تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۵

بندرعباس - ایرنا - مدیر اشتغال و كار آفرینی اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: 435 هزار و 745 نفر از جمعیت یك میلیون و 500 هزار نفری استان در سال 94 شاغل بودند.

هادی ابراهیمی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تاكید بر اینكه آمار ارایه شده توسط اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان از بازار كار آشكار به دست آمده است، اظهار داشت: سال گذشته جمعیت فعال هرمزگان 497 هزار و 602 نفر بود و 85 هزار و 857 نفر نیز در زمره افراد بیكار استان قرار داشتند.
وی با اشاره به اینكه سال گذشته تعداد هفت هزار و 435 نفر به مراكز كاریابی هرمزگان مراجعه كرده اند، ادامه داد: نرخ بیكاری استان نیز در سال گذشته از سوی مركز آمار ایران 11.9 درصد اعلام شده است كه این نرخ در سال 93 برابر با 10.3 درصد بود.
مدیر اشتغال و كار آفرینی اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان اضافه كرد: نرخ مشاركت اقتصادی در سال 94 به 37.2 درصد رسیده در حالی كه همین مولفه اقتصادی در سال 93 برابر با 34.9 درصد بوده است.
وی خاطر نشان كرد: باید به این نكته توجه داشته كه 2.3 درصد در سال 94 بر تعداد افراد جویای كار نسبت به سال 93 افزوده شده و با این وجود نرخ بیكاری هرمزگان 1.6 درصد بیشتر شده است.
مدیر اشتغال و كارآفرینی اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: سال 93 تعداد یك میلیون و 301 هزار و 606 نفر را جمعیت در سن كار (10 ساله و بیشتر) هرمزگان تشكیل می دادند كه این تعداد در سال 94 به یك میلیون و 329 هزار و 570 نفر رسید.
وی یادآور شد: در سال 94 برابر با 40 هزار و 342 نفر وارد بازار كار هرمزگان شدند كه برای 28هزار نفر از این جمعیت شغلی ایجاد شد و تنها 12 هزار نفر آنان همچنان جویای كار هستند.
ابراهیمی بیان داشت: با توجه به جوان بودن جمعیت هرمزگان، گروه سنی 25 تا 35 سال بیشترین قشر سنی بیكار استان را تشكیل می دهند و در بین بیكاران دانش آموختگان بیشترین فراوانی را دارند.
وی ابراز داشت: همچنین سال گذشته 20 هزار و 891 فرصت شغلی ایجاد و یك هزار و 925 فرصت از دست رفت كه تعطیلی كارگاه، پایان قرارداد كارگر، نبود نیاز به نیروی كار، فوت كارفرما، پایان پروژه، تامین نشدن نیروی متخصص و ماهر در رشته و فرصت مورد نیاز از جمله عوامل موثر در از دست رفتن فرصت های شغلی بوده است.
مدیر اشتغال و كار آفرینی اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی هرمزگان اظهار داشت: بر اساس داده های انتشار یافته مركز آمار ایران هرمزگان از لحاظ مهاجر پذیری رتبه 13 كشوری را دارد و آمار مشخصی كه بیان كننده تاثیر حضور مهاجران جویای كار سایر استان ها بر كاهش یا افزایش فرصت های شغلی ساكنان هرمزگان باشد در دست نیست.
این مسوول خاطر نشان كرد: پژوهشی در این خصوص آغاز شده كه پس از اتمام آن می توان در خصوص تاثیر مهاجران در بازار كار استان را بیان كرد.
ابراهیمی در خصوص تاثیر استقرار صنایع بزرگ در بازار كار هرمزگان نیز افزود: استقرار این صنایع با توجه به گران بودن اشتغال آنها و بكارگیری افراد محدود تاثیر چندانی نمی تواند در كاهش بیكاری استان داشته باشد.
وی اشاره كرد: به عنوان مثال برای ایجاد یك شغل در این صنایع پنج میلیارد ریال باید هزینه شود در صورتی كه با صرف همین میزان سرمایه در صنایع متوسط، كوچك و بخش گردشگری و صنایع دستی شغل های زیادی می توان ایجاد كرد.
مدیر اشتغال و كار آفرینی هرمزگان اظهار داشت: جدای از بحث اشتغال این صنایع كه ایجاد و استقرار آنها با هدف افزایش تولید ناخالص داخلی و صادرات بیشتر انجام می شود، هزینه ها و زیان صنایع بزرگ بیشتر از سودی است كه برای منطقه به همراه دارند زیرا تاثیر مخربی برای منطقه جغرافیای محل استقرار خود از لحاظ زیست محیطی و سلامت مردم وارد می كنند.
وی خاطر نشان كرد: می توان به جای اختصاص دادن 600 هكتار زمین برای استقرار صنایع بزرگ و یا انرژی بر كنار ساحل دریا نسبت به ایجاد اشتغال زیادی از راه توسعه گردشگری اقدام و از تخریب محیط زیست نیز جلوگیری كرد.
ابراهیمی اظهار داشت: بنابراین می توان گفت 80 درصد اشتغال در بخش های صنایع كوچك و زیر مجموعه های صنایع بزرگ بوجود می آید.
3219/ 6048/ 2025