به گزارش ایرنا، «فومیو كیشیدا» كه از سه سال پیش مسئولیت وزارت خارجه ژاپن را بر عهده گرفت برای اولین بار در این سمت وارد چین شد و تا روز یكشنبه (فردا) با مسئولان این كشور در باره روابط دوجانبه، تحولات بین المللی و منطقه ای بحث و تبادل نظر خواهد كرد.
وی امروز با سه مقام چینی از جمله «لی كچیانگ» نخست وزیر، «وانگ یی» وزیر امور خارجه و «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی چین دیدار و گفت وگو كرده است.
نخست وزیر چین در این دیدار خواستار تلاش ژاپن برای بهبود روابط شد و از «كیشیدا» خواست، كشورش به منظور كاهش اختلافات و بهتر شدن مناسبات گام بردارد.
همزمان اعلام شده كه به دلیل اهمیت این دیدار «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی و «وانگ یی» وزیر خارجه چین نیز در باره روابط دو كشور و بخصوص تنش ها میان دوطرف در منطقه بحث و تبادل نظر كرده اند.
مقام های چین امروز به وزیر خارجه ژاپن گفتند كه كشورها باید به تاریخ احترام بگذارند و به جای رویارویی، بر همكاریهای دوستانه تمركز داشته باشند.
وزیر خارجه چین نیز خاطر نشان كرد كه پكن بیش از آنكه به گفته های طرف ژاپنی توجه داشته باشد عملكرد توكیو را در روابط مد نظر قرار می دهد.
«وانگ یی» تصریح كرد كه روابط چین و ژاپن با فراز و نشیب های زیادی همراه است و پكن به شدت امیدوار است مناسبات گرایش به سمت بهبود داشته باشد و البته باید اعتراف كرد روابط به یكی از پایین ترین سطوح در زمان حاضر رسیده است.
وی در عین حال با دولت و ملت ژاپن و بخصوص مصیبت دیدگاه زمین لرزهای اخیر در آن كشور و خانواده های قربانیان ابراز همدردی كرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا، سفر یك مقام ارشد دیپلماسی ژاپن به چین نشانه ای دال بر بهبود روابط دو كشور است اگرچه همچنان اختلافات وجود دارد و نخست وزیر چین روابط با ژاپن را شكننده توصیف كرده است.
از سوی دیگر اگرچه مسئولان در چین می كوشند سطح اختلافات را پایین نشان دهند اما «كیشیدا» قبل از ورود به پكن در توكیو گفت كه مشكلاتی كه چین در زمینه حضور گسترده نظامی در دریاهای شرقی و جنوبی ایجاد كرده فقط نگرانی ژاپن را به دنبال نداشته است و دیگر كشورها نیز این بابت ناراحت هستند.
وزارت خارجه ژاپن، دستگاهی كه رئیس آن در چین بسر می برد، در بیانیه های ماه های گذشته خود بارها از چین به عنوان اصلی ترین و بزرگترین تهدید برای امنیت ژاپن یاد كرده است.
چین اما همچنان برای كاستن از تنش ها تلاش می كند تا جایی كه حتی «هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت خارجه این كشور اظهارات «كیشیدا» در باره منازعات دریاهای جنوبی و شرقی را نوعی فرافكنی رسانه ای توصیف كرده و گفته است كه رسانه ها به درستی اظهارات وی را منتشر نكرده اند.
وی اما گفت كه به هر صورت چین بر تمامیت ارضی و حق حاكمیت خود در دریاهای جنوبی و شرقی تاكید می ورزد و در این باره اعتراض رسمی خود را به توكیو ابلاغ كرده است.
وی تاكید كرد: آنچه بعضا رسانه ها منتشر می كنند حتما نمی توان موضع رسمی یك كشور باشد و در این زمینه داستان سازی هایی صورت می گیرد.
چین می گوید كه پس از روی كار آمدن «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در سال 2012 میلادی روابط دو كشور تیره تر شده و ژاپن روابط نظامی با آمریكا را تقویت كرده و كوشیده است تا در دریاهای جنوبی و شرقی حق حاكمیت چین را به چالش بكشد.
آساق**231**1597
تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۴
پكن - ایرنا - مقامهای ارشد چین درباره روند فزاینده تنشها و اختلافات دو كشور در دریاهای جنوبی و شرقی امروز شنبه با وزیر امور خارجه ژاپن گفت وگو كردند.