شيراز - ايرنا - رييس مركز توسعه و هماهنگي اطلاعات وانتشارات علمي وزارت بهداشت با بيان اينكه كشورمان در زمينه توليد مقالات علمي پزشكي و استناد به اين مقالات در منطقه خاورميانه مقام نخست را دارد گفت: توليد علم و افزايش استناد پذيري مقالات علمي پزشكي اولويت پژوهشي وزارت بهداشت است.

به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر پيام كبيري دوشنبه در همايش روساي ادارات و كارشناسان علم سنجي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور در شيراز افزود: بر اساس آمارهاي منتشر شده در سال 2015 ميلادي ، آمريكا با 17 درصد بيشترين استناد از داده ها و پژوهش هاي علمي انجام شده توسط دانشمندان علوم پزشكي كشورمان را داشته است.
وي اظهار داشت : كشورهاي چين با 11 درصد ، انگليس با پنج درصد ، هند با چهار درصد و برزيل با سه درصد در رده هاي بعدي استفاده از داده ها و مقالات علمي پزشكي ايراني هستند.
رييس مركز توسعه و هماهنگي اطلاعات وانتشارات علمي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي همچنين بر لزوم افزايش ارتباطات علمي با ساير كشورها تاكيد كرد و گفت: همانطور كه برجام در عرصه سياسي و اقتصادي دستاوردهاي مثبتي براي كشورمان داشته است اميدواريم در زمينه علمي نيز به برجام علمي برسيم و بتوانيم با تفاهم و تبادل اطلاعات با ساير دانشگاههاي جهان به جايگاه بهتري در زمينه استناد به داده هاي علمي دست يابيم .
كبيري گفت: استفاده كشورهاي صنعتي و پيشرفته از مقالات علمي پزشكي كشورمان نشانگر آن است كه مي توانيم در موضوع مرجعيت علمي جهان نيز به جايگاه مطلوبي دست يابيم .
وي همچنين بر لزوم دقت نظر در توليد مقالات علمي خوب توسط محققان تاكيد كرد و گفت : پژوهشگران علوم پزشكي بايد بكوشند كه علاوه بر اينكه خوب مقاله مي نويسند ، مقاله خوب هم بنويسند و در مجلات خوب هم منتشر كنند ، چاپ يك مقاله خوب در يك مجله نامعتبر مقاله را از بين مي برد و آن را ضايع مي سازد .
كبيري افزود: سامانه علم سنجي اعضاي هيات علمي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور تدوين شده و بر اساس آمارها هر عضو پژوهشگر و عضو هيات علمي دانشگاه ها در سال به طور متوسط سه مقاله علمي نوشته و در نشريات معتبر منتشر ساخته است ، اين موضوع نشانگر موقعيت كمي مناسب كشورمان است و در بخش كيفي مقالات نيز گام هاي موثر تري بايد برداشت.
اين همايش دو روزه با حضور نمايندگان دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور به مدت دو روز در شيراز برپاست.
6113 /1876