تهران – ایرنا –سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه همزمان با نگرانی فزاینده درباره گسترش بیماری مرگبار تب زرد از كشور آفریقایی آنگولا به سایر نقاط جهان، به مسافران این كشور هشدار داد كه واكسن علیه این بیماری را استفاده كنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن و ژنو، با توجه به مرگ دستكم 258 تن از هنگام آغاز همه گیری تب زرد در دسامبر 2015 و مشاهده شدن حدود یك هزار و 975 مورد مظنون به ابتلا به این بیماری كه توسط پشه منتقل می شود، گسترش تب زرد، به شدیدترین مورد شیوع یك بیماری در چند دهه گذشته تبدیل شده است.
تب زرد توسط همان نوع پشه هایی كه ویروس های زیكا و دنگی را منتقل می كنند، انتقال می یابد، گرچه این بیماری با میزان مرگ و میر 75 درصد، بسیار جدی تر بوده و در موارد شدید، موجب بستری شدن بیمار در بیمارستان الزامی می شود.
بیماری تب زرد در آنگولا تاكنون به دیگر كشورهای آفریقایی از جمله جمهوری دمكراتیك كنگو سرایت كرده است و دستكم 11 مورد از ابتلا به این بیماری توسط افرادی كه به آنگولا سفر كردند، به چین انتقال یافته است.
به گفته مارگارت چان مدیركل سازمان بهداشت جهانی مواردی از ابتلا به تب زرد مرتبط با این همه گیری در دیگر كشورهای آفریقایی و آسیایی نیز مشاهده شده است.
وی افزود:ما به ویژه نگران در معرض خطر قرارداشتن مناطق بزرگ شهری هستیم و از همه مسافران به آنگولا می خواهیم كه علیه بیماری تب زرد واكسینه شوند.
دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی برای آفریقا، هفته گذشته اعلان كرد: تب زرد در 11 نفر از افرادی كه از آنگولا به چین سفر كرده اند، 10 مورد از كسانی كه از این كشور آفریقایی به جمهوری دمكراتیك كنگو وارد شده اند از جمله یك مورد در كینشازا و همچنین 2 مورد در كنیا مشاهده شده است.
براساس این بیانیه، 3 مورد ابتلا به این بیماری نیز در اوگاندا گزارش شده است كه این بیماران فاقد سابقه قبلی سفر به آنگولا بوده اند.
این بیانیه می افزاید: سازمان بهداشت جهانی با كشورهای همسایه آنگولا از جمله جمهوری دمكراتیك كنگو، نامیبیا و زامبیا برای تقویت نظارت بر مرزهای كشور آنگولا و همچنین تبادل اطلاعات برای پیشگیری و كاهش سرعت انتشار این بیماری، همكاری می كند.
جك وودال كارشناس تب زرد كه قبلا برای سازمان بهداشت جهانی و مركز مهار و پیشگیری از بیماری های آمریكا، كار می كرد، گفت: نگران هستم كه شیوع این بیماری به سرعت در امتداد یك مسیرعمده كامیون رانی از جمهوری دمكراتیك كنگو به كامپالا پایتخت اوگاندا، گسترش یابد.
وی افزود: نظارت بر این مسیر تجاری باید افزایش یابد و واكسیناسیون افرادی كه در امتداد این مسیر زندگی می كنند، باید در اولویت قرار گیرد.
در همین حال یك سخنگوی سازمان بهداشت جهانی در ژنو گفت: برنامه واكسیناسیون ملی و سراسری كه در فوریه در آنگولا شروع شده، تاكنون 7 میلیون نفر را دربرگرفته است.
اما كارشناسان با هشدار درباره كاهش سریع ذخایر جهانی واكسن تب زرد به علت شیوع این بیماری، خواستار تغییر سریع راهبرد برای استفاده از یك دهم دوز نرمال به منظور زیر پوشش قراردادن افراد بیشتری شده اند.
اروپام**1486**1856