ناصر بهزاد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اقلام صادراتی به این بازارهای جدید را شامل گروه محصولات نباتی، صنایع غذایی و محصولات پلاستیكی خراسان رضوی برشمرد.
وی افزود: صادرات به كشورهای چین، ژاپن و روسیه در سالهای گذشته به میزان خیلی اندك شامل زعفران، پسته، فرش و موكت بوده و صادرات رسمی محسوب نمی شده است.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: به دلیل تحریمهای بین المللی صادرات اقلام مزبور به صورت غیرمستقیم، فله ای و با بسته بندی كشورهای دیگر به چین، ژاپن و روسیه انجام می شد لذا صادرات رسمی به آن كشورها به شمار نمی آمد.
وی توسعه بازارها، زیرساختها و تقویت دیپلماسی صادراتی با نگاه به توانمندسازی شرق كشور را راهبرد اصلی حوزه تجارت خارجی خراسان رضوی در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل دانست.
بهزاد گفت: سال اقتصاد مقاومتی یك فرصت مناسب برای چرخش صادرات غیرنفتی به سمت سودآور شدن كالاهای دارای مزیت نسبی یا احیا مزیت كالاها با تكیه بر دانش است.
وی افزود: به منظور عملیاتی شدن سیاستهای مورد نظر اقتصاد مقاومتی امسال برگزاری 10 عنوان نمایشگاه خارجی، 20 عنوان اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری و پیگیری برای تامین منابع توسعه نیز در دستور كار قرار دارند.
رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: همچنین اجرای 15 كارگاه آموزشی تخصصی، برگزاری میزهای كالایی با محوریت كالاهای اولویتدار استان و معرفی صادركنندگان نمونه بر مبنای توجه به اقتصاد مقاومتی امسال در اولویت هستند.
وی گفت: كمیته دائمی توسعه صادرات نیز در اقدامی عملی همزمان با سال اقتصاد مقاومتی با هدف فراگیر شدن موضوع صادرات در همه بخشهای اقتصادی مرتبط شكل گرفته است.
بهزاد افزود: توسعه تجارت خارجی در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیتهای داخلی و فعالسازی آنها در راستای توسعه بازارهای بین المللی، در این كمیته مطرح و تصمیم گیری می شود.
وی همچنین به برنامه برپایی نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در بصره با محوریت خراسان رضوی از 29 اردیبهشت تا اول خرداد امسال اشاره و بیان كرد: در این چارچوب استفاده از ظرفیت بخشهای مختلف به ویژه ظرفیتهای صنعتی و كشاورزی، تجهیزات آبیاری، واحدهای ماشین سازی و همكاری تشكلهای صادراتی در رسته های صنایع غذایی، ساختمانی و پروژه های مهندسی مورد تاكید قرار گرفته است.
او ادامه داد: همچنین به منظور استفاده بهتر از بازار كشور افغانستان در راستای شعار سال و بهره برداری از توان فنی شركتهای ایرانی نمایشگاه ماشین آلات خطوط كوچك تولید با محوریت خراسان رضوی طی سه ماه نخست امسال در كابل برگزار می شود.
خراسان رضوی پنج گمرك در لطف آباد، سرخس، باجگیران، دوغارون و مشهد و دو بازارچه مرزی در تایباد در مرز افغانستان و باجگیران در مرز تركمنستان دارد.
كشورهای هدف صادراتی خراسان رضوی به ترتیب افغانستان، تركمنستان، تاجیكستان و كشورهای آسیای میانه هستند. سیمان، مواد غذایی و زعفران عمده كالاهای صادراتی این استان را تشكیل می دهند.
پارسال دو میلیون و 11 تن كالا به ارزش یك میلیارد و 676 میلیون دلار از گمركات و بازارچه های مرزی خراسان رضوی به خارج از كشور صادر شد.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹
مشهد- ایرنا- رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در مسیر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی در حوزه تجارت خارجی سه بازار جدید شامل كشورهای چین، ژاپن و روسیه به بازارهای صادراتی این استان اضافه می شوند.