به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، علیرضا زالی روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: مسیر تعرفه های پزشكی علاوه بر پزشكان، ذائقه خبرنگاران را هم تلخ می كند و یك مسیر چانه زنی غیركارشناسی و غیرهدفمند است، از این رو بمنظور جلوگیری از خیلی از مشكلات، سال گذشته بسته مترقی تعرفه های پزشكی را تهیه و به وزارت بهداشت ارسال كردیم.
وی تصریح كرد: در نظام پزشكی، شورای عالی نظام پزشكی وجود دارد، كمیسیون تعرفه های پزشكی این شورا را فعال كرده ایم تا بتوانیم یك مسیر منطقی برای موضوع تعرفه های پزشكی داشته باشیم، امیدواریم این بسته بصورت منطقی به تصویب برسد.
زالی ادامه داد: وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشكی فقط دو رای در شورای عالی بیمه دارند و ما حداقل را داریم كه امیدواریم بصورت منطقی تعرفه های پزشكی تعیین شود.
** كارانه اغلب پزشكان عقب افتاده است
رئیس كل سازمان نظام پزشكی همچنین گفت: در سال گذشته به خاطر مشكلات جدی، مزایای پزشكان با تاخیر پرداخت شد و اكنون بسیاری از مطالبات پزشكان در بخش های مختلف پرداخت نشده است.
وی با بیان اینكه اگر دستمزد و مزایا را افزایش دهیم اما پرداخت نكنیم هیچ ارزشی ندارد، خاطرنشان كرد: در بیمارستان های دولتی، كارانه اغلب پزشكان عقب افتاده كه این موضوع مورد اعتراض آنان است.
زالی ادامه داد: در اغلب بیمارستان های خصوصی نیز كه حدود 25 هزار پرسنل دارند از مزایای پزشكان كم كردند و به این پرسنل دادند.
** برخی مطالبات جامعه پزشكی روی زمین مانده
رئیس سازمان نظام پزشكی ادامه داد: برخی مطالبات جامعه پزشكی روی زمین مانده و 20 سال است كه در موضوع جامعه پزشكی با مشكلات متعددی روبرو هستیم، همكاران رسانهها به نظام پزشكی در این زمینه كمك كنند.
وی خاطرنشان كرد: یك آفت بزرگی كه با مشی پوپولیستی در حال انجام است، این است كه بین منافع جامعه پزشكی و مردم واگرایی را تعریف میكنند اما معتقدیم بین این دو اختلالی وجود ندارد.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی گفت: در كشور، مردم و پزشكان از خدمات رضایت ندارند كه باید طراحی كلان در این حوزه انجام شود، متولوژی قیمت تمام شده خدمات از سال 73 تاكنون انجام نشده و متاسفانه برخی قیمت تمام شده برخی خدمات را از مردم میگیرند.
وی ادامه داد: اما اینكه چگونه میتوانیم بازی دو سر باخت را به دو سر برد تبدیل كنیم، باید نگاه منطقی به مطالعات و مطالبات جامعه پزشكی داشته باشیم و مردم در حوزه سلامت دیده شوند همانطور كه دولت یازدهم سلامت را اولویت اول قرار داد اما این كافی نیست.
زالی خاطرنشان كرد: اگر تعرفهها را افزایش دهیم و مبانی تعیین تعرفهها را نبینیم كار ابتری است و باید یك شكل منطقی داشته باشد و باید همیشه به اصل قیمت تمام شده خدمات برسیم و مجلس و دولت با ظرفیتسازی به سمتی حركت كنند كه قیمت تمام شده در بخش دولتی و خصوصی مشخص شود تا پزشك به حقوق و مردم به حق قانونی خود برسند.
رئیس سازمان نظام پزشكی ادامه داد: سالیان سال از این مدل عقبگرد كردهایم.
** بودجه سال 95 با شتاب تغییرات طرح تحول سلامت همخوانی ندارد
زالی افزود: بودجه سال 95 در همخوانی با آهنگ شتاب تغییرات طرح تحول سلامت نیست و 12 درصد رشد دارد همانطور كه سال گذشته از 4500 میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانهها به این طرح فقط 500 میلیارد تومان آن دریافت شد.
وی با بیان اینكه همه پزشكان و روسای بیمارستانها منتظر افزایش تعرفههای پزشكی هستند، خاطرنشان كرد: پیشنهاد ما امسال رشد ویزیت و هتلینگ بیمارستانها است، زیرا هزینههای جامعه پزشكی رو به فزونی است.
** عدالت مالیاتی خواسته جامعه پزشكی است
زالی با بیان اینكه گلایه پزشكان، بحث رشد عجیب و غریب مالیات است، گفت: مالیات پزشكان بسیار بالاست و پارسال تفاهمنامهای با سازمان امور مالیاتی داشتیم و حتی سال 91 وزیر اقتصاد وقت اعلام كرد فقط پزشكان مالیات خود را به موقع پرداخت میكنند اما دیوان عدالت اداری تفاهمنامه ما را لغو كرد و این هم آسیب مالیاتی به جامعه پزشكی وارد كرد.
وی با بیان اینكه رشد مالیاتی منطقی نیست، افزود: امروز پزشك به محض دریافت پروانه مطب، مالیاتش محاسبه میشود و فرار مالیاتی برای پزشكان وجود ندارد و پزشك از نظر موانع قانونی و حقوقی مجبور به پرداخت مالیات است.
زالی با بیان اینكه عدالت مالیاتی خواسته جامعه پزشكی است، گفت: باید با مسئولان یك تفاهم داشته باشیم تا بتوانیم بخشی از مشكلات پزشكان در زمینه پرداخت مالیات را حل كنیم.
رئیس كل سازمان نظام پزشكی گفت: حاضر به انجام دستورالعمل و شیوه اجرایی با امور مالیاتی هستیم اما باید دو هدف استیفای حقوق جامعه پزشكی و عدالت مالیاتی در آن لحاظ شود.
وی با بیان اینكه داروخانهها و آزمایشگاهها وضعیت بسیار بغرنجی دارند، اظهار داشت: طبق مصوبه هیات دولت باید حقوق كاركنان از اول فروردین افزایش مییافت اما این كار صورت نگرفته و بسیاری از پزشكان و كاركنان در داروخانهها و آزمایشگاهها مشكلات جدی در این زمینه دارند.
** باید بودجه مستمر، مكفی و بموقع به طرح تحول نظام سلامت اختصاص یابد
زالی همچنین به طرح تحول سلامت اشاره كرد و گفت: باید بودجه مستمر و مكفی و به موقع به این طرح اختصاص داده شود چون حوزه سلامت هزینههای گرانی دارد، گرچه مشی دولت توجه به حوزه سلامت است.
وی همچنین درخصوص مجازات حبس برای پزشكان تصریح كرد: با همكاری رئیس قوه قضائیه و با صدور بخشنامهای از سوی وی، اكنون بخش زیادی از این مساله در حال حل و فصل است اما باید قوانین در این زمینه اصلاح شود زیرا اصلاحیه بخشی از قانون مجازات اسلامی موجب بهرهمندی همه گروههای اجتماعی میشود.
رئیس سازمان نظام پزشكی خاطرنشان كرد: شاكله قانون مجازات اسلامی بر حبسزدایی است، پارسال 18 مورد منجر به صدور حبس تعزیری برای پزشكان شد كه این موضوع اجرا نشد.
وی اضافه كرد: آخرین مورد ما فروردین امسال بود كه برای یكی از پزشكان حكم حبس صادر شده بود كه مجازات جایگزین برای این فرد لحاظ شد.
زالی درمورد تعطیلی برخی بیمارستانهای خصوصی نیز گفت: عدم رعایت استانداردهای درمانی، علت تعطیلی یكی از بیمارستانهای خصوصی در تهران بوده كه با حكم قضایی پلمب شد.
اجتمام ** 9314 ** 7268 ** 3053 ** 1071
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۱
تهران - ایرنا - رئیس كل سازمان نظام پزشكی با بیان اینكه بسیاری از مطالبات پزشكان در بخش های مختلف پرداخت نشده، گفت: سازمان نظام پزشكی در آبان سال گذشته(1394) یك بسته مترقی برای تعیین تعرفه های پزشكی تهیه كرده و آن را به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی ارائه داده است.