تهران – ايرنا - سازمان جهاني بهداشت روز دوشنبه با تحسين از تمهيدات آفريقاي جنوبي در ريشه كني مالاريا، اعلام كرد: اين كشور از ظرفيت ريشه كني كامل اين بيماري تا پايان سال 2020 برخوردار است.

به گزارش خبرگزاري شينهوآ از كيپ تاون، سازمان بهداشت جهاني در روز جهاني مالاريا امروز (دوشنبه) يادآور شد كه آفريقاي جنوبي همراه با كشورهاي الجزاير، بوتسوانا، جمهوري كيپ ورد، كومور و سوازيلند مي توانند تا پايان سال 2020، ميزان مبتلايان به اين بيماري را به صفر برسانند.
در همين خصوص، وزارت بهداشت آفريقاي جنوبي با ابراز خرسندي از اقدامات اين كشور در مبارزه و ريشه كني اين بيماري، تاكيد كرد: همه توان خود را براي ريشه كني كامل اين بيماري انجام مي دهيم.
آفريقاي جنوبي وعده داده است كه اين بيماري را تا سال 2018 در اين كشور ريشه كن كند.
11 هزار و 700 مورد ابتلا به مالاريا در آفريقاي جنوبي در سال 2014 به ثبت رسيده كه از رقم 64 هزار نفر در سال 2000 كمتر بود و اكثر مبتلايان در مناطق هم مرز سوازيلند، زيمبابوه و موزامبيك شناسايي شدند.
مالاريا يا پالوديسم مهم‌ترين بيماري انگلي است كه در كشورهاي گرمسيري دنيا بسيار شايع است.
مالاريا از طريق نيش پشه آلوده به انگل پلاسموديم فالسيپاروم به انسان منتقل مي شود. اين انگل وارد جريان خون ميزبان مي شود و سلول هاي قرمز را تخريب مي كند.
زماني كه گلبول هاي قرمز تسليم اين انگل مي شوند، علائم اين بيماري كه شامل سردرد، لرز، درد عضلاني، خستگي، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر مي شود.
بيشترين ميزان ابتلا به مالاريا در كشورهاي جنوب آفريقا مشاهده مي شود؛ به طوري كه در سال 2015 ميلادي، 88 درصد از موارد ابتلا و 90 درصد موارد مرگ ناشي از مالاريا در اين مناطق گزارش شد.
خاورم**9377**9109**1144