برشمرد كه با توجه به حجم بالای كودكان مبتلا بسیار ضروری بوده و اظهار داشت: بخش شیمی درمانی سرپایی استان نیز كه در بیمارستان امام رضا (ع) مستقر است دارای نقص است و حتی از فضایی فیزیكی برخوردار نیست و به صورت مختلط بیماران تحت درمان قرار می گیرند كه شایسته نیست .
وی كمبود نیروی آنكولوژی و پزشكان جدید برای بیماران بزرگسال و كمبود پرسنل كاردان و كارآزموده برای این بخش را با توجه به استهلاك بالای نیرو به دلیل سختی كار از دیگر مشكلات برشمرد و بیان كرد: تیم درمان سرطان در خراسان شمالی نیز ناقص بوده و نیاز به تیم كامل درمانی و پزشك جراح سرطان و پزشك جراح زنان با توجه به وجود 206 بیمار زن مبتلا به سرطان سینه و 60 بیمار مبتلا به سرطان رحم داریم.
رییس انجمن حمایت از بیماران سرطانی گفت: همچنین نیاز به آزمایشگاه كامل و مجهز برای بخش سرطان در استان داریم زیرا كه هم اكنون برخی آزمایش ها به خارج استان ارسال می شود كه گاهی اوقات هزینه ای بیش از یك و نیم میلیون تومان را به بیمار تحمیل می كند.
حریری با اشاره به خرید یك دستگاه شتاب دهنده خطی در استان در سه سال قبل، گفت: با این وجود این دستگاه پرتو درمانی هنوز در بیمارستان نصب نشده است و احداث ساختمان آن از نظر فیزیكی 70 درصد پیشرفت دارد.
وی افزود: جانمایی این دستگاه در بیمارستان امام علی (ع) صورت گرفته تا بخش سی تی اسكن، ام آر آی و تشخیص و درمان سرطان هم در كنار آن باشد و در صورت نیاز بیمار به برداشتن سینه و پرتو درمانی این اقدام سریع تر انجام شود تا بیمار برای این كار به مشهد و سایر شهرها مراجعه نكند.

*** كاهش تخفیف های داروی دولتی برای بیماران سرطانی
وی در ادامه نبود آسایشگاه برای بیماران در خارج از استان برای استراحت و درمان و عدم تجهیز مراكز درمانی دولتی به سی تی اسكن، ماموگرافی و غیره و نیز كاهش تخفیفات دارویی دولتی كه اخیرا انجام گرفته را از دیگر مشكلات دانست و گفت: در برخی داروها هم اكنون در استان كمبود داریم ولی بیماران نمی توانند از خدمات و تخفیف های مورد نیاز بهره مند شود.
حریری بیكاری را كه در نتیجه ابتلا به این بیماری به وجود آمده از دیگر مشكلات بیماران برشمرد و گفت: هم اكنون بر اساس دستور وزارت بهداشت برخی داروها شامل تخفیف شده ولی بازهم به دلیل هزینه های بالای درمان و دارو فشار زیادی به مردم و انجمن می آید زیرا كه تعداد بیماران سرطانی زیاد بوده و این انجمن خیریه ای به عنوان تنها تشكل مردمی خراسان شمالی نیز هیچ كمك دولتی دریافت نمی كند و بیشتر كمك ها از طریق كمك های مردمی و مشاركت های اجتماعی است.
وی با اشاره به اینكه روزانه بیش از 50 میلیون ریال كارت برای داروخانه هلال احمر می كشیم می افزاید: هر روز اشك هایی از بیماران به ما منتقل می شود و روزانه بیماری نیست كه ناخودآگاه در دفتر ما اشك نریزد ولی با وجود اینكه در حد توان كمك می كنیم ولی باز هم به دلیل فقر مردم هرچه تخفیف می گیرند از عهده هزینه ها بر نمی آیند.
وی كه بار دیگر بغضی در گلویش فرو نشست اظهار می كند: بی شك این اشك هایی كه به هنگام صحبت كردن می ریزیم اشك بیماران سرطانی است كه به ما منتقل شده و هر روز مشكلات آنها را لمس می كنیم ولی به تنهایی كاری از دستمان بر نمی آید، ما همه بیماران را خانواده خود و مشكلات آنها را مشكلات خود می دانیم و ارج نهادن به ارزش های والای انسانی و افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به سرطان مهم ترین رسالت ما است.

***خراسان شمالی بر روی كمربند سبز سرطان خیزی قرار دارد
وی در ادامه می افزاید: خراسان شمالی متاسفانه برروی كمربند سبز سرطان خیزی قرار دارد كه این از شمال ایران شروع شده و تا شمال چین ادامه دارد و سرطان های دستگاه گوارش بر روی این كمربند بیشتر مشاهده می شود به طوری كه در برخی سرطان ها نسبت به سال گذشته از سه تا 11.5 درصد رشد داشته ایم.
وی اظهار كرد: در این میان در سرطان های دستگاه گوارش رشد بالای هفت درصد و در سرطان سینه رشد بالای هشت درصد را مشاهده می كنیم و سرطان خون در كودكان و سرطان روده بزرگ در بین خانم ها نیز رو به رشد است.
وی از چاقی، بی تحركی، اضطراب مداوم، نبود ورزش و تحرك به عنوان ریز فاكتور های بروز سرطان یاد كرد و گفت: خانم هایی كه بعد از 30 سالگی بچه دار می شوند و یا دیر ازدواج كرده و یا طلاق می گیرند، كمتر شیر می دهند و در سنین بالای 30 و 35 ازدواج می كنند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

***غربالگری و پیشگیری باید در راس امور قرار گیرد
وی با بیان اینكه غربالگری و پیشگیری باید در راس امور قرار گیرد گفت: خانم های بالای 35 سال باید برای ماموگرافی و سونوگرافی مراجعه كنند و یا خودآزمایی داشته باشند و نیز باید به دختران بالای 20 سال آموزش های لازم داده شود تا اگر در بدن توده ای را لمس كردند سریع به پزشك مراجعه كنند.

***سرطان هراسی كشنده تر از سرطان
وی سرطان هراسی را از خود سرطان كشنده تر دانست و گفت: نباید مردم را از سرطان بترسانیم زیرا كه سرطان قابل پیشگیری، درمان و غربالگری است و بیش از 45 درصد به صورت كامل درمان شده و 30 درصد را نیز می توان با غربالگری از آن جلوگیری كرد و 67 درصد بیماران بزرگ سال و بیش از 89 درصد كودكان نیز به درمان جواب مثبت داده اند.
حریری می افزاید: باید در بخش دولتی امكانات لازم فراهم شود و از بخش خصوصی نیز حمایت شود تا مبلغی از هزینه های بیماران را متقبل شوند و در این میان اگر دولت توان خرید تجهیزات را ندارد باید از بیمه ها به منظور غربالگری و پیشگیری حمایت شود.
وی نیاز خراسان شمالی را در راه اندازی یك كارزار پویش همگانی سرطان و سمپوزیوم ملی و بین المللی در مورد سرطان دانست و گفت: باید بر روی تشخیص زودهنگام بیشتر كار كنیم زیرا كه اگر می خواهیم آمار سرطان و مرگ ومیر كاهش یابد باید همه دست به دست هم داده و با یك خرد جمعی به مبارزه با این بیماری بپردازیم.
وی با اشاره به جمع آوری دو میلیارد ریالی كمك های مردمی و خیران در ماه به این انجمن، گفت: این امر برای یك انجمن كار آسانی نیست.
وی نبود مدیریت صحیح و مسئوولیت پذیری را از معضلات برشمرد و گفت: متاسفانه احساس مسئوولیت در این بخش بسیار كم است و مدیریت ها تخصصی نیست.
حریری به كمك های خیران اشاره كرد و گفت: با وجود اینكه خیران موردی و كمك های میلیونی نیز توسط برخی از خیران صورت می گیرد ولی باز هم نیازمند كمك بیشتر هستیم و باید عزم همگانی صورت گیرد.
نجفی یكی از بیماران مبتلا به سرطان ریه نیز در این میزگرد با غمی در دل و اشكی در چشم به كلامی از امام راحل (ره) بر روی دفترچه های درمانی مبنی بر دستور به دولت كه كاری كنیم بیمار جزء رنج بیماری مشكل دیگری نداشته باشد اشاره كرد و گفت: هم اكنون دو سال است كه با این بیماری دست و پنجه نرم می كنم ولی از دولت و كمك های دولتی بهره ای نبرده ام.
وی به حضور در مجلس شورای اسلامی و در برخی نهادها به منظور جذب كمك نیز اشاره كرد و اظهار داشت: هزینه های بیماری من آنقدر بالا بود كه حتی با وجود اینكه فرزندم دچار مشكل شد نتوانستم برای درمانش اقدام كنم و در نتیجه گوش راست كودكم كر شد.
وی با بیان اینكه درد ما تنها دارو و درمان نیست اظهار كرد: از اینكه بیمارم ناراحت نیستم ولی بحث ما نداری و فقر است زیرا كه هم اكنون تاكنون میلیون ها تومان هزینه كرده ام و همیشه در حال رفت و آمد به مشهد هستم ولی دولت خدمات خود را از ما دریغ كرده است.
وی می افزاید: هم اكنون زندگی من به خاطر 100 میلیون ریال فلج شده زیراكه با فراهم كردن این مبلغ و خرید یك ماشین می توانم دست كم از پس از هزینه های جاری زندگی تا حدودی برآیم.
وی اظهار كرد: هم اكنون پدرم با 68 سال سن كارگری می كند و هزینه كرایه خانه و درمان من را می دهد و برادرم نیز تاكنون حدود 500 میلیون ریال به من كمك كرده ولی با وجود این كمك ها هنوز در معیشت خود مانده ام و حتی نتوانسته ام فرزندم را به پیش دبستانی بفرستم.
نجفی اظهار كرد : حرف ما دارو نیست چرا كه حتی اگر شده با كمك اطرافیان هزینه دارو را تامین می كنیم ولی بقیه هزینه ها و بیكاری و نبود درآمد برای ما بسیار رنج آور و سخت و خانمانسوز است.
وی گفت: وقتی پزشك معالجم به من اعلام كرد كه سرطان دارم چندان ناراحت نشم و تنها توكل كردم ولی غصه درمان و هزینه ها مرا بسیار نگران كرد.
همایونی كه مادرش مبتلا به سرطان مولتی فر خونی است و هشت ماه است كه به این بیماری دچار شده نیز از نبود دارو های اصلی در داروخانه ها به عنوان یكی از مشكلات یاد كرد و گفت: این مشكل باعث شده تا چندین بار برای خرید این دارو ها به سایر استان ها سفر كنم.
وی با بیان اینكه در هر سفر دست كم به میزان 50 میلیون ریال دارو تهیه می كنم گفت: هر آمپول را به قیمت حدود 20 میلیون ریال خریداری می كنم كه باید در ماه چندین بار استفاده شود كه بسیار سرسام آور است.
وی افزود: هم اكنون به دلیل بیماری سخت مادرم و پرستاری از او نمی توانم سركار بروم و در نتیجه بیكار شده ام كه این نیز بر مشكلات من افزوده است.
مادر یكی از بیماران سرطانی نیز كه حدود یكسال پیش فرزندش به بیماری سرطان روده بزرگ مبتلا شده است گفت: هم اكنون فرزندم دو سال است كه به این بیماری مبتلا شده است ولی با وجود دارا بودن پنج سال سابقه بیمه، تامین اجتماعی هزینه های لازم را قبول نمی كند و اعلام می كند كه سابقه بیمه كمی دارد.
وی افزود: در حال حاضر فرزندم بهتر شده است ولی با وجود مشكلات مالی و داشتن چهار فرزند دیگر برای ما بسیار سخت است كه از پس هزینه ها بر آییم.
وی با اشاره به صرف هزینه 10 میلیون ریالی برای تهیه داروهای این بیماری در ماه، می افزاید، همسرم یك راننده است و ماهیانه شش میلیون ریال حقوق می گیرد ولی با وجود این هزینه داروها را تقبل كرده كه بسیار سخت است.
وی افزود: خودم هم در منزل برای تامین هزینه ها كار می كنم با این وجود باز هم از پس هزینه ها بر نمی آییم ولی اگر شغلی باشد كه فرزندم بتواند انجام دهد دست ما تا حدودی جلو می افتد و هزینه ها را هر طور شده تامین می كنیم چرا كه فرزندم از نظر جسمی توان كار كردن را دارد ولی كار و سرمایه لازم را ندارد.
وی اعمال تخفیف های بیشتر در داروها را از مهمترین خواسته های خود از مسئوولان مربوطه دانست و گفت: اگر این مشكل تاحدودی رفع شود مقدار زیادی از دغدغه ها رفع می شود.
3007/ط/ 1744/ 6042