عبدالرحمان پارسا روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا اظهار داشت: در مجموع چهار هزار هكتار زمين براي كشت ميگو در گواتر وجود دارد كه تاكنون هزار و 850 هكتار آن آماده سازي شده است.
وي بيان كرد: كشت ميگو در چابهار(رها سازي مولد در استخرها و پرورش آنها) از ارديبهشت آغاز مي شود و در مدت 90 تا 100 روز قابل برداشت است.
وي افزود: اراضي منطقه گواتر به دو بخش شمالي و جنوبي تقسيم شده اند كه بخش شمالي داراي 3 فاز با 107 مزرعه 20 هكتاري و بخش جنوبي داراي شش مزرعه 20 هكتاري است.
وي گفت: پرورش ميگو در منطقه گواتر چابهار از سال 1378 در هفت مزرعه و 42 استخر آغاز شد كه در آن سال از 41 هكتار سطح زيركشت 69 تن ميگو از گونه سفيد هندي برداشت شد.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان با بيان اينكه از هر هكتار 2 تا 3 تن ميگو برداشت مي شود، خاطر نشان كرد: امسال پيش بيني مي شود حدود 750 تن ميگو از اراضي گواتر برداشت و روانه بازار مصرف شود.
پارسا گفت: در هر هكتار زمين پرورش ميگو يك نفر بطور مستقيم و دو نفر بصورت غير مستقيم اشتغال دارند.
وي ادامه داد: در سال گذشته براي نخستين بار با همت و همكاري مسئولان گمرك، دامپزشكي و سازمان منطقه آزاد 242 تن از نخستين نمونه ميگو وانامي به كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس صادر شد.
وي افزود: بيشترين سطح زيركشت و برداشت ميگو در سال 1385 بوده است كه بهره برداران از 57 مزرعه و 994 استخر هزار و 115 هكتار اراضي را به زير كشت ميگو بردند و توانستند دو هزار و 500 تن ميگو برداشت كنند.
وي گفت: توفان گونو در خرداد سال 1386، بيماري لكه سفيد در سال 1387 و توفان فطر سبب شد سطح زيركشت ميگو در چابهار بشدت كاهش پيدا كند تا جايي كه در سال 1392 توليد ميگو به صفر رسيد.
معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان تصريح كرد: پس از بيماري لكه سفيد بر گونه ميگو 'سفيد هندي' كارشناسان و فعالان حوزه شيلات گونه بومي وانامي را جايگزين كردند و از سال 1388 تاكنون اين گونه بومي كشت مي شود.
11 اسكله و جايگاه تخليه صيد، 2 هزار و 330 شناور صيد وصيادي(930 لنج و هزار و 400 قايق)، حدود 25 هزار نفر صياد دائمي و فصلي در قالب 34 تعاوني صيادي، 6 شهرك و ناحيه صنعتي و بيش از 100 واحد توليدي صنايع شيلاتي در چابهار و كنارك وجود دارد.
بنادر چابهار و كنارك 36 درصد صيد آبهاي جنوب كشور، 31 درصد صيد كل كشور، 20 درصد كل توليد آبزيان كشور (صيد و آبزي پروري)، رتبه دوم صيد در اقيانوس هند بعد از اندونزي، رتبه نخست صيد در غرب اقيانوس هند و تأمين كننده بيش از 70 درصد تون ماهيان كشور را به خود اختصاص داده اند.
سواحل مكران در حوزه چابهار و كنارك با دارا بودن اراضي مستعد پرورش ميگو مي توانند نقش مهمي در افزايش اشتغال، ارزآوري و توسعه روستايي در مناطق ساحلي جنوب سيستان و بلوچستان ايفا كنند.
چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان تنها بندر اقيانوسي كشور و سرزمين موج و مرجان با 13هزار و 161 كيلومترمربع گستره از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به كنارك متصل است.
اين شهرستان زيبا و ساحلي در منطقه مكرانِ بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، شش دهستان و 549 آبادي داراي سكنه تشكيل شده است و تا زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان 645 كيلومتر فاصله دارد.
3043 / 6081
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۲
چابهار- ايرنا- معاون آبزي پروري اداره كل شيلات سيستان و بلوچستان گفت: با انتقال 700 جفت مولد بچه ميگو از استان گلستان هم اينك كار ذخيره سازي و كشت ميگو از نوع وانامي در سطح 300 هكتار(15 مزرعه 20 هكتاري) از زمين هاي مستعد منطقه گواتر شهرستان چابهار آغاز شده است.