اردشير قوام زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مصرف خود سرانه انواع دارو و ويتامين ها در كشور بيش از گذشته افزايش يافته است كه اين روند عوارض نامطلوبي را بر سلامت مصرف كنندگان برجاي مي گذارد.
وي اظهار كرد: به طور معمول داروها و ويتامين ها براي افراد بيمار و كهنسال تجويز و توصيه مي شود چرا اين افراد به دلايلي نمي توانند غذاي روزمره خود را استفاده و ويتامين هاي مورد نياز بدن را از طريق غذا دريافت كنند.
قوام زاده، با اشاره به آمار و مطالب گوناگون منتشر شده در ارتباط با وضعيت كنوني سرطان در كشور افزود: بررسي ها نشان مي دهد بيماري سرطان در ايران نسبت به اروپا و آمريكا كمتر است اما نسبت به گذشته در كشور رشد تصاعدي يافته است.
وي بيان كرد: تحقيقات و بررسي ها در كشور بيانگر آن است كه بيماري هاي سرطان در تمامي نقاط كشور وضعيت متفاوتي دارد.
رئيس مركز تحقيقات، هماتولوژي و آنكولوژي بيمارستان دكتر شريعتي تهران گفت: در مجموع سرطان هاي معده، مري، سينه و پوست در مناطق مختلف كشور بيش از ساير سرطان ها شيوع دارد.
به گفته اين محقق برجسته جهاني، بيماري روده بزرگ و پروستات نيز در حال افزايش است و توجه به نكات پيشگيرانه در مبتلا نشدن به سرطان نقش تاثير گذاري دارد.
قوام زاده، كنترل در كشت انواع محصولات غذايي را عامل مهم در پيشگيري از ابتلا به بيماري سرطان عنوان كرد و گفت: نقش نظارت دستگاه هاي متولي در كشت و عرضه مواد غذايي سالم اهميت زيادي دارد.
وي اظهار كرد: جهش ژنتيكي در تخم بذرها نيز فاكتور مهم در سرطان به شمار مي رود كه اين اقدام بيشتر در كشورهاي آمريكايي و در ايران نيز انجام مي شود.
** ضرورت وجود تيم پزشكي كامل در درمان بيماري سرطان
رئيس مركز تحقيقات، هماتولوژي و آنكولوژي بيمارستان دكتر شريعتي تهران ادامه داد: وجود تيم تخصصي و كارآمد و متبحر در درمان بيماري سرطان مي تواند بسيار نتيجه بخش باشد.
وي اظهار كرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مجتمع هايي را براي اين امر در نظر گرفته است كه فعاليت آنها چشم انداز بهتري را در اين حوزه فراهم مي كند.
قوام زاده با بيان اينكه واژه سرطان اصطلاح صحيحي نيست و در ميان بيماران ذهنيتي بد را بر جاي مي گذارد، افزود: اين واژه نبايد به كار برده شود، چرا كه اكثر بيماران مبتلا با مراجعه بهنگام به پزشك، قابل درمان هستند و برخي ديگر نيز با دارو درماني و راديوتراپي درمان مي شوند.
وي خاطرنشان كرد: فرهنگستان زبان فارسي بايد واژه ديگري را جايگزين كند و اين بيماري ها با نام خود بيماري گفته شود.
رئيس مركز تحقيقات، هماتولوژي و آنكولوژي بيمارستان دكتر شريعتي تهران براي شركت در آيين گراميداشت مقام معلم در جمع شماري از استادان، اعضاي هيات علمي، كاركنان و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني زنجان حضور يافت.
6085/7320
تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
زنجان - ايرنا - رئيس مركز تحقيقات، هماتولوژي و آنكولوژي بيمارستان دكتر شريعتي تهران گفت: مصرف خود سرانه دارو و ويتامين ها يكي از عوامل بروز سرطان در افراد است.